Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΗ Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης στο Παρίσι για προώθηση του city break
Εκθέσεις

Η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης στο Παρίσι για προώθηση του city break

Οι τομείς που απασχόλησαν τις συναντήσεις της ΕΞΘ στην IFTM TOP RESA 2014 στο Παρίσι ήταν κυρίως η προώθηση του city break, αλλά και ο θεματικός τουρισμός με έμφαση στη γαστρονομία και τον πολιτισμό, ο θρησκευτικός και ο συνεδριακός τουρισμός.

Τη γαλλική αγορά έχει βάλει “στο μάτι” η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, προκειμένου να την κερδίσει επάξια, ώστε να ανεβάσει τον αριθμό των τουριστών που την επισκέπτονται κάθε χρόνο.

Για το λόγο αυτό, η ΕΞΘ συμμετείχε με αυξημένο ενδιαφέρον στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού IFTM TOP RESA 2014 που διεξήχθη στο Παρίσι από τις 23 έως τις 26 Σεπτεμβρίου και είχε σημαντικές επαφές με τουριστικούς φορείς και επαγγελματίες, ώστε να ενισχύσει την απήχησή της στους Γάλλους τουρίστες, οι οποίοι ως γνωστόν είναι ποιοτικοί και πιστοί στις επιλογές τους.

Η ΕΞΘ συμμετείχε ως συν-εκθέτης στο περίπτερο του ΕΟΤ. Αν και πήρε για πρώτη φορά μέρος στη συγκεκριμένη διοργάνωση που αποτελεί μια από τις κορυφαίες της χώρας σε επαγγελματικό επίπεδο, όλοι οι συμμετέχοντες είχαν ακούσει για τη Θεσσαλονίκη και θέλησαν να ενισχύσουν την πληροφόρησή τους γύρω από τις δυνατότητες που προσφέρει η πόλη στον τουρισμό.

Οι τομείς που απασχόλησαν τις συναντήσεις της ΕΞΘ ήταν κυρίως η προώθηση του city break, αλλά και ο θεματικός τουρισμός με έμφαση στη γαστρονομία και τον πολιτισμό, ο θρησκευτικός και ο συνεδριακός τουρισμός. Η ΕΞΘ στοχεύει στους Γάλλους τουρίστες και τους εντάσσει σε μια γενικότερη προσπάθεια που έχει ξεκινήσει, αναβάθμισης του πελατειακού προφίλ της Θεσσαλονίκης, με επισκέπτες ανώτερου οικονομικού επιπέδου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η φήμη της Αμφίπολης έχει εξαπλωθεί σε ολόκληρη τη Γαλλία, καθώς οι Γάλλοι είναι λάτρεις του ελληνικού πολιτισμού και της τέχνης. Το ενδιαφέρον τους για τις ανασκαφές ήταν έκδηλο και με αγωνία περιμένουν τις ανακοινώσεις, ευελπιστώντας σύντομα να έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν το χώρο και να θαυμάσουν από κοντά το αρχαίο μνημείο.

Την ΕΞΘ εκπροσώπησε η υπεύθυνη Μάρκετινγκ κα Ευδοκία Τσατσούρη, με την πολύτιμη συμβολή και παρουσία της γαλλόφωνης ξεναγού κας Ειρήνης Κομποχόλη, από το Σύνδεσμο Ξεναγών Θεσσαλονίκης.  Στόχος είναι να ενταχθεί η Θεσσαλονίκη στα τουριστικά πακέτα των Γάλλων σε συνδυασμό και με τη Χαλκιδική. Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΞΘ θα φιλοξενήσει στη Θεσσαλονίκη από τις 2 έως τις 5 Οκτωβρίου 2014 ένα γκρουπ τουριστικών πρακτόρων και tour operators της Γαλλίας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024