Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑντίδραση των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας για μη προσλήψεις ούτε το 2014
Αερομεταφορές

Αντίδραση των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας για μη προσλήψεις ούτε το 2014

Η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδος με επιστολή της στον υπουργό Μεταφορών, Υποδομών & Δικτύων, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, διαμαρτύρεται για τις προσλήψεις που δε θα γίνουν -παρά τις εξαγγελίες, ενώ απαιτεί πλέον έρευνα από το Eurocontrol για τις χωρητικότητες των αεροδρομίων των τερματικών περιοχών και του ΚΕΠΑΘΜ, κάνοντας παράλληλα αξιολόγηση ασφαλείας.

Επιστολή – καταγγελία της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδος προς τον υπουργό Μεταφορών, Υποδομών & Δικτύων, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ζητά να απαντηθούν σειρά ερωτημάτων, όπως που πήγαν τα χρήματα της αεροναυτιλίας, ‘αφού ούτε και για το ζήτημα των στοιχειωδώς απαραιτήτων προσλήψεων δεν υπάρχουν προϋπολογισμένα κονδύλια’.

Ακολουθεί αυτούσια η επιστολή:

“Κε υπουργέ,

πληροφορηθήκαμε ότι δε θα γίνουν προσλήψεις στον κλάδο των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας ούτε το 2014. Ο λόγος είναι ότι η Διοίκηση της ΥΠΑ δε συμπεριέλαβε τις προσλήψεις στον προϋπολογισμό της ΥΠΑ ούτε το 2013 ούτε το 2014. Εύλογα λοιπόν και ανθρώπινα έχουμε τα εξής ερωτήματα:

1. Γιατί ο διοικητής της ΥΠΑ διαβεβαίωνε στους εργασιακούς χώρους και στον ελληνικό Τύπο εδώ και δύο χρόνια ότι σύντομα θα γίνει η προκήρυξη των προσλήψεων;
2. Γιατί κε υπουργέ από την αρχή του 2014 μας εξουσιοδοτούσατε να ανακοινώσουμε δημοσίως ότι σύντομα θα γίνει η προκήρυξη των προσλήψεων;
3. Γιατί στο performance plan (εθνικό σχέδιο επιδόσεων) που κατατέθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφέρονται οι προσλήψεις ως δεδομένο και συμπεριλαμβάνεται το μισθολογικό κόστος στα έξοδα της αεροναυτιλίας, εξαπατώντας την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τους χρήστες των υπηρεσιών αεροναυτιλίας, οι οποίοι είναι αυτοί που τελικά πληρώνουν;
4. Γιατί διαρρέουν στον ελληνικό Τύπο από την αρχή του χρόνου αναφορές για προσλήψεις ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας;
5. Πού πήγαν τα χρήματα της αεροναυτιλίας, αφού ούτε και για το ζήτημα των στοιχειωδώς απαραιτήτων προσλήψεων δεν υπάρχουν προϋπολογισμένα κονδύλια;

Κε υπουργέ, απαιτούμε πλέον κάποιος να αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τη ζημιά που θα υποστεί η χώρα και ο τουρισμός για τα επόμενα χρόνια και να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που πρέπει. Στη δημοκρατία κανένας δεν είναι αναντικατάστατος.

Απαιτούμε πλέον έρευνα από τον οργανισμό Eurocontrol για τις χωρητικότητες των αεροδρομίων των τερματικών περιοχών και του ΚΕΠΑΘΜ, κάνοντας παράλληλα αξιολόγηση ασφαλείας”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024