Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΔιεθνής δημοσιογραφική αποστολή στη Μαγνησία για την προβολή της περιοχής
Προώθηση προορισμού

Διεθνής δημοσιογραφική αποστολή στη Μαγνησία για την προβολή της περιοχής

Επίσκεψη 10 καταξιωμένων δημοσιογράφων από όλο τον κόσμο στο Δήμο Βόλου σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Επιμελητήριο Μαγνησίας, τον Δήμο Βόλου και τον Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου, στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής της περιοχής, υπό τη διοργάνωση της Marketing Greece.

Με  επιτυχία ολοκληρώθηκε η επίσκεψη στο Δήμο Βόλου δέκα καταξιωμένων δημοσιογράφων από όλο τον κόσμο. Το συγκεκριμένο press trip συντονίστηκε από την Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Επιμελητήριο Μαγνησίας, το Δήμο Βόλου και το Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου, στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής της περιοχής, υπό τη διοργάνωση της Marketing Greece.

Οι δημοσιογράφοι έφτασαν στο Βόλο την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου και ώρα 10.00 με το κρουαζιερόπλοιο Hapag-Lloyd MV Europa με προγραμματισμένη διάρκεια παραμονής τις τρεις ώρες, στα πλαίσια ενός μικρού fam trip με προορισμούς τη Μυτιλήνη και το Βόλο.

Στην αποστολή συμμετείχαν ένας κειμενογράφος και ένας φωτογράφος από τις Ηνωμένες Πολιτείες που συνεργάζονται με τους Financial Times, New York Post, Washington Post, Huffington Post, Men’s Health, ένας αρθρογράφος από τον Καναδά που γράφει στην The Province, ένας δημοσιογράφος και ένας φωτογράφος από τη Δανία (Fyens Stiftstidende, Fyns Amts Avis, Politiken, Berlingske, Vagabond travel magazine), δυο αρθρογράφοι από την Αυστραλία που γράφουν για τις The Sydney Herald Morning / Sun-Herald αντίστοιχα, δυο δημοσιογράφοι από την Αγγλία (TTG) και μια δημοσιογράφος από το Βέλγιο (Brussels Airlines inflight magazine / Gazette van Antwerpen & Nieuwsblad). Δυο άτομα συνόδευαν τη δημοσιογραφική αποστολή εκ μέρους της εταιρείας του κρουαζιεροπλοίου.

Οι δημοσιογράφοι γνώρισαν αρχικά το Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης Δήμου Βόλου όπου και ενημερώθηκαν για τις υπηρεσίες τους πήρανε ενημερωτικό υλικό και δώρα από τους Δήμους Βόλου και Ζαγοράς-Μουρεσίου και έπειτα μετέβησαν στη Μακρινίτσα προκειμένου να επισκεφθούν το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Ιστορίας Πηλίου. Λόγω του περιορισμένου χρόνου διαμονής τους στην περιοχή του
Βόλου, η ξενάγηση τους περιλάμβανε γνωριμία με τον γαστρονομικό τουρισμό μέσω της επίσκεψης τους σε τοπικό τσιπουράδικο και φυσικά μια σύντομη γνωριμία με το πλοίο της Αργούς στο λιμάνι.

H αποστολή δήλωσε γοητευμένη με τη Μακρινίτσα και πολλοί δε δίστασαν να εκφράσουν την επιθυμία τους να την ξαναεπισκεφθούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Επίσης όλοι οι δημοσιογράφοι εντυπωσιάστηκαν με τους τοπικούς μεζέδες.

Στις 13:00 επιβιβάστηκαν και πάλι στο κρουαζιερόπλοιο με προορισμό το Κουσάντασι και το τέλος του ταξιδιού τους στις 24 Σεπτεμβρίου.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024