Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΤο IST επενδύει στον τουρισμό με ένα προπτυχιακό και ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών
Τουριστική εκπαίδευση

Το IST επενδύει στον τουρισμό με ένα προπτυχιακό και ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών

Το IST προσφέρει σε συνεργασία με το London South Bank University, δύο προγράμματα σπουδών Τουρισμού, τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο.

Το IST σε συνεργασία με διακεκριμένα πανεπιστημιακά ιδρύματα του εξωτερικού όπως το London South Bank University, το University of London International Programmes και το Catholic University of Lyon, το IST προσφέρει Bachelors και Masters, Supported Distance Learning προγράμματα, καθώς και προγράμματα Επαγγελματικής Κατάρτισης & Εξειδίκευσης, Σεμινάρια και Επιμορφωτικά Προγράμματα Δια Βίου Μάθησης σε τρεις κύριους ακαδημαϊκούς τομείς: τις Επιχειρησιακές & Οικονομικές Επιστήμες, την Επιστήμη Υπολογιστών- Πληροφορική και τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες & Επιστήμες Υγείας.
 
Πιο συγκεκριμένα, το IST προσφέρει σε συνεργασία με το London South Bank University, δύο προγράμματα σπουδών Τουρισμού, τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο.
 
– Bachelor: BA (Honours) Tourism, Hospitality and Leisure Management σε συνεργασία με το London South Bank University
 
Το συγκεκριμένο πτυχίο παρέχει τη δυνατότητα στους φοιτητές να εστιάσουν στους τομείς των Τουριστικών Επιχειρήσεων και των Επιχειρήσεων Φιλοξενίας και στη συνέχεια να εξειδικευτούν στους τομείς αυτούς, συνεχίζοντας τις σπουδές τους σε μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο. Ακόμα μπορούν να διευρύνουν τις γνώσεις τους και την ειδίκευση τους επιλέγοντας ένα μεταπτυχιακό διοίκησης επιχειρήσεων (ΜΒΑ) ή μεταπτυχιακό ειδίκευσης (MSc – MA) σε άλλους συναφείς τομείς όπως το Μάρκετινγκ, το Μάνατζμεντ, η Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού, κ.α.
 
Το πρόγραμμα του Τουρισμού και της Διοίκησης Επιχειρήσεων Φιλοξενίας έχει στόχο να εφοδιάσει τους φοιτητές με όλες εκείνες τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να οδηγηθούν σε μια επιτυχημένη καριέρα στον κλάδο των τουριστικών επιχειρήσεων και των επιχειρήσεων φιλοξενίας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
 
Ο τουρισμός αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της ελληνικής οικονομίας και στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος είναι να αναπτυχθεί μια νέα γενιά στελεχών που θα μπορεί να ανταποκριθεί στις σύγχρονες προκλήσεις. Πιο συγκεκριμένα, μέσω του προγράμματος αυτού καλλιεργείται η ικανότητα αντιμετώπισης ειδικών θεμάτων που άπτονται του τουριστικού κλάδου, όπως η Τουριστική Ανάπτυξη, Τουριστική Πολιτική και Στρατηγικές, Διοίκηση Ολικής Ποιότητας και Ανθρωπίνων Πόρων στον Τουρισμό, Εναλλακτικό Τουρισμό, Επιχειρηματικότητα και Οικονομικά του Τουρισμού, καθώς και λήψη στρατηγικών αποφάσεων.
 
– Master: MSc International Tourism and Hospitality Management σε συνεργασία με το London South Bank University
 
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα απευθύνεται σε φοιτητές που επιθυμούν να αναπτύξουν την καριέρα τους στους τομείς του τουρισμού και της φιλοξενίας. Είναι κατάλληλο για άτομα με ή χωρίς εργασιακή εμπειρία στον κλάδο, καθώς αυτή μπορεί να αποκτηθεί ως μέρος του προγράμματος σπουδών. Η έμφαση δίνεται στο να ενισχύσει τους φοιτητές με τις ικανότητες, τις δεξιότητες και τις γνώσεις για μια επιτυχημένη σταδιοδρομία σε εταιρίες στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας ή για την έναρξη της δική τους επιχείρησης.
 
Στόχοι του Προγράμματος Σπουδών είναι:
– Να αναπτύξουν οι φοιτητές κριτική σκέψη και γνώσεις που άπτονται θεμάτων σχετικών με διαχείριση τουρισμού και φιλοξενίας σε ένα διεθνές επιχειρηματικό περιβάλλον
– Να εξοπλίσει τους φοιτητές με πρακτικές και μεταβιβάσιμες δεξιότητες καθώς και με δεξιότητες σχετικές με την διεξαγωγή έρευνας που κρίνονται απαραίτητες στη διεθνή αγορά
– Να διασφαλίσει ότι οι φοιτητές θα έχουν την κατάλληλη ηθική προσέγγιση σε θέματα τουρισμού και διαχείρισης φιλοξενίας
– Να αναπτύξει τη δυνατότητα των φοιτητών να εργάζονται αποτελεσματικά, τόσο αυτόνομα όσο και σε συνεργασία με άλλους. 
– Να καλλιεργήσει δυνατότητες επινόησης δημιουργικών και αποτελεσματικών λύσεων σε προβλήματα του κλάδου με την υιοθέτηση μεθοδολογιών έρευνας
– Να αποδείξει μέσω της εκπόνησης έρευνας ή της εκτενούς έκθεσης διαχείρισης, ότι διαθέτουν την ικανότητα διεξαγωγής έρευνας και εκθέσεων.
 
Το London South Bank University και το IST διατηρούν ισχυρούς δεσμούς με επιχειρήσεις μέσω των αποφοίτων τους, καθηγητών τους και συμμετοχών τους σε εκδηλώσεις όπως Ημέρα Καριέρας. Το IST είναι ενεργό μέλος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), του μεγαλύτερου Εμπορικού Επιμελητηρίου στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια καθώς και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΕΒΕΠ). 
 
Επιπλέον, το τμήμα των Τουριστικών Επιχειρήσεων διατηρεί στενούς δεσμούς με τους επαγγελματικούς φορείς μέσα από διάφορους μηχανισμούς, συμπεριλαμβανομένης της έρευνας που καλύπτει ένα ευρύ φάσμα περιπτώσεων και τύπων αλλά και με επισκέψεις σε τουριστικές μονάδες και με ομιλίες με φορείς και επαγγελματίες του κλάδου. Με αυτούς τους τρόπους οι φοιτητές ωφελούνται από την άμεση επαφή με τους παράγοντες της βιομηχανίας, διατηρώντας επαφή με τις εξελίξεις του κλάδου τους, αναπτύσσοντας δεξιότητες και γνώσεις, ενώ έμμεσα ανανεώνουν τις γνώσεις τους σε θέματα βιομηχανίας και εργασιακών πρακτικών.
 
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024