Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΣτο τελικό στάδιο η οργάνωση του Olympic Classic Tour Rally
Αθλητικός τουρισμός

Στο τελικό στάδιο η οργάνωση του Olympic Classic Tour Rally

Οι συμμετέχοντες του Ράλλυ δε θα έχουν μόνο τη δυνατότητα να επισκεφτούν ιστορικά μνημεία πολιτισμού, αλλά παράλληλα να απολαύσουν διαδρομές σπάνιου φυσικού κάλλους και να γευτούν την πατροπαράδοτη ελληνική φιλοξενία.

Ο  διεθνής αγώνας Ιστορικών Αυτοκινήτων 6th Olympic Classic Tour Rally – Marathon Cup που διοργανώνει το Hellenic Lancia Club με την έγκριση της ΕΛΠΑ, θα διεξαχθεί από 10-12 Οκτωβρίου. Ο αγώνας αυτός (καθώς επίσης και το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις) αποτελούν τις μοναδικές διεθνείς αγωνιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει η χώρα μας. Έτσι λοιπόν, το “6th Olympic Classic Tour Rally – Marathon Cup” συμπεριλαμβάνεται στο επίσημο πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ιστορικών Ράλλυ της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA), αποτελώντας τον 7ο από του 8 αγώνες του θεσμού.

Η Οργανωτική Επιτροπή του φετινού αγώνα συνεργάζεται με το Δήμο Μαραθώνα που έθεσε την εκδήλωση υπό την αιγίδα του. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που το Olympic Classic Tour Rally του 2014 θα έχει έδρα τον Μαραθώνα και θα περιλαμβάνει διαδρομές στην Αττική, τη Βοιωτία και την Εύβοια, επισκεπτόμενο σημαντικά μνημεία παράδοσης και πολιτισμού της χώρας μας. Όμως οι συμμετέχοντες αυτού του ξεχωριστού Ράλλυ δε θα έχουν μόνο τη δυνατότητα να επισκεφτούν ιστορικά μνημεία πολιτισμού (π.χ. η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στην αφετηρία του κλασικού Μαραθωνίου δρόμου), αλλά παράλληλα να απολαύσουν διαδρομές σπάνιου φυσικού κάλλους και να γευτούν την πατροπαράδοτη ελληνική φιλοξενία.

Το φιλοθεάμων κοινό μάλιστα, θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει από κοντά κάποια από τα ομορφότερα και σπανιότερα αυτοκίνητα της ιστορίας (ενδεικτικά αναφέρονται Alfa Romeo, Ferrari, Jaguar, Lancia, MG Porsche, Triumph, κ.ά.) που έγραψαν ιστορία στους αγώνες περασμένων δεκαετών και θα άψογα προετοιμασμένα και συντηρημένα ώστε να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις του δύσκολου τριήμερου αγώνα.

Όσον αφορά στο τεχνικό μέρος του αγώνα αξίζει να σημειωθεί πως θα έχει συνολικό μήκος περί τα 500 χλμ., θα περιλαμβάνει 10 Ειδικές Διαδρομές Ακριβείας με πολλαπλές χρονομετρήσεις. Επιπλέον, λόγω του αυξημένου βαθμολογικού ενδιαφέροντος για την έκβαση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, το “6th Olympic Classic Tour Rally – Marathon Cup” αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς πρωταγωνιστές των αγώνων Ιστορικών Αυτοκινήτων. Στους συμμετέχοντες λοιπόν, αναμένεται περιληφθούν πληρώματα  όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά και από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες (Γαλλία, Ιταλία, Ιρλανδία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο κ.ά.). Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως η καθημερινά διευρυνόμενη λίστα συμμετεχόντων περιλαμβάνει ήδη τους Ιταλούς Paolo Marcattilj – Francesco Giammarino και τους Βέλγους Christian Crusifix – Joseph Lambert  που προπορεύονται στον βαθμολογικό πίνακα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024