Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΣΕΤΕ: Όχι στην αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ
ΣΕΤΕ

ΣΕΤΕ: Όχι στην αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ

Ο ΣΕΤΕ αντιτίθεται στην αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ που φαίνεται ότι επαναφέρει η τρόϊκα τονίζοντας τη σημασία της μείωσής τους στη διαμονή και την εστίαση για την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Η μείωση των συντελεστών ΦΠΑ στη διαμονή, όπως και στην εστίαση αποτέλεσαν βασικούς συντελεστές βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος τα τελευταία χρόνια. “Επαναφέροντας τον ΦΠΑ του εξαγόμενου τουριστικού πακέτου σε επίπεδα ανάλογα με τους ανταγωνιστές μας σε Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία και Τουρκία και σε συνδυασμό και με άλλες δράσεις, η Ελλάδα κατάφερε να υπερτριπλασιάσει, την τελευταία διετία, σε σχέση με τους ανταγωνιστές της, την αύξηση της ροής τουριστικών αφίξεων και εσόδων”, υποστηρίζει ο ΣΕΤΕ. “Η αύξηση αυτή –που όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι θα συνεχιστεί και το 2015- οδήγησε, για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια το 2014, τη χώρα μας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης δημιουργώντας παράλληλα 115.000 νέες θέσεις εργασίας”.
 
Τώρα, η “Τρόικα” φαίνεται ότι επαναφέρει εκ νέου θέμα αύξησης των συντελεστών ΦΠΑ ως προαπαιτούμενο για να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση. Ο ΣΕΤΕ πιστεύει ότι η Κυβέρνηση και το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων δε θα δεχτεί οποιαδήποτε αλλαγή των υφιστάμενων συντελεστών ΦΠΑ. “Ολόκληρη η ελληνική κοινωνία έχει δει τα θετικά αποτελέσματα και έχει αντιληφθεί τις θετικές επιπτώσεις που είχε η μείωση αυτή στις τοπικές κοινωνίες, στην απασχόληση και στο σύνολο της χώρας”.

 

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024