Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑπεργία το Σαββατοκύριακο 4-5 Οκτωβρίου από τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας
Αερομεταφορές

Απεργία το Σαββατοκύριακο 4-5 Οκτωβρίου από τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας

Η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας ζητά τα εισπραττόμενα τέλη διαδρομής από τις αεροπορικές εταιρείες, να διατίθενται αποκλειστικά και μόνο για τα έξοδα του Παρόχου Αεροναυτιλίας και για την ανάπτυξη και συντήρηση των υποδομών του και σε καμιά περίπτωση για τη χρηματοδότηση αλλότριων σκοπών.

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 4 και 5 Οκτωβρίου οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, ως αντίδραση στην υπουργική απόφαση που δίνει στον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) πρόσβαση στους λογαριασμούς των τελών διαδρομής αεροναυτιλίας, “για να καλύπτει άμεσες ταμειακές του ανάγκες”.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας “από μία πρώτη εκτίμηση δε φαίνεται στο στενά άμεσο μέλλον κίνδυνος για την κάλυψη των αναγκών της Αεροναυτιλίας. Εντούτοις δεν μπορεί να αγνοηθεί ότι για πρώτη φορά γίνεται παρέμβαση στους ειδικούς λογαριασμούς για σκοπούς αλλότριους από αυτούς της Αεροναυτιλίας της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Δηλαδή, αν μέχρι τώρα είχαμε μία διεύρυνση των αεροναυτιλιακών υπηρεσιών, για τις οποίες καταβάλλονται τα ανταποδοτικά τέλη που χρηματοδοτούν αυτούς τους ειδικούς λογαριασμούς στο σύνολο της ΥΠΑ, τώρα τα διαθέσιμα των ειδικών λογαριασμών μπορεί να διατίθενται και για την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους”.

Και η ανακοίνωση συνεχίζει: “Η παραβίαση του Κοινοτικού Δικαίου της Ε.Ε. είναι κατάφωρη, όπως επίσης και οι κίνδυνοι που θα προκληθούν για την ασφάλεια των πτήσεων και τα εθνικά δικαιώματα στον Ελληνικό Εναέριο χώρο, λόγω του ότι δε θα γίνονται οι στοιχειώδεις επενδύσεις.

Για το λόγο αυτό η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας αποφάσισε πέρα από τα ένδικα μέσα (άσκηση αίτησης ακύρωσης ενώπιον του Συμβουλίου Επικρατείας και αίτηση αναστολής της Απόφασης), να προβεί σε καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για παραβίαση του Κοινοτικού Δικαίου και να υποβάλει αναφορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Υπενθυμίζουμε ότι η Ένωσή μας σταθερά και αταλάντευτα επιζητεί την εφαρμογή της Κοινοτικής Νομιμότητας στο θέμα της Παροχής Αεροναυτιλιακών Υπηρεσιών με τη δημιουργία Παρόχου Αεροναυτιλίας. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει τα εισπραττόμενα τέλη διαδρομής από τις αεροπορικές εταιρείες, να διατίθενται αποκλειστικά και μόνο για τα έξοδα του Παρόχου Αεροναυτιλίας και για την ανάπτυξη και συντήρηση των υποδομών του και σε καμιά περίπτωση για τη χρηματοδότηση αλλότριων σκοπών, όπως είναι η εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους. Εξάλλου ο κ. Σταϊκούρας πρέπει να γνωρίζει ότι κάθε χρόνο καταθέτουμε προϋπολογισμό εξόδων της Αεροναυτιλίας και βάσει αυτού εισπράττουμε τα ανάλογα έσοδα, άλλως χωρίς κατάθεση εξόδων δεν υπάρχει το ανταποδοτικό έσοδο.

Για τους λόγους αυτούς ζητούμε την παρέμβαση των Πολιτικών Κομμάτων και της Ευρωπαϊκής επιτροπής, και εξαγγέλλουμε 48ωρη απεργία το Σάββατο και την Κυριακή 4-5 Οκτωβρίου”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024