Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣτα ύψη οι κρατήσεις των Βρετανών τουριστών τον Οκτώβριο – Hot spot τα ελληνικά νησιά
Έρευνα

Στα ύψη οι κρατήσεις των Βρετανών τουριστών τον Οκτώβριο – Hot spot τα ελληνικά νησιά

Έρευνα που διενεργήθηκε από τον βρετανικό OTA On the Beach δείχνει ότι οι κρατήσεις διακοπών το β' 15ήμερο του Οκτωβρίου είναι αυξημένες κατά περισσότερο από 20% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος και η ενίσχυση της στερλίνας έναντι του ευρώ σημαίνει φθηνότερα καταλύματα. Έτσι, οι ευρωπαϊκές διακοπές αποδεικνύονται πολύ δελεαστικές για τους Βρετανούς τουρίστες.

Το online ταξιδιωτικό πρακτορείο του Ην. Βασιλείου On the Beach, έχει παρατηρηθεί σημαντική αύξηση στις κρατήσεις για διακοπές το β’ 15ήμερο του Οκτωβρίου, καθώς οι Βρετανοί τουρίστες φαίνεται να επιθυμούν να ξεφύγουν από τον απρόβλεπτο βρετανικό καιρό.

Η έρευνα καταδεικνύει ότι, σε γενικές γραμμές, οι κρατήσεις διακοπών για το  β’ 15μερο του Οκτωβρίου είναι αυξημένες κατά περισσότερο από 20% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος και με η ενίσχυση της στερλίνας έναντι του ευρώ σημαίνει φθηνότερα καταλύματα. Έτσι, οι ευρωπαϊκές διακοπές αποδεικνύονται πολύ δελεαστικές για τους Βρετανούς τουρίστες.

Τα πάντα δημοφιλή ελληνικά νησιά, στα οποία μπορεί να απολαύσει κανείς θερμοκρασίες κατά μέσο όρο 20C, έχουν εμφανίσει τη μεγαλύτερη αύξηση στις κρατήσεις σε σχέση με πέρυσι, με τις κρατήσεις τους να υπερδιπλασιάζονται.

Τα ξενοδοχεία-θέρετρα σε όλη την Τουρκία, η οποία επίσης έχει θερμοκρασίες κατά μέσο όρο +20C, αποδεικνύονται το ίδιο ιδιαίτερα δημοφιλή φέτος, με αύξηση των κρατήσεων κατά 78% σε σχέση με το 2013.

Και η Ισπανία προσελκύει τα βρετανικά πλήθη αυτήν την περίοδο, με τις Κανάριες Νήσους να προσελκύουν περισσότερους τουρίστες από ό,τι την ίδια περίοδο του περασμένου έτους. Η Fuerteventura έχει τη μεγαλύτερη αύξηση στις κρατήσεις (έως και 39%), με την Τενερίφη να αποδεικνύεται εξίσου δημοφιλή προορισμό (αύξηση έως και 34%).

Οι κρατήσεις για διακοπές στο γνωστό θέρετρο Sharm El Sheikh της Αιγύπτου είναι επίσης υψηότερες από πέρυσι (έως 47%), ενώ οι πωλήσεις για την Τυνησία είναι αυξημένες κατά 48%.

Ο Alistair Daly, Chief Marketing Officer του On the Beach σχολιάζει: “Οι διακοπές το β’  15ήμερο του Οκτωβρίου είναι πάντα δημοφιλείς, αλλά οι κρατήσεις μας φέτος δείχνουν να σπάνε κάθε ρεκόρ. Οι στάνταρ ευρωπαϊκοί περιζήτητοι προορισμοί, οπως η Ελλάδα και η Τουρκία προσελκύουν πολύ περισσότερους τουρίστες αυτήν τη χρονιά σε σχέση με πέρυσι και το γεγονός ότι η στερλίνα τα πηγαίνει πολύ καλά έναντι του ευρώ ευνορεί τους Βρετανούς παραθεριστές στό κόστος των διακοπών τους”.

Οι top5 πιο δημοφιλείς προορισμοί για το β’ 15μερο του Οκτωβρίου 2014 από το On the Beach
1. Tenerife (Ισπανία)
2. Lanzarote (Ισπανία)
3. Sharm El Sheikh (Αίγυπτος)
4. Fuerteventura (Πορτογαλία)
5. Algarve (Ισπανία)

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024