Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑύξηση 29% των εσόδων της Etihad το γ' τρίμηνο του 2014
Αεροπορικές εταιρείες

Αύξηση 29% των εσόδων της Etihad το γ' τρίμηνο του 2014

Συνολικά, 3,9 εκατ. επιβάτες ταξίδεψαν με την Etihad Airways μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους, 30% περισσότεροι συγκριτικά με τα 3 εκατ. που ταξίδεψαν κατά την ίδια περίοδο το 2013.

Η Etihad Airways, ο εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ανακοίνωσε συνολικά έσοδα 1,8 δισ. δολ. για το γ’ τρίμηνο του 2014, μια εντυπωσιακή ετήσια αύξηση της τάξης του 29%, που επιτεύχθηκε ως αποτέλεσμα της ταχείας ανάπτυξης επιβατών και φορτίου κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Συνολικά, 3,9 εκατ. επιβάτες ταξίδεψαν με την Etihad Airways μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους, 30% περισσότεροι συγκριτικά με τα 3 εκατ. που ταξίδεψαν  κατά την ίδια περίοδο το 2013.

Η αύξηση στη ζήτηση των επιβατών και των εσόδων κατά την περίοδο των τριών μηνών ξεπέρασε και πάλι την αύξηση της παραγωγικής ικανότητας της εταιρείας, αναδεικνύοντας τη δύναμη της στη μακροπρόθεσμη στρατηγική της ανάπτυξης. Η Etihad Airways είναι κοντά στο να πετύχει τα υψηλότερα ετήσια αποτελέσματά της, έχοντας μεταφέρει 10,5 εκατ. επιβάτες μεταξύ Ιανουαρίου και Σεπτεμβρίου του 2014.

Ο James Hogan, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Etihad Airways, δήλωσε: “Η εστίασή μας στην οργανική ανάπτυξη, τις συνεργασίες κοινού κώδικα και τις επενδύσεις μειοψηφίας σε άλλες αεροπορικές εταιρείες συνεχίζει να προσφέρει σημαντικά αποτελέσματα, παρά την επικράτηση των προκλήσεων του κλάδου, όπως η αστάθεια των τιμών του πετρελαίου, η οικονομική και πολιτική αστάθεια, η πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα στην αγορά, καθώς και οι περιορισμοί στην πρόσβαση.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα διατηρήσουμε την κερδοφορία μας το 2014, ενώ υπάρχει και μια σειρά από σημαντικά ορόσημα κατά το τελευταίο τρίμηνο, συμπεριλαμβανομένης της έναρξης δρομολογίων με τα πρωτοποριακά αεροσκάφη τύπου Airbus A380 and Boeing 787-9 Dreamliner που φέρουν τα νέα εντυπωσιακά διακριτικά της εταιρίας. Αυτά τα αεροσκάφη θα παρουσιάσουν την επόμενη γενιά προϊόντων της Πρώτης, Διακεκριμένης και Οικονομικής Θέσης, μαζί με τη ‘The Residence’ από την Etihad, την πρώτη ιδιωτική καμπίνα με τρία δωμάτια στον κόσμο. Επιπλέον, το Πουκέτ, το Σαν Φρανσίσκο και το Ντάλας θα εισαχθούν στο δίκτυό μας στη συνέχεια του τρέχοντος έτους”.

Μετά την έναρξη των υπηρεσιών μας προς τη Μεδίνα, τη Τζαϊπούρ, το Λος Άντζελες και τη Ζυρίχη στο πρώτο εξάμηνο του 2014, το τρίτο τρίμηνο περιλαμβάνει την έναρξη των υπηρεσιών στο Γερεβάν, στο Περθ και στη Ρώμη, ενώ οι συχνότητες αυξάνονται σε οκτώ από τα υπάρχοντα δρομολόγια, συμπεριλαμβανομένων του Δουβλίνου, της Αθήνας και του Τσενάι. Το παγκόσμιο δίκτυο δρομολογίων της αεροπορικής εταιρείας περιλαμβάνει σήμερα 110 υφιστάμενους ή προς ανακοίνωση προορισμούς με πτήσεις να ξεκινούν προς το Πουκέτ αυτό το μήνα, το Σαν Φρανσίσκο το Νοέμβριο και το Ντάλας το Δεκέμβριο”.

Η οργανική ανάπτυξη βασίστηκε στον από κοινού κώδικα και στις ιδίων κεφαλαίων εταιρικές σχέσεις κατά το τρίτο τρίμηνο του 2014, παρέχοντας κατ’εκτίμηση 1,1 εκατ. επιβάτες σε πτήσεις της Etihad Airways (+41% ετησίως) και πετυχαίνοντας έσοδα 352 εκατ. δολ., που αντιπροσώπευαν το 27% των εσόδων της εταιρείας από επιβάτες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, μια νέα συμφωνία εταιρικής σχέσης υπεγράφη με τη Philippine Airlines (PAL), καλύπτοντας πτήσεις κοινού κώδικα, προγράμματα πιστότητας, αίθουσες αναμονής αεροδρομίων, φορτία, και το συντονισμό της λειτουργίας των αερολιμένων. Η Etihad Airways επέκτεινε επίσης τις υφιστάμενες πτήσεις κοινού κώδικα με εταίρους όπως οι Korean Air, KLM Royal Dutch Airlines, Air New Zealand και S7 Airlines.

Η Etihad Airways και η Alitalia υπέγραψαν συμφωνία υλοποίησης συναλλαγών τον Αύγουστο του 2014, η οποία, ενώ βρίσκεται υπό έγκριση, θα οδηγήσει σε μια επένδυση 1,758 δισ. ευρώ για να “χτίσει” μια ανανεωμένη Alitalia. Αυτό περιλαμβάνει μια επένδυση 560 εκατ. ευρώ  από την Etihad Airways για την απόκτηση του 49 τοις εκατό των μετοχών της Alitalia, το 75% των μετοχών της συνεργαζόμενης εταιρείας με την Alitalia, η οποία διαχειρίζεται το πρόγραμμα για συχνούς ταξιδιώτες, MilleMiglia, και πέντε ζεύγη χρονοθυρίδων στο αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου, τα οποία θα εκμισθωθούν στην Alitalia σε καθαρά εμπορική βάση. Η επένδυση της Etihad Airways θα συμπληρωθεί από μια επένδυση 300 εκατ. ευρώ από τον υπάρχοντα πυρήνα των μετοχών της Alitalia, έως και 598 εκατ. ευρώ για την οικονομική αναδιάρθρωση του χρέους, και 300 εκατ. ευρώ νέου δανείου.

Η ικανότητα μεταφοράς επιβατών της Etihad Airways, που μετράται σε διαθέσιμες θέσεις ανά χιλιόμετρο (ASK), ήταν 22 δισ. μέχρι το τέλος του γ’ τριμήνου του 2014, μια αύξηση της τάξης του 16% συγκριτικά με την ίδια περίοδο κατά το προηγούμενο έτος. Ο στόλος της εταιρείας επεκτάθηκε σε 105 αεροσκάφη, με τρία αεροσκάφη να παραδίδονται κατά το γ’ τρίμηνο.

Πέντε επιπλέον αεροσκάφη πρόκειται να παραληφθούν κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2014, συμπεριλαμβανομένου του πρώτου Airbus A380 και του Boeing 787 της Etihad Airways, που θα ξεκινήσουν να χρησιμοποιούνται το Δεκέμβριο και θα διαθέτουν ολοκαίνουργια προϊόντα Πρώτης, Διακεκριμένης και Οικονομικής Θέσης. Το A380 θα περιλαμβάνει επίσης την “The Residence” από την Etihad, την πρώτη ιδιωτική καμπίνα τριών χώρων. Σαλόνι, ξεχωριστό υπνοδωμάτιο με διπλό κρεβάτι και μία τουαλέτα με ντους, μαζί με προσωπική υπηρεσία μπάτλερ.

Η Etihad Airways παρουσίασε μία νέα χαρακτηριστική εξωτερική εμφάνιση τον περασμένο μήνα, το οποίο θα εισαχθεί στον υπόλοιπο στόλο της, ξεκινώντας με το A380 και B787. Το εξωτερικό κέλυφος των αεροσκαφών είναι εμπνευσμένο από τα παραδοσιακά σχεδιαστικά πρότυπα των Εμιράτων, τα τοπία της ερήμου, και τα γεωμετρικά σχήματα που εντοπίζονται στη σύγχρονη αρχιτεκτονική του Άμπου Ντάμπι.

Το εργατικό δυναμικό της Etihad Airways αυξήθηκε σε 22,886 υπαλλήλους μέχρι το τέλος του γ’ τριμήνου, 38% αύξηση από έτος σε έτος. Μέρος αυτής της σημαντικής αύξησης μπορεί να αποδοθεί στην εξαγορά της αεροπορικής εταιρείας της Abu Dhabi Aircraft Technologies LLC (ADAT) από τη Mubadala νωρίτερα αυτό το έτος.

Εντός του πυρήνα της αεροπορική εταιρεία, 1.716 εργαζόμενοι είναι υπήκοοι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, 28% περισσότεροι από ό,τι την ίδια περίοδο το 2013, και τα Εμιράτα αποτελεί την νούμερο ένα υπηκοότητα σε διευθυντικό επίπεδο. Τον περασμένο μήνα, η Etihad Airways ανακοίνωσε τα σχέδιά της να δημιουργήσει ένα ειδικό Revenue Accounting Centre of Excellence στο Αλ Αιν, το οποίο θα δημιουργήσει ευκαιρίες απασχόλησης για περισσότερους από 1.000 υπηκόους των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για τα επόμενα τρία χρόνια και να δημιουργήσει μακροπρόθεσμη οικονομική αξία για το Εμιράτο του Άμπου Ντάμπι. Το κέντρο θα είναι ένας παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα της λογιστικής των εσόδων, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών σε ανταγωνιστικές τιμές, που θα φέρει μείωση του κόστους και την επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα για τις αεροπορικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Etihad Airways.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024