Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΟνοματοδοσία του Κρατικού Αερολιμένα Κυθήρων σε ‘Αλέξανδρος Αριστοτέλους Ωνάσης’
Αεροδρόμια

Ονοματοδοσία του Κρατικού Αερολιμένα Κυθήρων σε ‘Αλέξανδρος Αριστοτέλους Ωνάσης’

Με ξεχωριστή και ιδιαίτερη λαμπρότητα, πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή ονοματοδοσίας του Κρατικού Αερολιμένα Κυθήρων σε 'Αλέξανδρος Αριστοτέλους Ωνάσης' την 5η Οκτωβρίου.

Το αεροδρόμιο των Κυθήρων από εδώ και στο εξής θα ονομάζεται “Κρατικός Αερολιμένας Κυθήρων Αλέξανδρος Αριστοτέλους Ωνάσης“. Ο αγιασμός τελέστηκε από τον Σεβασμιώτατο  Μητροπολίτη Κυθήρων κ.κ. Σεραφείμ μετά του ιερού κλήρου, παρουσία των στρατιωτικών και πολιτικών αρχών του τόπου. Την τελετή παρακολούθησε πλήθος κόσμου σε μια άρτια οργανωμένη εκδήλωση από τον Αερολιμενάρχη κ. Νικόλαο Στάχτιαρη με τη σημαντική βοήθεια του αντιπρόεδρου Επιτροπής Χρηστών ΚΑΚΘΩ και εκπρόσωπου της Aviareps Hellas SA κ. Ζαχαρία Σουρή και του προσωπικού του αεροδρομίου.

Την τελετή των εγκαινίων τίμησαν ο εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτής Α’ Πειραιώς της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Κατσαφάδος.

Ιδιαίτερη τιμητική παρουσία αποτέλεσε ο προσκεκλημένος από το Ίδρυμα Ωνάση, αντιπρόεδρος κ. Ιωάννης Π. Ιωαννίδης, ο πρέσβης της Ελβετίας στην Ελλάδα κ. Lorenzo Amberg, ο βουλευτής α’ Πειραιώς των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Παναγιώτης Μελάς, ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς και Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος, ο γενικός διευθυντής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας κ. Νικόλαος Χριστοδούλου, ο δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος Χαρχαλάκης, με τους αντιδημάρχους κ. Γεώργιο Κομηνό και Ματθαίο Αγγελιουδάκη, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβούλιου κ. Λάζαρο Βέζο τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, κα Μαρία Κασιμάτη, κ. Παναγιώτη Ζαντιώτη, κα Ειρήνη Βενέρη Τραβασάρου, κ. Κωνσταντίνο Μαριάτο. Επίσης ,από την αξιωματική αντιπολίτευση ο κ. Μιχάλης Πρωτοψάλτης, ο αντιπρόεδρος Δ.Σ. κ. Νικόλαος Μεγαλοκονόμος, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Παναγιώτης Μεγαλοκονόμος και κ. Αντώνιος Λαχανάς, από την μείζων αντιπολίτευση ο γραμματέας Δ.Σ. κ. Εμμανουήλ Χάρος. Επίσης παραβρεθήκαν ο κ. Βύρωνας Δαπόντε, ένας από τους πρωτεργάτες στην αρχική κατασκευή και ολοκλήρωση του Κρατικού Αερολιμένα Κυθήρων, ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, κ. Γεώργιος Κασιμάτης, ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κυθήρων κ. Γεώργιος Μεγαλοκονόμος, ο τέως δήμαρχος κ. Θεόδωρος Κουκούλης, ο αντιπρόεδρος της Αεροπορικής εταιρείας Sky Express και της Εταιρείας Επίγειας Εξυπηρέτησης Αεροσκαφών Swissport κ. Θεόδωρος Κροκίδας, η διευθύντρια Δημοσιών Σχέσεων Aegean Airlines κα Σταυρούλα Σαλούτση, ο διευθυντής Πτητικής Εκμετάλλευσης Olympic Air κ. Αθανάσιος Μάρκου, από την εταιρεία επίγειας εξυπηρέτησης Skyserv Handling Service, η διευθύντρια σταθμού Κυθήρων κα Ίρις Βαρσάμου και η διευθύντρια Σταθμού Θεσσαλονίκης Skyserv Handling Services κα Ευθαλία Παπαδημητρίου.

Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο αερολιμενάρχης κ. Στάχτιαρης ευχαρίστησε την Υπηρεσία Πολίτικης Αεροπορίας, τον Δήμο Κυθήρων και όλους τους εμπλεκομένους φορείς του συνέβαλαν στην επιτυχή έκβαση της ονοματοδοσίας. Επίσης τόνισε ότι, το Αεροδρόμιο είναι ο πρώτος μοχλός της ανάπτυξης  της νήσου και πρέπει να δοθεί άμεση προτεραιότητα από την Πολιτεία. Σημείωσε ότι για την επίτευξη του σκοπού αυτού, προκειμένου ο αερολιμένας να δέχεται επιχειρησιακά και απρόσκοπτα όλων των τύπων  αεροσκάφη και χωρίς περιορισμούς πρέπει να συμβούν δυο πράγματα: α) η άμεση επιμήκυνση του διαδρόμου 02/20 κατά 500 μετρά και β) εγκατάσταση και λειτουργία πάρκου καύσιμων για τον ανεφοδιασμό των αεροσκαφών.

Η εκδήλωση έκλεισε με παραδοσιακούς τοπικούς χορούς από το χορευτικό τμήμα του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου της Αγίας Πελαγίας Κυθήρων.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024