Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκπαίδευσηΗ Θεσσαλονίκη συμμετέχει στο πιλοτικό πρόγραμμα κατάρτισης MENDI
Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης

Η Θεσσαλονίκη συμμετέχει στο πιλοτικό πρόγραμμα κατάρτισης MENDI

Το πρόγραμμα MENDI θα έχει διάρκεια τρία χρόνια, απευθύνεται σε αποφοίτους Γυμνασίου ή Λυκείου ηλικίας 18 έως 20 ετών, ενώ στην επιλογή των υποψηφίων θα συμμετέχουν και οι επιχειρήσεις.

Την επίσημη ένταξη της Θεσσαλονίκης στο πιλοτικό πρόγραμμα διττής εκπαίδευσης για νέους που επιθυμούν να εργαστούν στον τουριστικό κλάδο, ανακοίνωσαν χθες οι εταίροι του προγράμματος MENDI. Πρόκειται για ένα γερμανικό πρότυπο που συνδυάζει θεωρία και πρακτική εξάσκηση στην οποία δίδεται ιδιαίτερη έμφαση, καθώς πραγματοποιείται σε επιχειρήσεις υπό πραγματικές συνθήκες εργασίας. Ήδη έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα η Αθήνα και το Ηράκλειο Κρήτης.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης διοργάνωσε ημερίδα, η οποία πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Holiday Inn Thessaloniki – σε συνεργασία με το Ελληνογερμανικό Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο, τον ΟΑΕΔ και την εταιρεία DEKRA Akademie ΕΠΕ- προκειμένου να παρουσιαστούν όλες οι πτυχές του προγράμματος και να διερευνηθεί το ενδιαφέρον από την πλευρά των ξενοδοχείων της περιοχής, για συμμετοχή τους σε αυτό. Όπως έγινε γνωστό η θεωρητική εκπαίδευση πρόκειται να πραγματοποιηθεί σε εγκαταστάσεις του ΟΑΕΔ στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, ενώ η πρακτική εκπαίδευση σε ξενοδοχεία – μέλη της ΕΞΘ, τεσσάρων και πέντε αστέρων. Η ημερομηνία έναρξης του προγράμματος δεν έχει οριστικοποιηθεί, ενώ οι τομείς πρακτικής εκπαίδευσης που θα συμφωνηθούν, θα αφορούν ξενοδοχοϋπαλληλικές υπηρεσίες, επισιτισμό και μαγειρική.

Η διαβούλευση μεταξύ των εταίρων του προγράμματος έχει ήδη ξεκινήσει. Η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης υποστηρίζει την προσπάθεια και με κοινωνική ευθύνη προτίθεται να στηρίξει την εκπαίδευση στελεχών μεσαίου επιπέδου στον τουριστικό κλάδο, συμβάλλοντας και στην καταπολέμηση της ανεργίας, καθώς οι σπουδαστές θα αμείβονται κατά τη διάρκεια των σπουδών τους.

Το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια τρία χρόνια, απευθύνεται σε αποφοίτους Γυμνασίου ή Λυκείου ηλικίας 18 έως 20 ετών, ενώ στην επιλογή των υποψηφίων θα συμμετέχουν και οι επιχειρήσεις. Το γερμανικό μοντέλο της διττής επαγγελματικής κατάρτισης εφαρμόζεται με επιτυχία στην Ευρώπη, όπως στην Αυστρία, το Λουξεμβούργο, την Ελβετία κ.ά.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο πρόεδρος της ΕΞΘ κ. Αριστοτέλης Θωμόπουλος. Ομιλητές ήταν ο γενικός διευθυντής του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου δρ. Αθανάσιος Κελέμης και από το Τμήμα Εκπαίδευσης του Επιμελητηρίου ο κ. Νικόλαος Κοκκώσης, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Προγραμμάτων και Μέσων Διδασκαλίας του ΟΑΕΔ κα Νατάσσα Σακκά και η διευθύντρια της DEKRA Akademie ΕΠΕ κα Δήμητρα Ρουσβανίδου.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024