Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςH Etihad Airways εισέρχεται σε Αζερμπαϊτζάν, Γεωργία και Ταζμανία το β' εξάμηνο 2015
Αεροπορικές εταιρείες

H Etihad Airways εισέρχεται σε Αζερμπαϊτζάν, Γεωργία και Ταζμανία το β' εξάμηνο 2015

Οι πτήσεις, και για τους τρεις προορισμούς, θα εκτελούνται με αεροσκάφη Airbus A320 δύο καμπίνων, με συνολικά 16 καθίσματα στην Διακεκριμένη Θέση και 120 καθίσματα στην Οικονομική Θέση.

Η Etihad Airways εγκαινιάζει πτήσεις στο Μπακού και στην Τιφλίδα τον Οκτώβριο του επόμενου έτους. Η αεροπορική εταιρεία θα επεκταθεί σε εννέα νέους προορισμούς κατά το επόμενο έτος.

Η Etihad Airways, ο εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, θα επεκτείνει το παγκόσμιο δίκτυο δρομολογίων της με την προσθήκη του Μπακού, της Τιφλίδας και του Νταρ Ες Σαλάμ κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2015, αυξάνοντας έτσι το συνολικό αριθμό των νέων προορισμών που έχει εξαγγείλει για το επόμενο έτος, στους εννέα.

Η ταχέως αναπτυσσόμενη περιοχή του Καυκάσου, θα είναι μια κομβική περιοχή για την αεροπορική εταιρεία τον επόμενο χρόνο, με μια νέα πτήση στο Μπακού, την πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, που θα πραγματοποιείται τέσσερις φορές την εβδομάδα από την 1η Οκτωβρίου, ενώ η Τιφλίδα, πρωτεύουσα της Γεωργίας, θα εξυπηρετεί τους επιβάτες της τρεις φορές την εβδομάδα από τις 2 Οκτωβρίου.

Και οι δύο πόλεις φημίζονται για τη θερμή φιλοξενία τους και τη φυσική τους ομορφιά, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα από βοτανικούς κήπους και πάρκα που κόβουν την ανάσα καθώς και ιστορικά αξιοθέατα, μουσεία και γκαλερί.

Η Etihad Airways θα ξεκινήσει, επίσης καθημερινή σύνδεση με το Νταρ Ες Σαλάμ, την μεγαλύτερη πόλη της Τανζανίας, από την 1η Δεκεμβρίου 2015, παρέχοντας πρόσβαση σε ένα από τα πιο σημαντικά οικονομικά και κυβερνητικά κέντρα της Ανατολικής Αφρικής, καθώς επίσης και στα πολλά τουριστικά αξιοθέατα της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των παρθένων παραλίων, την εμπειρία του σαφάρι και του υψηλότερου βουνού στον κόσμο, με βάση τη στάθμη της θάλασσας, το όρος Κιλιμάντζαρο.

Η έναρξη των πτήσεων στο Νταρ Ες Σαλάμ σηματοδοτεί τη συνεχιζόμενη επέκταση της Etihad Airways στην Αφρική, αντιπροσωπεύοντας τον 11ο προορισμό της στην αφρικανική ήπειρο. Επιπλέον, είναι ο τέταρτος προορισμός της εταιρείας στην Ανατολική Αφρική και θα διευκολύνει την αυξανόμενη ροή των επιβατών και φορτίων μεταξύ της εν λόγω περιοχής και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων καθώς επίσης και περιοχές κλειδιά στο δίκτυο της Etihad Airways στη Βόρεια Ασία.

Οι πτήσεις, και για τους τρεις προορισμούς, θα εκτελούνται με αεροσκάφη Airbus A320 δύο καμπίνων, με συνολικά 16 καθίσματα στην Διακεκριμένη Θέση και 120 καθίσματα στην Οικονομική Θέση.

Ο James Hogan, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Etihad Airways, δήλωσε: “Ως μια ταχέως αναπτυσσόμενη διεθνής αεροπορική εταιρεία, το δίκτυο μας βελτιώνεται συνεχώς ώστε να εξυπηρετεί  καλύτερα τους επιβάτες, είτε με την ανάπτυξη των υφιστάμενων αγορών είτε με την επέκταση νέων αγορών. Επτά νέα δρομολόγια έχουν ήδη εγκαινιαστεί  φέτος και τρία ακόμα  θα ακολουθήσουν μέχρι το τέλος του 2014, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο τις δραστηριότητές μας στις Ηνωμένες Πολιτείες, στην Ευρώπη, στη Mέση Ανατολή, στην Ινδία, στην Ασία και στην Αυστραλία.

Η ανάπτυξη του δικτύου της Etihad Airways θα  επιταχυνθεί το 2015, υποστηρίζοντας ένα μακροπρόθεσμο όραμα για την εδραίωση του Abu Dhabi ως κορυφαίο διεθνή ταξιδιωτικό κόμβο, με εκτεταμένες αεροπορικές συνδέσεις σε όλη την υδρόγειο. Έχουμε ανακοινώσει εννέα νέους προορισμούς μέχρι τώρα για το επόμενο έτος, συμπεριλαμβανομένων του Μπακού, της Τιφλίδας και του Νταρ Ες Σαλάμ, και ανυπομονούμε να εναρμονίσουμε τις δραστηριότητες και να ενισχύσουμε τις συμφωνίες κοινού κωδικού με τους στρατηγικούς εταίρους της αεροπορική εταιρεία μας σε αυτές τις επερχόμενες διαδρομές”.

Οι τρεις τελευταίες προσθήκες είναι μέρος μιας μεγάλης διεθνούς επέκτασης του παγκόσμιου δικτύου δρομολογίων της Etihad Airways. Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η εταιρεία θα αρχίσει δρομολόγια προς το Πουκέτ (Ταϊλάνδη), καθώς και στο Σαν Φρανσίσκο και στο Ντάλας (Ηνωμένες Πολιτείες) για το υπόλοιπο του 2014.

Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015, θα ξεκινήσουν καθημερινές πτήσεις στις Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες της Μαδρίτης (Ισπανία) και του Εδιμβούργου (Σκωτία), μαζί με την ιστορική πρωτεύουσα της Καλκούτας (Ινδία) και ένα από τα πιο σημαντικά επιχειρηματικά και κυβερνητικά κέντρα της Ανατολικής Αφρικής, το Εντέμπε (Ουγκάντα).

Η αεροπορική εταιρεία θα πραγματοποιεί επίσης τέσσερις πτήσεις την εβδομάδα προς το παγκόσμιας κλάσης τουριστικό και οικονομικό κέντρο, το Χονγκ Κονγκ, και τρεις πτήσεις την εβδομάδα στην πολυσύχναστη πρωτεύουσα της Αλγερίας και μεγαλύτερη πόλη, το Αλγέρι.

Επιπλέον, οι υπάρχουσες καθημερινές πτήσεις της Etihad Airways προς το Μπριζμπέιν (Αυστραλία), που σήμερα λειτουργούν μέσω Σιγκαπούρης, θα πραγματοποιούνται απευθείας από τον Ιούνιο του 2015 προσφέροντας την πρώτη σύνδεση χωρίς ενδιάμεσο σταθμό μεταξύ της πόλης και του Αμπού Ντάμπι. Το δρομολόγιο θα εκτελείται με τη χρήση τριών Boeing Dreamliner 787 – 9 διαμορφωμένα με την ολοκαίνουργια σουίτα Πρώτης Θέσης της εταιρείας, καθώς επίσης και τα πρωτοποριακά καθίσματα της Διακεκριμένης και Οικονομικής Θέσης.

Το παγκόσμιο δίκτυο επιβατικών και εμπορευματικών πτήσεων της Etihad Airways θα φτάσει τους 110 προορισμούς μετά την επέκταση του δικτύου της. Η αεροπορική εταιρεία θα συνεχίσει, επίσης, να αυξάνει τη συχνότητα σε μια σειρά υφιστάμενων πτήσεων κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους, προσφέροντας στους επισκέπτες μια πιο ολοκληρωμένη επιλογή ταξιδιωτικών προορισμών σε όλη την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την περιοχή του Κόλπου, την Ινδία, την Αφρική και τη Βόρεια Αμερική.

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης ανάπτυξης του στόλου της Etihad Airways, 14 αεροσκάφη έχουν προγραμματιστεί να παραδοθούν εντός του 2015, αποτελούμενα από τέσσερα Airbus Α380, τρία Boeing 787-9 Dreamliners και επτά της οικογένειας Α320. Η εταιρεία διαθέτει σήμερα συνολικά 104 αεροσκάφη στο στόλο της, με πάνω από 200 επιπλέον αεροσκάφη σε παραγγελία, κατέχοντας επιπρόσθετα τα δικαιώματα αγοράς για 81 επιπλέον αεροσκάφη.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024