Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςΣιδηροδρομική σύνδεση Αθήνα – Πάτρα με διπλή ηλεκτροκίνητη γραμμή υψηλών ταχυτήτων
Σιδηρόδρομος

Σιδηροδρομική σύνδεση Αθήνα – Πάτρα με διπλή ηλεκτροκίνητη γραμμή υψηλών ταχυτήτων

Ευρεία σύσκεψη υπό την Προεδρία του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για τα έργα του σιδηροδρομικού δικτύου από την Αθήνα προς την Πάτρα.

Πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη υπό την προεδρία του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και με την συμμετοχή του υφυπουργού Μεταφορών, κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου, του γενικού γραμματέα Μεταφορών, κ. Νικόλαου Σταθόπουλου, των προέδρων της ΕΡΓΟΣΕ και του ΟΣΕ, καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων και μελετητών.

Αντικείμενο της σύσκεψης αποτέλεσαν τα έργα του σιδηροδρομικού δικτύου από την Αθήνα προς την Πάτρα και ειδικότερα:
α) Το έργο Ψαθόπυργος – Μποζαΐτικα
β) Η επιλογή του τρόπου διέλευσης  από την πόλη της Πάτρας και η σύνδεση με το λιμάνι
γ) Η ολοκλήρωση του άξονα Κιάτο – Πάτρα, τα Χρονοδιαγράμματα και τα Χρηματοδοτικά μέσα.

Ύστερα από εκτενή ενημέρωση και ανάλυση δόθηκαν κατευθύνσεις και ελήφθησαν αποφάσεις, σύμφωνα με τις οποίες:
1. Το έργο Ψαθόπυργος –  Μποζαΐτικα δημοπρατείται άμεσα σύμφωνα με τον υφιστάμενο σχεδιασμό και προγραμματισμό και με χρηματοδότηση από το CEF, (Connecting Europe Facility) σύμφωνα με την κοινή Υπουργική απόφαση Υπουργών ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ. και Ανάπτυξης.
2. Προχωρά η μελέτη για τη διέλευση της Πάτρας σύμφωνα με την προκαταρκτική μελέτη που έχει συνταχθεί και τις σχετικές εντολές του Υπουργού ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ.
3. Επιταχύνονται οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση όλων των έργων μετά την υπογραφή της σύμβασης 715 (Κιάτο-Ροδοδάφνη).

Ο υπουργός έδωσε εντολή, το κόστος των έργων και κυρίως των προς δημοπράτηση, να είναι απολύτως τεκμηριωμένο και με την μέγιστη δυνατή οικονομία, χωρίς βεβαίως να θίγεται η πληρότητα, η ποιότητα και η ταχύτητα ολοκλήρωσης.
   
Το όραμα της σιδηροδρομικής σύνδεσης της Πάτρας με την Αθήνα και η ολοκλήρωση του σύγχρονου σιδηροδρομικού άξονα ΠΑΘΕΠ (Πάτρα – Αθήνα – Θεσ/νίκη – Ειδομένη – Προμαχώνα), με διπλή ηλεκτροκίνητη γραμμή υψηλών ταχυτήτων και με τα σύγχρονα συστήματα ασφάλειας, γίνεται πια ορατό και η ολοκλήρωση του έχει συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024