Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΚαταγγελίες του Συλλόγου Υπαλλήλων Υπουργείου Τουρισμού για την άρση της διαθεσιμότητας υπαλλήλων
Υπουργείο Τουρισμού

Καταγγελίες του Συλλόγου Υπαλλήλων Υπουργείου Τουρισμού για την άρση της διαθεσιμότητας υπαλλήλων

Καταγγελίες του Συλλόγου Υπαλλήλων Υπουργείου Τουρισμού για την άρση της διαθεσιμότητας υπαλλήλων και 'της καταστρατήγησης των αρχών της αξιοκρεατίας και της χρηστής διοίκησης'.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων του Υπουργείου Τουρισμού ομόφωνα αποφάσισε και καταγγέλλει “τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης να δημιουργήσει ένα ελεγχόμενο κομματικό κράτος καταστρατηγώντας τις αρχές της αξιοκρατίας και της χρηστής διοίκησης, με:  
1. Την περαιτέρω συρρίκνωση του δημοσίου τομέα (5.500 απολύσεις ως το τέλος του 2014, για τις οποίες έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση) από την ‘αξιολόγηση’ μέσω ποσόστωσης και τον επανέλεγχο των Ι.Δ.Α.Χ. υπαλλήλων (Ν.4250).
2. Το νέο μισθολόγιο με ακόμη περισσότερες περικοπές παροχών και δικαιωμάτων, βλέπε δημοσίευμα της εφημερίδας το ‘ΒΗΜΑ’ (18.10.2014) με το οποίο αποκάλυψε την ειλημμένη απόφαση κυβέρνησης και Τρόικας να εξισώσει από 1.1.2015 τους μισθούς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.  
3. Το νέο τρόπο επιλογής προϊσταμένων με τον Νόμο 4275/2014, ο οποίος καθιερώνει νέο σύστημα προαγωγής προϊσταμένων με γραπτή εξέταση multiple choice και συνέντευξη με διορισμένη επιτροπή, όπου θα συμμετέχουν και στελέχη του ιδιωτικού τομέα. Με τις μεταβατικές διατάξεις του ίδιου νόμου επιθυμούν να καταργήσουν τη θητεία των προϊσταμένων που έχουν κριθεί από υπηρεσιακά συμβούλια και το Ειδικό Συμβούλιο Επιλογής Προϊσταμένων (ΕΙ.Σ.Ε.Π.) μετά από μοριοδότηση των αντικειμενικών τους προσόντων και να τοποθετήσουν νέους αναπληρωτές με ανάθεση, όπως συνέβη στο Υ.Δ.Μ.Η.Δ.”.

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος, “ακόμη κι αυτός ο νόμος προβλέπει ότι στη νέα τοποθέτηση προηγούνται οι προϊστάμενοι που έχουν τοποθετηθεί με διαδικασία επιλογής, ρύθμιση την οποία καταστρατηγεί ο ίδιος ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης που την εισηγήθηκε, έπαυσε παρανόμως Γενικό Διευθυντή τοποθετημένο από το ΕΙ.Σ.Ε.Π., διευθυντές, τμηματάρχες και τοποθέτησε στη θέση τους, άλλους, με ανάθεση από τον ίδιο!

Ο Σύλλογός μας δηλώνει ότι, δε θα δεχτεί την εφαρμογή βλαπτικών ενεργειών τόσο ηθικά όσο και νομικά διότι δεν εννοεί να υποταχτεί  σε τέτοιου είδους ‘εκσυγχρονισμό του δημοσίου’ που προωθεί η κυβέρνηση! Εν όψει μάλιστα και της αναμενόμενης ‘κατανομής προσωπικού’ στο αμέσως επόμενο διάστημα, στην οποία προβλέπεται ότι θα προχωρήσει η Διοίκηση του Υπουργείου Τουρισμού. Διεκδικεί να εξασφαλιστεί ότι κανένας συνάδελφος δε θα μετακινηθεί εκτός του τόπου κατοικίας του χωρίς τη θέλησή του!

Ο Σύλλογος καλεί την υπουργό Τουρισμού να μην προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια που να αμφισβητεί ή θα αμφισβητήσει την προτεραιότητα στις θέσεις ευθύνης των συναδέλφων που έχουν κριθεί από το ΕΙ.Σ.Ε.Π. και τα Υπηρεσιακά Συμβούλια όταν εφαρμοστεί ο νέος Οργανισμός.

“Καμία τέτοια απροκάλυπτη πράξη δεν θα γίνει αποδεκτή, διότι θα μας βρουν απέναντι σε κάθε προσπάθεια να δημιουργήσουν μια κομματικά ελεγχόμενη Διοίκηση”, τονίζει. “Το Δ.Σ. συντάχθηκε/σσεται με κάθε δημοκρατική αγωνιστική δράση ενάντια στην Κυβερνητική Πολιτική η οποία μας εξαθλιώνει. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε ομόφωνα, ύστερα από πρόταση που κατέθεσε η Αγωνιστική Συνεργασία, η συμμετοχή του Συλλόγου μας στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ την 1η Νοεμβρίου, στις 12:00 μ.μ., στο Σύνταγμα, υπό την προϋπόθεση ότι δε θα συμπέσει χρονικά με ανάλογη δράση της ΑΔΕΔΥ”.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ 22.10.14

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024