Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑλλαγές στο πρόγραμμα πτήσεων της Lufthansa λόγω απεργίας στο Μόναχο
Αεροπορικές εταιρείες

Αλλαγές στο πρόγραμμα πτήσεων της Lufthansa λόγω απεργίας στο Μόναχο

Εκτελούνται οι διηπειρωτικές πτήσεις από Μόναχο παρά την απεργία του VC, ενώ ακυρώθηκαν συνολικά 110 πτήσεις της Lufthansa επηρεάζοντας περίπου 13.500 επιβάτες.

Νωρίς χθες το απόγευμα, η Lufthansa ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα της LH.com ένα έκτακτο πρόγραμμα πτήσεων για τον κόμβο της στο Μόναχο για σήμερα Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου. Χθες το πρωί το συνδικάτο πιλότων Vereinigung Cockpit (VC) ανακοίνωσε νέα απεργιακή κινητοποίηση, αυτή τη φορά στο νότιο κόμβο της Lufthansa στη Γερμανία, από τις 10:00 π.μ. ως τις 06:00 μ.μ. σήμερα (11:00 π.μ. – 07:00 μ.μ ώρα Ελλάδος). Πρόκειται για την τρίτη απεργία που κηρύσσει το συνδικάτο VC μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων.

Ο Thomas Klühr, μέλος του Συμβουλίου της Lufthansa German Airlines, υπεύθυνος Οικονομικών & του κόμβου του Μονάχου, δήλωσε: “Αυτή η απεργία θα προκαλέσει σοβαρές ενοχλήσεις στους επιβάτες μας, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας διακοπών στη Βαυαρία όπου παραδοσιακά η κίνηση κορυφώνεται καθώς πολλοί ταξιδιώτες επιστρέφουν στα σπίτια τους. Λυπούμαστε ειλικρινά που οι επιβάτες μας υποχρεώνονται να υποστούν τις επιπτώσεις των μέτρων του συνδικάτου VC. Θα κάνουμε τα πάντα για να διευκολύνουμε τους επιβάτες μας στο Μόναχο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους πιλότους εκείνους που θα πετάξουν σήμερα, παρά την απεργία, και με τον τρόπο αυτό θα επιτρέψουν την πραγματοποίηση των διηπειρωτικών πτήσεων από Μόναχο”.

Παρόλο που το συνδικάτο VC κάλεσε όλους τους πιλότους του Μονάχου να συμμετέχουν στην απεργία, οι διηπειρωτικές πτήσεις είναι απίθανο να επηρεαστούν καθώς πιλότοι προσφέρθηκαν εθελοντικά να πετάξουν παρά την κινητοποίηση. Ωστόσο, αναμένεται να παρατηρηθούν καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις των διηπειρωτικών πτήσεων το απόγευμα. Σε ό,τι αφορά στα τοπικά (εντός Γερμανίας) και ευρωπαϊκά δρομολόγια, περίπου 110 πτήσεις από και προς το Μόναχο ακυρώθηκαν εξαιτίας της απεργίας, επηρεάζοντας σχεδόν 13.500 επιβάτες.

Όλοι οι επιβάτες που θα επηρεαστούν από τις ακυρώσεις και που έχουν καταχωρήσει τα στοιχεία επικοινωνίας τους, ενημερώθηκαν μέσω γραπτού μηνύματος στο κινητό τους ή μέσω e-mail σχετικά με τις διαθέσιμες εναλλακτικές να ταξιδέψουν μέσω των κόμβων της Lufthansa που δεν επηρεάζονται από την απεργία –Φρανκφούρτη, Ζυρίχη, Βιέννη και Βρυξέλλες. Αυτό εκτιμάται ότι θα επιτρέψει σε περισσότερους από 2.000 επιβάτες να φτάσουν στον προορισμό τους μέσω άλλου κόμβου της Lufthansa.

Οι επιβάτες των οποίων οι πτήσεις ακυρώθηκαν εξαιτίας της απεργίας, μπορούν να κάνουν νέα κράτηση ή να ακυρώσουν την κράτησή τους χωρίς οικονομική επιβάρυνση. Τα εισιτήρια για τις πτήσεις εντός Γερμανίας μπορούν να ανταλλαχθούν με εισιτήρια τρένου στο LH.com ή στα μηχανήματα Quick Check-In της Lufthansa. Οι επιβάτες που διαθέτουν εισιτήριο για πτήση προς, από ή μέσω Μονάχου σήμερα, 10 Σεπτεμβρίου, μπορούν να κάνουν νέα κράτηση για μια φορά, χωρίς χρέωση. Η Lufthansa έχει κινητοποιήσει όλο το απαραίτητο προσωπικό για να επανδρωθούν τα τηλεφωνικά κέντρα προκειμένου να παρασχεθεί η απαραίτητη υποστήριξη και φροντίδα των επιβατών.

Προληπτικά, η αεροπορική εταιρεία έκανε κρατήσεις εκατοντάδων δωματίων σε ξενοδοχεία στο Μόναχο και τη γύρω περιοχή για τους επιβάτες που θα αναγκαστούν να διανυκτερεύσουν στο αεροδρόμιο. Για τους επιβάτες των οποίων η πτήση έχει ενδιάμεσο σταθμό το Μόναχο αλλά δεν τους επιτρέπεται η είσοδος στη Γερμανία για λόγους visa, η Lufthansa οργανώνει, σε συνεργασία με τον Διαχειριστή του Αεροδρομίου του Μονάχου FMG, διευκολύνσεις διανυκτέρευσης στη ζώνη διέλευσης (transit) ενώ θα προσφέρει αναψυκτικά και σνακ το πρωί καθώς και τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τηλεπικοινωνιακά μέσα. Επίσης έχουν εγκατασταθεί κινητά περίπτερα ενημέρωσης των επιβατών και έχει αυξηθεί η δυναμικότητα στα γκισέ εισιτηρίων.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024