Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΕπέκταση των ελέγχων στα βρετανικά αερεοδρόμια λόγω Έμπολα
Αερομεταφορές

Επέκταση των ελέγχων στα βρετανικά αερεοδρόμια λόγω Έμπολα

Η British Airways πρόσφατα ανέστειλε τις πτήσεις της προς τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε, με την αιτιολογία 'της επιδείνωσης της κατάστασης της δημόσιας υγείας' στις δύο αυτές χώρες.

Στα αεροδρόμια του Manchester και του Birmingham θα επεκταθούν τις επόμενες εβδομάδες οι έλεγχοι των συνοριακών και ιατρικών αρχών της Βρετανίας για τον εντοπισμό δυνητικών κρουσμάτων του ιού Ebola.

Σύμφωνα με το BBC, έλεγχοι πραγματοποιούνται ήδη στο αεροδρόμιο του Heathrow, ενώ εντός των ημερών θα ξεκινήσουν και στο αεροδρόμιο του Gatwick καθώς και στον διεθνή σιδηροδρομικό σταθμό του St. Pancras στο κεντρικό Λονδίνο.

Όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος Οργανισμός Δημόσιας Υγείας της Βρετανίας, οι έλεγχοι θα γίνονται σε επιβάτες που φτάνουν στη Βρετανία από περιοχές που έχουν επηρεαστεί από την έξαρση της θανατηφόρας ασθένειας.

Ο Καναδάς και οι ΗΠΑ έχουν ήδη αυξήσει τους ελέγχους σε επιβάτες που φτάνουν αό τη δυτική Αφρική. Η Γαλλία θα ξεκινήσει ελέγχους σε επιβάτες που φτάνουν στο αεροδρόμιο Charles de Gaulle του Παρισιού από την πρωτεύουσα της Γουινέας, Conakry.

Η Βρετανία -όπως και η Ελλάδα- δε συνδέεται με απευθείας πτήσεις με τις τρεις πιο πληγείσες χώρες της επιδημίας στην Αφρική (Σιέρα Λεόνε, Λιβερία και Γουινέα). Η British Airways πρόσφατα ανέστειλε τις πτήσεις της προς τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε, με την αιτιολογία “της επιδείνωσης της κατάστασης της δημόσιας υγείας” στις δύο αυτές χώρες.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024