Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΚυκλαδική κουζίνα στο Βυζαντινό του Hilton Αθηνών
Γαστρονομία

Κυκλαδική κουζίνα στο Βυζαντινό του Hilton Αθηνών

Η κυκλαδική κουζίνα είναι το τέταρτο από μια σειρά αφιερωμάτων σε ελληνικές, παραδοσιακές γεύσεις που ξεκίνησε πέρυσι το χειμώνα με την Κρητική, την Πελοποννησιακή και την Πολίτικη κουζίνα.

Το εστιατόριο Βυζαντινό του Hilton παρατείνει τη γεύση του ελληνικού καλοκαιριού με ένα πολύ ενδιαφέρον αφιέρωμα στην κουζίνα των Κυκλάδων. Από τις 18 έως τις 27 Σεπτεμβρίου, πάνω από 50 παραδοσιακά, νησιώτικα πιάτα θα εναλλάσσονται καθημερινά στο μπουφέ, προκειμένου να μυήσουν στις ιδιαίτερες γεύσεις και στα αγνά υλικά μιας από τις πιο ενδιαφέρουσες περιοχές της Ελλάδας.
 
Μερικά από τα πιάτα που θα δοκιμάσει κανείς: Ρεβυθάδα, μαστέλο και καπαροσαλάτα Σίφνου, καλόγερο Αμοργού, πατατάτο, μπραντάδα, τοματοκεφτέδες Σαντορίνης, ματσάτα Φολεγάνδρου με κόκορα, χοιρινό ρόστο και αρνί με πάτουδα Νάξου, φρουτάλια Άνδρου και κοπανιστή Μυκόνου. Αξίζει να ετοιμάσετε και το δικό σας πλατό τυριών επιλέγοντας από το μπουφέ γραβιέρα, αρσενικό, κομό και μελανοτύρι Νάξου, Σαν Μιχάλη από τη Σύρο κ.α. Μην παραλείψετε να απολαύσετε στο τέλος ελληνικό καφέ ψημένο στη χόβολη μαζί με παραδοσιακά κυκλαδίτικα γλυκά από το μπουφέ: χαλβαδόπιτες και λουκούμια Σύρου, κοπανιά και μελιτίνια Σαντορίνης, βρεχτό Κέας, μελιτερά Ανάφης, καρπουζόπιτα Μήλου κ.ά.

Η κυκλαδική κουζίνα είναι το τέταρτο από μια σειρά αφιερωμάτων σε ελληνικές, παραδοσιακές γεύσεις που ξεκίνησε πέρυσι το χειμώνα με την Κρητική, την Πελοποννησιακή και την Πολίτικη κουζίνα, ενώ ήδη ο executive chef Κώστας Αθανασίου και η ομάδα του ετοιμάζονται για την ηπειρώτικη και την κυπριακή εβδομάδα, που θ’ ακολουθήσουν, αναζητώντας αυθεντικές συνταγές και προϊόντα Π.Ο.Π.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024