Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαγωνισμοί αξιοποίησης στην περιοχή του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και στις Γούρνες Χερσονήσου
Επενδύσεις

Διαγωνισμοί αξιοποίησης στην περιοχή του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και στις Γούρνες Χερσονήσου

Έναρξη διαγωνισμών αξιοποίησης τμημάτων του ακινήτου στην περιοχή του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και δύο ακινήτων στην πρώην Αμερικάνικη Βάση Γουρνών περιοχή Γούρνες Χερσονήσου Ηρακλείου Κρήτης.

Το ΤΑΙΠΕΔ ανακοινώνει την έναρξη δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού σε μια φάση, για την αξιοποίηση τμημάτων του ακινήτου στην περιοχή του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. Στόχος του ΤΑΙΠΕΔ είναι η ήπια ανάπτυξη της παραλιακής ζώνης του ακινήτου γύρω από το στάδιο, διατηρώντας και αναβαθμίζοντας τον κοινωνικό και αθλητικό της χαρακτήρα.

Το σχέδιο αξιοποίησης, που περιλαμβάνει μια έκταση περίπου 220 στρεμμάτων και την μαρίνα Αθηνών, στοχεύει στην αναβάθμιση και ανάδειξη του ψυχαγωγικού χαρακτήρα της περιοχής. Επίσης, το ΤΑΙΠΕΔ προκήρυξε δημόσιο διεθνή διαγωνισμό για την αξιοποίηση δύο ακινήτων εντός της πρώην Αμερικάνικης Βάσης, στην περιοχή Γούρνες Χερσονήσου Ηρακλείου Κρήτης, με σκοπό την ανάπτυξη μικτών χρήσεων.

Το προς αξιοποίηση ακίνητο περιλαμβάνει
α) μια έκταση 30.000 τμ περίπου, όπου προβλέπονται ήπιες ψυχαγωγικές και εμπορικές χρήσεις, καθώς και
β) μια παραθαλάσσια έκταση 316.000 τ.μ. περίπου, όπου προβλέπεται να αναπτυχθεί τουριστικό παραθεριστικό χωριό και, δυνητικά, γήπεδο γκολφ εννέα οπών.

Σημειώνεται ότι το σχέδιο αξιοποίησης, για το οποίο έχει προηγηθεί διάλογος με τις Τοπικές και Περιφερειακές Αρχές, δεν περιλαμβάνει τις λειτουργούσες εγκαταστάσεις που έχουν ήδη παραχωρηθεί στην Περιφέρεια, τον Δήμο και το ΕΛΚΕΘΕ.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024