Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΣυνάντηση του διευθύνοντος συμβούλου της ΤUI Travel PLC με τον πρωθυπουργό
TOs

Συνάντηση του διευθύνοντος συμβούλου της ΤUI Travel PLC με τον πρωθυπουργό

'Στην TUI πετύχαμε φέτος δυνατά αποτελέσματα και ο αριθμός των πελατών μας που επισκέφθηκαν φέτος την Ελλάδα αυξήθηκε κατά 10%', ανέφερε μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό ο διευθύνων σύμβουλος της ΤUI Travel PLC, κ. Peter Long.

Σήμερα το πρωί, o διευθύνων σύμβουλος της ΤUI Travel PLC, κ. Peter Long έγινε δεκτός από τον πρωθυπουργό, κ. Αντώνη Σαμαρά. Στη συνάντηση συμμετείχε η υπουργός Τουρισμού, κα Όλγα Κεφαλογιάννη και ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, κ. Πάνος Λειβαδάς.

Κατά την έξοδό του από τη συνάντηση ο κ. Long δήλωσε: “Είχα σήμερα το πρωί μια εξαιρετική συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της χώρας. Πιστεύω ότι η Κυβέρνηση έχει καταφέρει πολλά στο επίπεδο της πολιτικής σταθερότητας κάτι που είναι πολύ σημαντικό. Η οικονομία της χώρας βρίσκεται πλέον σε μία δυνατή και θετική τροχιά ανάπτυξης και πιστεύω ότι αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τον τουρισμό. Στην TUI πετύχαμε φέτος δυνατά αποτελέσματα και ο αριθμός των πελατών μας που επισκέφθηκαν φέτος την Ελλάδα αυξήθηκε κατά 10%.

Διατηρούμε πολύ στενές σχέσεις συνεργασίας με την υπουργό και βλέπουμε ευκαιρίες για περαιτέρω ανάπτυξη. Ελπίζουμε πραγματικά ότι θα είμαστε σε θέση να αυξήσουμε και πάλι τον αριθμό των επισκεπτών το 2015 σε αντίστοιχο επίπεδο της τάξης του 10%, ποσοστό το οποίο πετύχαμε και φέτος”.

Στην ομιλία του στο Ετήσιο Συνέδριο του ΣΕΤΕ στην Αθήνα, όπου παρευρέθηκε μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, ο κ. Peter Long επεσήμανε:

“Σημασία ωστόσο δεν έχουν μόνο οι αφίξεις επισκεπτών. Σημασία έχουν τα οικονομικά και κοινωνικά οφέλη που δημιουργούνται μέσω του τουρισμού συνολικά. Ως TUI στηρίζουμε, άμεσα και έμμεσα, 10.000 θέσεις εργασίας στην Ελλάδα. Ο δε αριθμός των επισκεπτών μας αντιστοιχεί περίπου στο 10% της συνολικής τουριστικής κίνησης στη χώρα. Αποδεικνύεται έτσι η βαρύτητα της ηγετικής μας θέσης στην ελληνική αγορά. Στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε αυτή την ισχυρή θέση, έτσι ώστε να συνεισφέρουμε στην περαιτέρω ανάπτυξη και αναβάθμιση του ελληνικού τουρισμού”.

Για την TUI Travel, η Ελλάδα εξακολουθεί να αποτελεί έναν ιδιαίτερα σημαντικό τουριστικό προορισμό στη Μεσόγειο. Στην ομιλία του στο Ετήσιο Συνέδριο του ΣΕΤΕ, ο κ. Peter Long ενθάρρυνε τους Έλληνες ξενοδόχους και τους τοπικούς παραγωγούς να συνεργάζονται πιο στενά μεταξύ τους, καθώς έτσι ενισχύεται η τοπική οικονομία ενώ αυξάνεται η ικανοποίηση των πελατών. Επιπλέον, η στενή συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκομένων θα βοηθήσει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, στην ανάπτυξη νέων ανερχόμενων ελληνικών προορισμών, καθώς και στη βελτίωση συγκεκριμένων υποδομών, όπως είναι τα περιφερειακά αεροδρόμια, το οδικό δίκτυο, τα λιμάνια κρουαζιερόπλοιων και οι μαρίνες. Καίριας σημασίας είναι βεβαίως και η σύγχρονη επαγγελματική κατάρτιση στον τουρισμό, έτσι ώστε να τεθούν τα θεμέλια για τη μελλοντική ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού.

Ο τουρισμός στην Ελλάδα, παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον στο οποίο καλείται να λειτουργήσει, αποτελεί την κινητήρια δύναμη για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Στο τέλος της φετινής χρονιάς προβλέπεται ότι 21,5 εκατ. ταξιδιώτες θα έχουν επισκεφτεί την Ελλάδα. Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδίων & Τουρισμού, ο κλάδος του τουρισμού το 2014 θα έχει συνεισφέρει σχεδόν το 20% του ελληνικού ΑΕΠ, προσφέροντας παράλληλα 675.000 θέσεις εργασίας.

Ο κ. Long τόνισε: “Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ελλάδα. Είναι εξαιρετικά σημαντικό η Κυβέρνηση και όλοι οι επαγγελματίες του κλάδου να συνεχίσουν να εργάζονται από κοινού για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού μέσα σε ένα περιβάλλον σταθερότητας. Ως όμιλος θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε μοναδικές ταξιδιωτικές εμπειρίες, βασισμένες στις βέλτιστες πρακτικές της αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης και πάντα σε στενή συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες, στοχεύοντας στην περαιτέρω αύξηση του οικονομικού οφέλους.

Στα 50 χρόνια της παρουσίας μας στην όμορφη αυτή χώρα έχουμε οικοδομήσει εξαιρετικές σχέσεις με τους Έλληνες συνεργάτες μας και είμαστε υπερήφανοι για αυτό. Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στο μέλλον της Ελλάδας σε στενή συνεργασία με την Κυβέρνηση. Αυτό περιλαμβάνει και την εφαρμογή δοκιμαστικών ενεργειών για την έναρξη της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου το 2015 νωρίτερα από φέτος”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024