Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςAlitalia και Etihad Airways έλαβαν έγκριση για τη συγχώνευσή τους από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Αεροπορικές εταιρείες

Alitalia και Etihad Airways έλαβαν έγκριση για τη συγχώνευσή τους από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης της υπόθεσης της συγχώνευσης Alitalia – Etihad Airways, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαίωσε ότι η προτεινόμενη συνεργασία είναι σύμφωνη με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς για τον ανταγωνισμό.

Οι αεροπορικές εταιρείες Alitalia και Etihad Airways ανακοίνωσαν ότι έχουν λάβει την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη συγχώνευση τους, σύμφωνα με τους όρους του Ευρωπαϊκού Κανονισμού αρ. 139/2004. Ως αποτέλεσμα, οι δύο εταιρείες μπορούν να προχωρήσουν στην υλοποίηση της προτεινόμενης στρατηγικής συνεργασίας, όπως αυτή ανακοινώθηκε τον περασμένο Αύγουστο.
 
Μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης της υπόθεσης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαίωσε ότι η προτεινόμενη συνεργασία είναι σύμφωνη με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς για τον ανταγωνισμό. Στα πλαίσια και προηγούμενων περιπτώσεων, οι αεροπορικές εταιρείες ανέλαβαν επίσης τη δέσμευση για τη διευκόλυνση εισόδου νέων αεροπορικών εταιρειών στη διαδρομή Ρώμη – Βελιγράδι. Τα συμβαλλόμενα μέρη θα συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις με στόχο την ολοκλήρωση της συναλλαγής πριν το τέλος του έτους.
 
Ο κ. James Hogan, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Etihad Airways, δήλωσε: “Είμαστε τώρα στην ευχάριστη θέση να προχωρήσουμε με αυτή τη διαδικασία και προσβλέπουμε σε μια θετική έκβαση των διεργασιών με την Alitalia. Η επένδυσή μας στην Alitalia θα είναι επωφελής όχι μόνο για τις δυο αεροπορικές εταιρείες αλλά και για τους ταξιδιώτες αναψυχής και επαγγελματίες εντός και εκτός Ιταλίας, καθώς θα τους δώσει περισσότερες επιλογές και ευρύτερες ευκαιρίες για ταξίδια“.
 
Από την πλευρά του ο κ. Gabriele del Torchio, διευθύνων σύμβουλος της Alitalia είπε: “Η απόφαση αποτελεί ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα για την Alitalia. Η επένδυση αυτή θα παράσχει οικονομική σταθερότητα και μια βάση για μια εντυπωσιακή μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της εταιρείας, στηρίζοντας την ταξιδιωτική και τουριστική βιομηχανία της Ιταλίας, στην οποία η Alitalia είναι θεμελιώδης παίκτης. Η απόφαση της ΕΕ να εγκρίνει τη μεγαλύτερη ξένη επένδυση που έγινε ποτέ στην Alitalia δείχνει τεράστια εμπιστοσύνη στο μέλλον του εθνικού αερομεταφορέα της Ιταλίας“.
 
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024