Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΤα αεροδρόμια υποστηρίζουν τις συντονισμένες αντιδράσεις της ΕΕ απέναντι στον Έμπολα
Αερομεταφορές

Τα αεροδρόμια υποστηρίζουν τις συντονισμένες αντιδράσεις της ΕΕ απέναντι στον Έμπολα

Η ACI Europe σημειώνει ότι η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας και το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Πρόληψη και τον Έλεγχο των Ασθενειών έχουν εκφράσει επιφυλάξεις για την αποτελεσματικότητα του ελέγχου της θερμοκρασίας των επιβατών κατά την άφιξή τους.

Εν μέσω της συνεχιζόμενης επιδημίας του ιού Ebola στη Δυτική Αφρική, οι αυξανόμενες ανησυχίες του κοινού σχετικά με την πιθανή εξάπλωσή της και μιας εξελισσόμενης σειράς εθνικών αντιδράσεων στην Ευρώπη, η ευρωπαϊκή ένωση αεροδρομίων ACI Europe τονίζει την υποστήριξή της για τον επείγων συντονισμό μεταξύ των αρχών υγείας σε επίπεδο ΕΕ.

Ο συντονισμός αυτός θα πρέπει να περιλαμβάνει σαφή και πεντακάθαρη επικοινωνία για την εκτίμηση του κινδύνου όσον αφορά στην πιθανή εξάπλωση του ιού στην Ευρώπη. Αυτό περιμένει και το κοινό -ιδίως οι επιβάτες των αεροπορικών εταιρειών. Αυτό είναι επίσης ό,τι χρειάζεται για να καθησυχάσει τυχόν παράλογους φόβους και αποφυγή αναποτελεσματικών μέτρων.

Σε αυτό το πλαίσιο, η ACI Europe σημειώνει ότι η ΠΟΥ (Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας) και το ECDC (Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Πρόληψη και τον Έλεγχο των Ασθενειών) έχουν εκφράσει επιφυλάξεις για την αποτελεσματικότητα του ελέγχου της θερμοκρασίας των επιβατών κατά την άφιξή τους – μέτρο που έχει εφαρμοστεί στις ΗΠΑ και τον Καναδά και μελετάται από ορισμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αντίθετα, οι δύο οργανώσεις υποστηρίζουν έλεγχο κατά την έξοδο των αναχωρούντων επιβατών – η οποία ξεκίνησε στα αεροδρόμια και των τριών κυρίως πληγεισών αφρικανικών χωρών, τους δύο τελευταίους μήνες.

Ο γενικός διευθυντής της ACI Europe Olivier Jankovec, σχολίασε: “Η ασφάλεια της υγείας είναι υψίστης σημασίας και πιστεύουμε ότι σε συνάντησή τους αργότερα αυτήν την εβδομάδα, οι υπουργοί Υγείας της ΕΕ θα εξασφαλίσουν ότι οι δράσεις είναι σωστά μελετημένες και πλήρως συντονισμένες σε όλη την Ευρώπη -και πέρα ​​από αυτήν. Διαφορετικά, κινδυνεύουμε να καταλήξουμε με ένα αναποτελεσματικό συνονθύλευμα μέτρων, με αρνητικές συνέπειες για τους επιβάτες και τις λειτουργίες των αεροδρομίων, για αόριστο χρονικό διάστημα και καμία εγγύηση επιτυχίας”.

Ο ίδιος πρόσθεσε: “Μια σαφής, αποτελεσματική και πλήρως συντονισμένη αντίδραση σε επίπεδο ΕΕ είναι ο δρόμος προς τα εμπρός. Τα αεροδρόμια της Ευρώπης υποστηρίζουν μια διττή προσέγγιση:
1. Υποστήριξη των προσπαθειών περιορισμού και εξάλειψης του ιού στην ‘πηγή’ και
2. αποτελεσματική επικοινωνία με το κοινό για τα μέτρα που έχουν τεθεί σε ισχύ και το τι πρέπει να κάνουν, για να παίξει σωστά το ρόλο του και να παραμείνει ασφαλές”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024