Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςH Etihad Airways αποκαλύπτει τη νέα εξωτερική εμφάνιση του πρώτου A380 του στόλου της
Αεροπορικές εταιρείες

H Etihad Airways αποκαλύπτει τη νέα εξωτερική εμφάνιση του πρώτου A380 του στόλου της

Τα αποκαλυπτήρια της νέας εμφάνιση του πρώτου A380 της Etihad Airways πραγματοποιήθηκαν στο υπόστεγο βαφής της Airbus στις εγκαταστάσεις της στο Finkenwerder του Αμβούργου.

Η Etihad Airways, ο εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ), παρουσίασε σήμερα ένα νέο εκπληκτικό εξωτερικό σχεδιασμό που θα εισαχθεί σε όλο το στόλο της.

Η νέα εξωτερική εμφάνιση είναι εμπνευσμένη από τα παραδοσιακά σχεδιαστικά πρότυπα των Εμιράτων, καθώς και από τα τοπία της ερήμου και τα γεωμετρικά σχήματα που συναντώνται στη σύγχρονη αρχιτεκτονική του Άμπου Ντάμπι και δημιουργήθηκε από την εταιρεία συμβούλων Landor Associates, σε συνεργασία με την Etihad Airways.

Τα αποκαλυπτήρια της νέας εμφάνιση του πρώτου A380 της Etihad Airways πραγματοποιήθηκαν στο υπόστεγο βαφής της Airbus στις εγκαταστάσεις της στο Finkenwerder του Αμβούργου.

Ο κ. James Hogan, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Etihad Airways, δήλωσε: “Μόνο λίγους μήνες πριν η Etihad Airways παρουσίασε τις νέες καμπίνες επιβατών του αεροσκάφους Α380 και τώρα είμαστε στην ευχάριστη θέση να δείξουμε στον κόσμο πώς θα είναι και εξωτερικά αυτό το αεροσκάφος.

Η νέα εντυπωσιακή εμφάνιση επαληθεύει τη δέσμευσή μας να λειτουργούμε αντισυμβατικά και να κάνουμε τα πράγματα με διαφορετικό τρόπο. Αυτή είναι μια πραγματική απόκλιση από τους κανόνες που διέπουν την παραδοσιακή σχεδίαση εξωτερικού κελύφους αεροσκαφών και είναι σίγουρο ότι θα ξεχωρίζουν στον ουρανό και σε κάθε αεροδρόμιο που θα πετούν”.

Το μοτίβο του σχεδιασμού που ονομάζεται “Όψεις του Άμπου Ντάμπι” χρησιμοποιεί μια παλέτα χρωμάτων που αντανακλά τις διαφορετικές αποχρώσεις του τοπίου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, από την πιο σκούρα άμμο της ερήμου Λίβα έως τα πιο απαλά χρώματα που βρίσκονται στα Βόρεια Εμιράτα. Η ανάπτυξη του σχεδιασμού εξελίχθηκε παίρνοντας στοιχεία από τα Εμιράτα και τους Διεθνείς ταξιδιώτες, που βοήθησαν στην επιλογή της “νικήτριας στολής”.

Στο εθνικό έμβλημα των ΗΑΕ δίνεται εξέχουσα θέση κατά μήκος της ατράκτου δίπλα στο όνομα της Etihad και η  εθνική σημαία τοποθετείται με σεβασμό στο μπροστινό μέρος κοντά στο πιλοτήριο.

Το μοτίβο του σχεδιασμού είναι επίσης ένα βασικό χαρακτηριστικό των νέων εσωτερικών καμπίνας που εισάγονται στο Airbus A380 και Boeing 787 της Etihad Airways και συναντάται καθ’ όλη την εταιρική ταυτότητα της εταιρείας – από την διαφήμιση σε φυλλάδια έως στα premium σαλόνια αναμονής.

Ο κ. Peter Knapp, Global Creative Officer της Landor Associates, δήλωσε: “Η Etihad Airways είναι αναμφισβήτητα μια κορυφαία αεροπορική εταιρεία της διεθνής σκηνής και η νέα της εμφάνιση αποτελεί ένα πραγματικό βήμα αλλαγής στη βιομηχανία. Πιστεύω ότι δεν θα υπάρχει τίποτα ανάλογο στον κόσμο.

Το νέο αεροσκάφος θα αφηγείται την αξιοσημείωτη ιστορία αυτής της περιοχής και του παρελθόντος του Άμπου Ντάμπι, το παρόν και το μέλλον, προβάλλοντας μια ιστορία για μια καινοτόμα εμπορικά αεροπορική εταιρεία. Χρησιμοποιήσαμε τη γεωμετρία που συναντάμε στο περιβάλλον καθώς και τον πολιτισμό του Εμιράτου ερμηνεύοντας με μια αίσθηση Αραβικού μοντερνισμού που αποτελεί συνώνυμο τόσο της Etihad όσο και του Άμπου Ντάμπι”.

Το σύνολο του στόλου της Etihad Airways αποτελούμενο από περισσότερα από 100 αεροσκάφη, καθώς και εκείνα που πρόκειται να παραδοθούν, θα βαφτούν στα νέα χρώματα κατά τη διάρκεια των επόμενων τριών ετών εξασφαλίζοντας ότι οι “Όψεις του Άμπου Ντάμπι” θα συναντώνται σε όλο τον κόσμο.

Η Etihad Airways θα παραλάβει επτά αεροσκάφη φαρδιάς ατράκτου  το 2015 – τέσσερα αεροσκάφη τύπου Α380 και τρία Boeing 787-9 – καθώς και επτά στενής ατράκτου – ένα Α320 και έξι A321.

Η Etihad Airways, η οποία γιόρτασε τη δέκατη επέτειό της το 2013, έχει εισαγάγει μοναδικούς εξωτερικούς χρωματισμούς σε πολλά από τα αεροσκάφη της ώστε να σηματοδοτήσει ειδικές εκδηλώσεις και περιστάσεις.

Αυτά περιλαμβάνουν ένα Airbus A340 και ένα A320 βαμμένα στα χρώματα της Formula 1, ώστε να γιορτάσουν τη διεξαγωγή του Etihad Airways Abu Dhabi Grand Prix. Η αεροπορική εταιρεία πετά επίσης ένα A330 Manchester City FC Airbus βαμμένο στο γαλάζιο χρώμα του συλλόγου της Premier League με το όνομα και το έμβλημα σαφώς ορατά και στις δύο πλευρές του αεροσκάφους.

Το πρώτο αεροσκάφος Airbus A380 της Etihad Airways θα διεξάγει πτήσεις μεταξύ του Άμπου Ντάμπι και του Heathrow στο Λονδίνου από τις 27 Δεκεμβρίου 2014. Οι δύο επόμενες παραδόσεις του A380 στις αρχές του 2015 θα εξυπηρετήσουν, επίσης, την ίδια διαδρομή, καθιστώντας τη μια τριπλή καθημερινή σύνδεση με τη χρήση A380.

Αργότερα, το 2015, το Α380 θα λειτουργεί στο Σίδνεϊ και τη Νέα Υόρκη καθώς η Etihad Airways λαμβάνει το τέταρτο και το πέμπτο αεροσκάφος της. Η εταιρεία έχει σήμερα 10 από τα γιγαντιαία διώροφα αεροσκάφη σε παραγγελία.

Το A380 της Etihad Airways με την σουίτα “The Residence” θα μετατρέψει την έννοια του πολυτελούς αεροπορικού ταξιδιού. Η πρώτη πολυτελής σουίτα τριών δωματίων στην ιστορία της εμπορικής αεροπορίας διαθέτει ένα σαλόνι, ξεχωριστό υπνοδωμάτιο με διπλό κρεβάτι, τουαλέτα και ντους,

H “Residence” από την Etihad, που βρίσκεται στο μπροστινό χώρο του άνω καταστρώματος του A380, μπορεί να φιλοξενήσει ένα ή δύο άτομα που θα μπορούν να απολαμβάνουν την φροντίδα ενός προσωπικού Butler εκπαιδευμένου από το Savoy Butler Academy στο Λονδίνο.

Το A380 της Etihad Airways θα εγκαινιάσει την νέα καμπίνα Πρώτης Θέσης με τα “First Apartments”, τα οποία είναι σουίτες πλήρως ιδιωτικές με ξεχωριστή πλήρως ανακλινόμενη πολυθρόνα και κρεβάτι πλήρους μήκους. Στο ίδιο αεροσκάφος θα εγκαινιαστούν τα νέα “Business Studios” στην Διακεκριμένη Θέση και οι “Smart Seats” στην Οικονομική.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024