Τελευταία νέα
ΑρχικήΟδικές ΜεταφορέςCar RentalsΣΤΕΕΑΕ: Από λάθος ενημέρωση η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση του ΣΕΤΕ ως κοινωνικού εταίρου
ΣΤΕΕΑΕ

ΣΤΕΕΑΕ: Από λάθος ενημέρωση η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση του ΣΕΤΕ ως κοινωνικού εταίρου

Ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Ενοικιάσεως Αυτοκινήτων Ελλάδος εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την Πρόταση Νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση του ΣΕΤΕ ως ισότιμου κοινωνικού εταίρου, στην οποία τονίζει ότι η συνεργασία του με το ΣΕΤΕ χαρακτηρίζεται μόνο εποικοδομητική.

Την πεποίθησή του ότι η πρόταση που υπέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση του ΣΕΤΕ ως κοινωνικού εταίρου οφείλεται σε λάθος ενημέρωση που προέρχεται από κέντρα ή άτομα τα οποία κινούμενα από ίδιο συμφέρον ή επειδή απώλεσαν την εξουσία, καθότι παρήγαγαν έργο για την προώθηση του τουρισμού σημαντικά κατώτερο των προσδοκιών, εκφράζει ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Ενοικιάσεως Αυτοκινήτων Ελλάδος (ΣΤΕΕΑΕ).     

Ως αντιπροσωπευτικός φορέας του Κλάδου Ενοικιάσεως Αυτοκινήτων ο ΣΤΕΕΑΕ υπήρξε μέλος του ΣΕΤΕ από την ίδρυση του τελευταίου, το 1991, και στα όσα καταμαρτυρούν σήμερα στο ΣΕΤΕ έχει να αντιτάξει τις δικές του θέσεις:

Α. Η συνεργασία του με το ΣΕΤΕ μόνο εποικοδομητική για τον Κλάδο Ενοικιάσεως Αυτοκινήτων μπορεί να χαρακτηριστεί. Οι θέσεις του ΣΤΕΕΑΕ αποτελούν σταθερά και θέσεις του ΣΕΤΕ και η ρύθμιση πολλών θεμάτων που απασχόλησαν τον κλάδο οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην υποστήριξη και την προώθησή τους από το ΣΕΤΕ, όπως ενδεικτικά:

  • Ενοικίαση με Οδηγό  
  • Ενοικίαση ελαφρών Φορτηγών  
  • Μείωση του ποσοστού του Δημοτικού Τέλους  
  • Διεθνή Διπλώματα  
  • Επαναφορά της 100% έκπτωσης στα μισθώματα ενοικίασης αυτοκινήτων για τις εταιρείες πελάτες   
  • Απαλλαγή από την υποχρέωση διατήρησης χώρου στάθμευσης για  μακροχρόνια νοικιασμένα αυτοκίνητα

Β. Ως μέλος του ΣΕΤΕ, ο ΣΤΕΕΑΕ έχει εξασφαλίσει ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τα Υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης, Τουρισμού, Μεταφορών, Περιβάλλοντος, Δημόσιας Τάξης, όλα τα υπουργεία δηλαδή που χειρίζονται θέματα σχετικά με τον κλάδο.

Γ. Ως προς τον τρόπο εκπροσώπησης των τουριστικών επιχειρήσεων, η δημοκρατική εκπροσώπηση και η συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων όλων των τουριστικών φορέων – μελών του προβλέπεται από το καταστατικό του ΣΕΤΕ. Το Διοικητικό του Συμβούλιο αποτελείται από 22 μέλη ώστε να μπορούν να συμμετέχουν όσοι το δυνατόν περισσότεροι φορείς και κάθε άλλο παρά παθητικοί παρατηρητές στη λήψη αποφάσεων είναι. Αντίθετα, κάθε φορέας έχει τη δυνατότητα να προβάλλει τις αντιρρήσεις του αν δε συμφωνεί με τη στρατηγική που χαράζει ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ ή με τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει.

Δ. Ο ΣΕΤΕ και οι θέσεις του ποτέ δεν “καπελώθηκαν”. Σε όλα τα χρόνια λειτουργίας του δεν υπήρξε η παραμικρή ένδειξη υποστήριξης ή περιθωριοποίησης κάποιων ομάδων σε βάρος άλλων, κανένα ίχνος εξυπηρέτησης σκοπιμοτήτων, καμία απόπειρα προώθησης των θέσεων “μεγάλων” επιχειρήσεων σε βάρος των θέσεων “μικρών” επιχειρήσεων. Αντίθετα, στόχος του είναι πάντα η προώθηση των συμφερόντων των μελών του, διατηρώντας παράλληλα τις ισορροπίες μέσα σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον, όπως αυτό της τουριστικής αγοράς.  

“Αν υπήρχε ποτέ η παραμικρή υπόνοια για κάτι από τα παραπάνω ή για κάτι από αυτά για τα οποία ο ΣΕΤΕ βρίσκεται τις τελευταίες μέρες στο επίκεντρο, ο ΣΤΕΕΑΕ θα ήταν ο πρώτος που θα αποχωρούσε από το ΣΕΤΕ”, καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΤΕΕΑΕ.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024