Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΕλληνικές διακρίσεις στα Conde Nast Traveller Readers' Choice Awards 2014
Conde Nast Traveller Readers' Choice Awards 2014

Ελληνικές διακρίσεις στα Conde Nast Traveller Readers' Choice Awards 2014

Η Σκιάθος στις Σποράδες και η Σαντορίνη στις Κυκλάδες είναι τα ελληνικά νησιά που διακρίθηκαν στα 30 καλύτeρα νησιά του κόσμου, κατά τα φετινά Readers' Choice Awards 2014 του γνωστού περιοδικού Conde Nast Traveller.

Με βαθμολογία 84.080, η Σαντορίνη βρέθηκε στην 7η θέση, στη φετινή κατάταξη ανάμεσα στα 30 καλύτερα νησιά του κόσμου, σύμφωνα με τους αναγνώστες του περιοδικού Conde Nast Traveller. Η Σκιάθος, με βαθμολογία 82.056, βρέθηκε στην 21η θέση.

Όπως αναφέρει το Conde Nast Traveller, “κανένα νησιωτικό σύμπλεγμα δε είναι τόσο τυλιγμένο στο μύθο, όπως αυτό των Κυκλάδων στο Αιγαίο Πέλαγος, η γενέτειρα του Απόλλωνα στο ιερό νησί της Δήλου και η πύλη του Άδη στην ακατοίκητη Κέρο. Η Σαντορίνη, στο νοτιότερο άκρο των Κυκλάδων, είναι ένα ηφεστειογενές νησί με εντυπωσιακά βράχια, αρχαία ερείπια και γραφικά χωριά, που λέγεται ότι είναι η πηγή έμπνευσης για την Ατλαντίδα του Πλάτωνα. Pro tip: Παρακολουθήστε το ηλιοβασίλεμα από την Οία, ένα μικρό χωριό στη νοτιοδυτική ακτή του νησιού, που αποτελείται από ασβεστωμένα και υπόσκαφα σπίτια, χτισμένα στην άκρη του βράχου. Πως θα πάτε: Απευθείας πτήσεις προς Σαντορίνη είναι διαθέσιμες από το Λονδίνο και την Αθήνα. Αλλά αν θέλετε να πάρετε τη γραφική διαδρομή και να αποκομίσετε την πλήρη εμπειρία των Κυκλάδων, πάρτε το πλοίο από την Αθήνα (5 έως 8 ώρες)“.

Και συνεχίζει μιλώντας για τη Σκιάθο: “Οι Σποράδες είναι μια ομάδα νησιών στο βόρειο Αιγαίο. Η χώρα της Σκιάθου, κοντά στην ηπειρωτική χώρα, έχει μερικές από τις πιο ειδυλλιακές παραλίες στην Ελλάδα – πάνω από 60. Διαθέτει επίσης ενεργή νυχτερινή ζωή ανάμεσα στα ασβεστωμένα πόλεις χωριά και τις ηλιοκαμένες στέγες τους. Η πιο δημοφιλής από τις παραλίες του νησιού είναι οι Κουκουναριές, ένα μίλι σε έκταση με ήρεμα νερά δίπλα σε ένα καταπράσινο πευκοδάσος. Pro tip: Οι αμμουδιές της Σκιάθου χρησιμοποιήθηκαν ως τοποθεσίες γυρισμάτων για το Mamma Mia. Πως θα πάτε: Κατά τους θερινούς μήνες, η Olympic Airlines πετά καθημερινά από Αθήνα για Σκιάθο. Εποχιακά πλοία ταξιδεύουν επίσης στο νησί από το Βόλο”.

Ακόμη, στα Top25 Hotels in Europe βρέθηκε το ξενοδοχείο Perivolas στη Σαντορίνη (στη 17η θέση), με βαθμολογία 90.529, ενώ στην κατηγορία Top10 Resorts in Europe, το Blue Palace Resort (Luxury Collection) στην Ελούντα της Κρήτης κατέλαβε την τρίτη θέση της κατάταξης με βαθμολογία 90.960.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024