Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΟι Ρώσοι συνεχίζουν να εμπιστεύονται τα τουριστικά τους γραφεία
Έρευνα

Οι Ρώσοι συνεχίζουν να εμπιστεύονται τα τουριστικά τους γραφεία

Ποσοστό 84% από αυτούς που χρησιμοποίησαν στο παρελθόν τουριστικό πρακτορείο δήλωσε ότι θα το κάνουν και στο μέλλον. Σε γενικές γραμμές, το 45% δήλωσε ότι δεν αποκλείει εντελώς την πιθανότητα να στραφεί σε τουριστικό γραφείο για τα ταξίδια του.

Η εταιρεία VTsIOM διεξήγαγε δημοσκόπηση μεταξύ 1.600 ανθρώπων σε 42 ρωσικές περιφέρειες στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου. Μετά από μια σειρά σκανδάλων και πτωχεύσεων στον τομέα του ρωσικού εξερχόμενου τουρισμού, πολλοί Ρώσοι έχουν χάσει την εμπιστοσύνη σε τουριστικές επιχειρήσεις. Αλλά η πλειοψηφία αυτών που χρησιμοποίησαν τις υπηρεσίες τους κατά το παρελθόν δήλωσε ότι θα συνεχίσει να το κάνει και στο μέλλον, σύμφωνα με έρευνα της κοινής γνώμης από την VTsIOM και αναμεταδίδει το ITAR-TASS.

Πτώση 30-50% της ζήτησης για ταξίδια
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, οι μισοί συμμετέχοντες (51%) θεωρούν τους τουριστικούς πράκτορες αναξιόπιστους απατεώνες σε σύγκριση με το 35% που δήλωσε ότι οι τουριστικές επιχειρήσεις θα πρέπει να είναι αξιόπιστες. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι προηγούμενοι πελάτες τουριστικών πρακτορείων (59%).

Ποσοστό 84% από αυτούς που χρησιμοποίησαν στο παρελθόν τουριστικό πρακτορείο δήλωσε ότι θα το κάνουν και στο μέλλον. Σε γενικές γραμμές, το 45% δήλωσε ότι δεν αποκλείει εντελώς την πιθανότητα να στραφεί σε τουριστικό γραφείο για τα ταξίδια του.

Ποσοστό 70% δήλωσε υπέρ της φυλάκισης του προσωπικού των τουριστικών πρακτορείων που παραβιάζουν εσκεμμένα τις δεσμεύσεις τους προς τους πελάτες τους, ενώ το 21% των ερωτηθέντων -κυρίως κάτοικοι της Μόσχας και της Αγίας Πετρούπολης, 41%)- οι πελάτες των τουριστικών πρακτορείων (31%) και ερωτηθέντες με υψηλά προσωπικά εισοδήματα (28%), ήταν αντίθετοι με μια τέτοια αυστηρή τιμωρία.

Τέλος, τα 3/4 των Ρώσων συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση (76%), που ταξίδεψαν φέτος το καλοκαίρι είχαν οργανώσει το ταξίδι μόνοι τους. Το 5% ζήτησε από τουριστικούς πρακτόρες βοήθεια για την απόκτηση βίζας και αγορά εισιτηρίων. Το 19% ανέθεσε σε τουριστικό πρακτορείο την πλήρη οργάνωση του ταξιδιού του. Οι περισσότεροι από αυτούς ήταν Μοσχοβίτες ή κάτοικοι της Αγίας Πετρούπολης (39%) και εισοδηματικά εύποροι (27%).

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024