Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΟι πιλότοι της Air France ανακαλούν την απεργία τους
Αεροπορικές εταιρείες

Οι πιλότοι της Air France ανακαλούν την απεργία τους

Η γαλλική κυβέρνηση, η οποία κατέχει μερίδιο 16% στην αεροπορική εταιρεία Air France, πιέστηκε εντόνως σκληρά για τον τερματισμό της απεργίας.

Οι πιλότοι της Air France ανακάλεσαν την απεργία τους, η οποία που διήρκεσε δύο εβδομάδες και κόστισε στις αεροπορικές εταιρείες εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Η Ένωση των πιλότων SNPL και η αεροπορική εταιρεία δεν έχουν ακόμη καταλήξει σε συμφωνίαμ στη διαμάχη σχετικά με τα σχέδια της Air France να επεκτείνει τον προϋπολογισμό της θυγατρικής της, Transavia. Παρ’όλα αυτά, εκπρόσωπος της Ένωσης δήλωσε στο BBc ότι οι πιλότοι σταματούν την απεργία, έτσι ώστε “οι διαπραγματεύσεις να πραγματοποιηθούν σε ένα ηπιότερο κλίμα”.

Αν και η απεργία έληξε, και οι δύο πλευρές απέτυχαν να επιλύσουν τις διαφορές τους κατά τη διάρκεια των συνομιλιών το Σαββατοκύριακο.

Η γαλλική κυβέρνηση, η οποία κατέχει μερίδιο 16% στην αεροπορική εταιρεία, πιέστηκε εντόνως σκληρά για τον τερματισμό της απεργίας.

Η Air France δήλωσε τώρα ότι οι πτήσεις “θα επανέλθουν σταδιακά στο φυσιολογικό” από αύριο Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου.

Οι πιλότοι είναι εξαγριωμένοι για τα σχέδια της Air France να ανταγωνιστεί με τις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους, όπως η EasyJet και η Ryanair, μέσω επέκτασης της αεροπορικής της low-cost εταιρείας Transavia, μέσω των περιφερειακών της κόμβων σε όλη την Ευρώπη.

Η Air France υπέκυψε στην πίεση του σωματείου την περασμένη Πέμπτη και συμφώνησε να επεκτείνει τις λειτουργίες της Transavia μόνο εντός Γαλλίας. Ωστόσο, επιμένει ότι πρέπει να έχει το δικαίωμα να τροποποιήσει τις συμβάσεις εργασίας για όσους εργάζονται στη θυγατρική της.

Επί του παρόντος, οι πιλότοι τηε Air France πληρώνονται περισσότερο από ό,τι οι πιλότοι της Transavia.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024