Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησης2ος Ετήσιος Ναξιακός Αγώνας Ορεινής Ποδηλασίας στις 26 Οκτωβρίου
Ποδηλατικός τουρισμός

2ος Ετήσιος Ναξιακός Αγώνας Ορεινής Ποδηλασίας στις 26 Οκτωβρίου

Αγώνας υψηλού βαθμού τεχνικής δυσκολίας σε μοναδική διαδρομή 22 χλμ. ανάμεσα από σημαντικά κλασσικά και βυζαντινά μνημεία και αξιοθέατα της Νάξου.

Tην Κυριακή 26 Οκτωβρίου η Νάξος θα φιλοξενήσει, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, τον αγώνα ορεινής ποδηλασίας, “Naxos Mountain Bike Race”, έναν αγώνα που χαρακτηρίζεται για τον υψηλό βαθμό τεχνικής δυσκολίας του, αλλά και για την μοναδική διαδρομή του, που περνά ανάμεσα από σημαντικά κλασικά και βυζαντινά μνημεία και αξιοθέατα του νησιού.

Ο αγώνας ξεκινά στις 12.00 στο γραφικό χωριό Σαγκρί (11 χλμ. από την Χώρα). Η διαδρομή – μέσα από φυσικά μονοπάτια που βρίσκονται στους πρόποδες του βουνού Προφίτη Ηλία – περνά από τα χωριά Δαμαρίωνα και Δαμαλά και μέσα από καταπράσινες κοιλάδες συναντώντας αξιοθέατα όπως: τον υπέροχο αρχαίο Ναό της Δήμητρας (6ος αι. π.Χ.) και τη Μονή Τιμίου Σταυρού (17ος αι.) για να καταλήξει και πάλι στο Σαγκρί.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή στον αγώνα είναι η χρήση προστατευτικού κράνους. Ποδήλατα και κράνη υπάρχουν προς ενοικίαση σε καταστήματα στην πόλη της Νάξου.

Τον αγώνα διοργανώνει η Island Events υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού και Αθλητικού Φορέα του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ΝΟ.Π.Α.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α (Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού, Αθλητισμού, Περιβάλλοντος, Παιδείας Πρόνοιας, και Αλληλεγγύης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων).

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024