Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΈλεγχοι με θερμικές κάμερες για τον Ebola στο αεροδρόμιο JFK της Ν. Υόρκης
Επιδημία Έμπολα

Έλεγχοι με θερμικές κάμερες για τον Ebola στο αεροδρόμιο JFK της Ν. Υόρκης

Προτεραιότητα στον έλεγχο στο JFK θα δίνεται σε επιβάτες που προέρχονται από τις χώρες της Δυτικής Αφρικής Λιβερία, Σιέρα Λεόνε και Γουινέα. Αεροδρόμια στον Καναδά και την Ευρώπη αναμένεται να προχωρήσουν προσεχώς στη λήψη παρόμοιων μέτρων.

Ελέγχους με θερμικές κάμερες σε ταξιδιώτες άρχισαν σήμερα Σάββατο οι αμερικανικές Αρχές στο διεθνές αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης, προκειμένου να περιοριστεί ο κίνδυνος εξάπλωσης του Ebola στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Προτεραιότητα θα δίνεται σε επιβάτες που προέρχονται από τις τρεις χώρες της Δυτικής Αφρικής που έχουν πληγεί περισσότερο από τον θανατηφόρο ιό, τη Λιβερία, τη Σιέρα Λεόνε και τη Γουινέα.

Ακολούθησαν άλλα τέσσερα αεροδρόμια (Newark στο New Jersey, O’Hare στο Σικάγο, Dulles στην Washington και Hartsfield ατην Ατλάντα).

Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, οι ελεγκτές θα ελέγχουν αν οι ταξιδιώτες είναι εμπύρετοι και θα κάνουν μια σειρά ερωτήσεων στους ταξιδιώτες, προκειμένου να διαπιστώσουν αν υπάρχει κίνδυνος έκθεσης στον ιό.

Το μέτρο των θερμικών ελέγχων τέθηκε σε εφαρμογή λίγες ημέρες μετά τον πρώτο θάνατο θύματος του Έμπολα στις ΗΠΑ, του Thomas Eric Duncan, σε νοσοκομείο του Τέξας. Ο Duncan είχε ταξιδέψει στη Λιβερία, όπου προσβλήθηκε από τον ιό, πριν επιστρέψει στο Dallas.

Ωστόσο, το μέτρο δεν είναι πανάκεια. Ο Έμπολα μπορεί να μείνει στον οργανισμό ακόμα και για 21 ημέρες προτού εκδηλωθούν τα πρώτα συμπτώματα, και συνεπώς κάποιος φορέας του ιού δεν θα είναι απαραίτητα εμπύρετος όταν θα περνά την πύλη του αεροδρομίου.

Ο ίδιος άλλωστε εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα λίγες μέρες μετά την επιστροφή του στις ΗΠΑ.

Το τελευταίο δίμηνο πάνω από 36.000 άτομα έχουν ελεγχθεί στην Αφρική και μόνο 77 κρατήθηκαν εκτός πτήσεων λόγω της ασθένειας. Πολλοί από τους 77 είχαν ελονοσία (μαλάρια) και κανείς δεν ήταν ασθενής του Ebola.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024