Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕξαίρεση των επιβατών κρουαζιέρας από τη λήψη βιομετρικών στοιχείων ζητά η Ένωση Κρουαζιερόπλοιων
Κρουαζιέρα

Εξαίρεση των επιβατών κρουαζιέρας από τη λήψη βιομετρικών στοιχείων ζητά η Ένωση Κρουαζιερόπλοιων

Η ευρωπαϊκή Οδηγία για τη λήψη βιομετρικών στοιχείων, για τα άτομα που εισέρχονται στην Ελλάδα από χώρες εκτός συνθήκης Schengen, τέθηκε σε εφαρμογή το Σάββατο 11 Οκτωβρίου. Οι επισκέπτες των κρουζιέρόπλοιων θα κινδυνέψουν να μην προλάβουν καν να επισκεφθούν τα ενδιαφέροντα της κάθε περιοχής, για τα οποία ταξίδεψαν.

Οι επιβάτες της κρουαζιέρας θα εξαιρεθούν από τη λήψη βιομετρικών στοιχείων που θα πρέπει να εφαρμόσει η χώρα μας βάσει ευρωπαϊκής Οδηγίας, για τα άτομα που εισέρχονται στην Ελλάδα από χώρες εκτός συνθήκης Schengen.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ και σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΚΦΝ), κ. Θεόδωρο Κόντε, τη διαβεβαίωση αυτή, έδωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Βασίλης Κικίλιας, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του.

Η Ένωση, σε επιστολή της προς τον αρμόδιο υπουργό, είχε απευθύνει έκκληση να μην εφαρμοστεί η ευρωπαϊκή Οδηγία για τη λήψη βιομετρικών στοιχείων στους επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων από λιμάνια τρίτων χωρών κατόχων προβλεπόμενης βίζας, καθώς τα άτομα αυτά θα έπρεπε να οδηγούνται από τα λιμάνια των νησιών -που θα πιάνει το κάθε κρουαζιερόπλοιο- στα τοπικά αστυνομικά τμήματα ή στα αεροδρόμια, αναμένοντας για ανυπολόγιστο χρόνο στην ουρά, προκειμένου να γίνεται λήψη αποτυπωμάτων.

Η ευρωπαϊκή Οδηγία τέθηκε σε εφαρμογή το Σάββατο 11 Οκτωβρίου.

“Η νέα αυτή κατά αιφνιδιαστικό τρόπο διαδικασία θα δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στους επισκέπτες εκτός συνθήκης Σένγκεν που έρχονται να επισκεφθούν τη χώρα μας, καθώς θα πρέπει να οδηγούνται από τα λιμάνια των νησιών που θα πιάνει το κάθε κρουαζιερόπλοιο στα τοπικά αστυνομικά τμήματα ή στα αεροδρόμια, αναμένοντας για ανυπολόγιστο χρόνο στην ουρά προκειμένου να γίνεται λήψη αποτυπωμάτων”, αναφέρει μεταξύ άλλων η Ένωση Κρουαζιεροπλοίων. “Οι επισκέπτες αυτοί είναι βέβαιο ότι θα κινδυνέψουν να μην προλάβουν καν να επισκεφθούν και να δουν τα ενδιαφέροντα της κάθε περιοχής, για τα οποία ταξίδεψαν χιλιάδες μίλια”.

Επίσης η Ένωση επισημαίνει πως το συγκεκριμένο μέτρο που θα πρέπει να εφαρμοστεί από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει ήδη δημιουργήσει αναστάτωση στις διαχειρίστριες εταιρείες του εξωτερικού, αλλά και στην Ελλάδα, και αν δεν ανακληθεί προσωρινά, είναι βέβαιο πως δικαιολογημένα θα λειτουργήσει εις βάρος του τουριστικού ρεύματος στη χώρα μας.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024