Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΤο Porto Carras Grand Resort συμμετέχει στην Παγκόσμια Εκστρατεία Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών 2014
Ξενοδοχεία

Το Porto Carras Grand Resort συμμετέχει στην Παγκόσμια Εκστρατεία Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών 2014

Ο καθαρισμός θα υλοποιηθεί με σημείο έναρξης την παραλία του ξενοδοχείου Σιθωνία έως τα ιδιωτικά λιμανάκια του Porto Carras το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου και ώρα 11 το πρωί.

Το Porto Carras Grand Resort θα συμμετέχει το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014 στην Παγκόσμια Εκστρατεία Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών 2014 με θέμα “Καθαρίζουμε ό,τι αφήσαμε πίσω μας στις παραλίες”. Η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος – HELMEPA συντονίζει την παγκόσμια αυτή δράση για 23η συνεχή χρονιά στην Ελλάδα.

Ο καθαρισμός θα υλοποιηθεί με σημείο έναρξης την παραλία του ξενοδοχείου Σιθωνία έως τα ιδιωτικά λιμανάκια του Porto Carras και ώρα 11:00 το πρωί.

Τα αντικείμενα που θα συλλεχθούν, θα καταγραφούν σε ειδικές φόρμες και στη συνέχεια θα σταλούν στην Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος – HELMEPA για την περαιτέρω επεξεργασία των δεδομένων.

Στην εκστρατεία αυτή υπολογίζεται να συμμετέχουν πάνω από 80 άτομα, μεταξύ των οποίων το προσωπικό του συγκροτήματος αλλά και η τοπική κοινότητα της περιοχής του Νέου Μαρμαρά και των γύρω περιοχών.

Σκοπός της συμμετοχής του Porto Carras στην εκστρατεία αυτή είναι η κινητοποίηση και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας και των εργαζομένων για την προστασία και το σεβασμό του περιβάλλοντος καθώς και για την διατήρηση των ακτών και των θαλασσών μας καθαρών.

Αποτέλεσμα της διαρκούς αυτής προσπάθειας είναι η βράβευση του συγκροτήματος κάθε χρόνο με το διεθνές σήμα της Γαλάζιας Σημαίας για τις παραλίες του και για τη Μαρίνα για 15 συνεχή χρονια, ως επίσης και η βράβευση κάθε χρόνο με το οικολογικό σήμα ποιότητας Green Key Eco-Label για τα τρία ξενοδοχεία του: Porto Carras Meliton 5*, Porto Carras Sithonia 5*, αλλά και τη Villa Galini. Σημαντική επίσης διάκριση αποτελεί η βράβευση του συγκροτήματος για την εξοικονόμηση και χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και τη διαχείριση νερού.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024