Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΚαι νέα πτώχευση ρωσικού Tour Operator – Διακοπή του Solvex, με έδρα την Αγ. Πετρούπολη
TOs

Και νέα πτώχευση ρωσικού Tour Operator – Διακοπή του Solvex, με έδρα την Αγ. Πετρούπολη

Σύμφωνα με τον ΣΕΤΕ, οι ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις, πρέπει να αντιμετωπίσουν ψύχραιμα την κατάσταση διασφαλίζοντας την θετική εικόνα του ελληνικού τουρισμού, όπως έπραξαν και στις προηγούμενες αντίστοιχες πτωχεύσεις.

Σε συνέχεια της σημερινής ανακοίνωσης πτώχευσης του ρωσικού Tour Operator Solvex, με έδρα την Αγία Πετρούπολη, ο ΣΕΤΕ επαναλαμβάνει ότι προτεραιότητα παραμένει η ομαλή εξυπηρέτηση των Ρώσων που διακινήθηκαν από τον Solvex και βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη χώρα μας, έως ότου αυτοί επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

“Όπως διαφαίνεται από τις εξελίξεις, διανύουμε μία περίοδο αυξημένης επικινδυνότητας ως προς την πιθανότητα πτωχεύσεων στη ρωσική τουριστική αγορά. Οι ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις, πρέπει να αντιμετωπίσουν ψύχραιμα την κατάσταση διασφαλίζοντας την θετική εικόνα του ελληνικού τουρισμού, όπως έπραξαν και στις προηγούμενες αντίστοιχες πτωχεύσεις και η ελληνική Πολιτεία πρέπει να ενισχύσει άμεσα και ουσιαστικά τις εταιρείες που πλήττονται σοβαρά από τις εξελίξεις”, αναφέρει ο Σύνδεσμος

“Ευελπιστούμε πως με τη σταδιακή βελτίωση της ρωσοουκρανικής κρίσης, τη σταθεροποίηση της οικονομίας στην περιοχή, το σπάσιμο της ‘φούσκας’ και την αναμενόμενη εξυγίανση και αναδιάρθρωση των δικτύων διάθεσης, σύντομα θα αναφανούν και πάλι οι εξαιρετικές προοπτικές της Ρωσίας, ακόμη και της Ουκρανίας. Υπενθυμίζεται ότι μεσοπρόθεσμα, οι συγκεκριμένες αγορές παραμένουν από τις πιο σημαντικές για τον ελληνικό τουρισμό με στόχο τις 2,5 εκατ. αφίξεις έως το 2021”.

Η Solvex Travel ιδρύθηκε το 1993. Η εταιρεία ξεκίνησε ως tour operator στη Βουλγαρία και μέσα σε δύο χρόνια έγινε ο ηγέτης για τον συγκεκριμένο προορισμό. Η Solvex Travel είναι μέλος της Russian Union of Tourism Industry από το 1995 μέλος του Russian Associaton of Tour Operators (ATOR) από το 2007.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024