Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΗ Χαλκιδική μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης των Βρετανών κυρίως στη χαμηλή/μέση περίοδο
Προώθηση προορισμού

Η Χαλκιδική μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης των Βρετανών κυρίως στη χαμηλή/μέση περίοδο

Στο χώρο της Λέσχης του Δικηγορικού Συλλόγου Λονδίνου (Law Society), η Χαλκιδική παρουσιάστηκε δύο φορές ως προορισμός ιδιαίτερου ενδιαφέροντος.

Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής έκανε αισθητή την παρουσία του προορισμού μέρες πριν την έναρξη της διεθνούς έκθεσης World Travel Market στο Λονδίνο, σε μια ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε για τους πελάτες και τους συνεργάτες του ο Τουριστικός Οργανισμός Sunvil. Στο χώρο της Λέσχης του Δικηγορικού Συλλόγου Λονδίνου (Law Society), η Χαλκιδική παρουσιάστηκε δύο φορές ως προορισμός ιδιαίτερου ενδιαφέροντος.

Η πρωτοτυπία της παρουσίασης οφείλεται κατά ένα μεγάλο ποσοστό στο ότι για πρώτη φορά ένας μεγάλος Tour Operator ξεκινά το πρόγραμμά του στον προορισμό, με “ναυαρχίδα” τη μικρότερη γεωγραφικά περιοχή, που, στην περίπτωση της Χαλκιδικής, είναι το νησάκι της Αμμουλιανής. Το Sunvil προωθεί  μικρά, αυθεντικά καταλύματα στην Ελλάδα και την Κύπρο και για το 2015 οργανώνει πρόγραμμα σε 15 μονάδες της Χαλκιδικής.

Ο πρόεδρος του Sunvil, ο οποίος είναι και πρόεδρος της ABTA (Association of British Travel Agents) επισκέφθηκε το stand του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής και συνομίλησε με τον πρόεδρο του Τουριστικού Οργανισμού κ. Γρηγόρη Τάσιο και τον αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής και θεματικό αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας κ. Ιωάννη Γιώργο σχετικά με την προώθηση του προορισμού στην αγορά της Βρετανίας. Ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι υπάρχει μεγάλο ρεύμα επιστροφής των Tour Operators και των τουριστικών πρακτόρων σε ελληνικούς προορισμούς, αλλά και ότι η Χαλκιδική μπορεί να αποτελέσει έναν από τους βασικούς πόλους έλξης των Βρετανών, κυρίως στη χαμηλή και τη μέση περίοδο.

Η έκθεση ‘ήταν και το “φόντο” δεκάδων συναντήσεων με τουριστικούς πράκτορες, αλλά και δημοσιογράφους. Πολλοί από αυτούς επισκέφθηκαν ήδη την περιοχή με κάποιο από τα fam trips που διοργανώθηκαν, ενώ όσοι δεν ήρθαν, δήλωσαν συμμετοχή για το 2015. Το 2015, με παρουσία στις μπροσούρες των τεσσάρων μεγαλύτερων Tour Perators που δραστηριοποιούνται την Ελλάδα (Olympic, Sunvil, Cyplon, TUI) και δεκάδων online γραφείων, η Χαλκιδική αυξάνει σταδιακά τις σελίδες στις οποίες εμφανίζεται.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024