Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςAegean: Άνοιγμα νέων αγορών σε νέες χώρες και νέες πόλεις για το 2015
Αεροπορικές εταιρείες

Aegean: Άνοιγμα νέων αγορών σε νέες χώρες και νέες πόλεις για το 2015

Το νέο πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα δίκτυο 134 προορισμών, 100 εξωτερικού και 34 εσωτερικού σε 42 χώρες και την Ελλάδα, με 15 εκατ. διαθέσιμες θέσεις, 2 εκατ. περισσότερες από το 2014. Για το 2015 προστίθενται στο δίκτυο πτήσεων της Aegean 10 νέες χώρες και 16 διεθνείς προορισμοί.

Τη συμβολή της ως φορέα ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού και της ελληνικής οικονομίας επιβεβαίωσε η Aegean, με την παρουσίαση του νέου προγράμματος δρομολογίων της εταιρείας για το 2015. Το νέο πρόγραμμα δρομολογίων της Aegean παρουσιάστηκε από τη Διοίκηση της εταιρείας στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης, παρουσία της υπουργού Τουρισμού, κας Όλγας Κεφαλογιάννη, του περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρου Αρναουτάκη και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και παραγωγικών και οικονομικών φορέων της Κρήτης.

Το νέο πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα δίκτυο 134 προορισμών, 100 εξωτερικού και 34 εσωτερικού σε 42 χώρες και την Ελλάδα, με 15 εκατ. διαθέσιμες θέσεις 2 εκατ. περισσότερες από το 2014. Οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται μέσα από έναν από τους νεότερους στόλους στην Ευρώπη, που αποτελείται πλέον από 56 αεροσκάφη, μετά την πρόσφατη επένδυση σε επιπλέον καινούργια Airbus A320ceos. Η αύξηση των πτήσεων θα είναι εντονότερη το 2015 από την κύρια βάση της Αθήνας  και το Ηράκλειο, αλλά θα αφορά και τη δραστηριότητα και από τις άλλες 6 βάσεις της εταιρείας (Ρόδος, Κέρκυρα, Χανιά, Κως, Καλαμάτα και Λάρνακα).


Ο κ. Θεόδωρος Βασιλάκης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Aegean.

Πιο συγκεκριμένα, στο δίκτυο πτήσεων της Aegean για το 2015 προστίθενται 10 νέες χώρες (Ολλανδία, Μάλτα, Κουβέιτ, Φινλανδία, Σαουδική Αραβία, Εσθονία, Νορβηγία, Ιράν, Αρμενία, Κροατία) και 16 διεθνείς προορισμοί (Ελσίνκι, Τουλούζη, Ντωβίλ, Μετς, Νάπολη, Πίζα, Μάλτα, Άμστερνταμ, Κουβέιτ, Πάφος, Ριάντ, Ταλίν, Όσλο, Τεχεράνη, Ντουμπρόβνικ, Γερεβάν), ενώ αυξάνεται σημαντικά ο αριθμός των προορισμών και η συχνότητα των δρομολογίων σε χώρες πηγές τουρισμού όπως Γαλλία, Ιταλία  Ελβετία, Αγγλία και Γερμανία.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου της Αθήνας, με στόχο το άνοιγμα νέων αγορών σε νέες χώρες και νέες πόλεις σε παραδοσιακές χώρες, αλλά και την επέκταση της τουριστικής περιόδου τόσο της ίδιας της Αθήνας, όσο και των μικρών νησιών, που έχουν ανάγκη την ενίσχυση του κόμβου της Αθήνας για την καλύτερη υποστήριξη της δικής τους ανάπτυξης. Η αποτελεσματικότερη διάχυση της τουριστικής ανάπτυξης σε μικρότερες περιοχές, που ακόμα υστερούν αποτελεί ιδιαίτερο στόχο του 2015. Στο πλαίσιο αυτό, προστίθενται στο δίκτυο της Αθήνας 15 νέοι προορισμοί και 9 νέες χώρες, ενώ συνολικά η Aegean θα συνδέει την ελληνική πρωτεύουσα με 91 (61 εξωτερικού, 30 εσωτερικού) προορισμούς για τους οποίους θα διαθέσει 11,5 εκ. θέσεις. Παράλληλα αυξάνονται σημαντικά οι συχνότητες, χωρητικότητα και συνδέσεις σε νησιά όπως η Νάξος, η Μήλος και η Πάρος.

Επισημαίνεται ότι μέσα από το νέο πρόγραμμα ενισχύεται περαιτέρω το δίκτυο της Μέσης Ανατολής και της ευρύτερης Β. Αφρικής και Ανατολής, το οποίο περιλαμβάνει συνολικά 8 χώρες (Αίγυπτος, Λίβανος, Ιορδανία, Ισραήλ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κουβέιτ, Σαουδική Αραβία, Ιράν).

Συνολικά, οι 15 εκατ. προσφερόμενες θέσεις για το 2015 αφορούν κατά 7,7 εκατ. θέσεις εξωτερικού σε 100 προορισμούς και 7,3 εκατ. θέσεις εσωτερικού σε 34 προορισμούς. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται ακόμη πληρέστερη εσωτερική κάλυψη, καθώς και η δυναμική στήριξη του εισερχόμενου τουρισμού προς όλες τις Περιφέρειες της χώρας. Άλλωστε, όπως αποτυπώνεται και στα αποτελέσματα του 2014, με την υποστήριξη του ενισχυμένου δικτύου, αλλά και των χαμηλότερων ναύλων η εταιρεία παρουσιάζει ισόρροπη ανάπτυξη τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό με τη συνολική της κίνηση να ξεπερνάει για πρώτη φορά στην ιστορία ελληνικής εταιρείας, τα 10 εκατ. επιβάτες.

Από το Ηράκλειο, όπου πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου, η εταιρεία το 2015 θα πραγματοποιεί απευθείας δρομολόγια σε 44 προορισμούς εξωτερικού σε 21 χώρες συνεχίζοντας έτσι τη συστηματική πολιτική ανάπτυξης και ενίσχυσης της περιοχής. Μάλιστα, κατά την επόμενη χρονιά θα υπάρξει σημαντική αύξηση των τακτικών πτήσεων, ενώ θα διατεθούν 1,95 εκατ. θέσεις, 21% περισσότερες από το 2014.

Τέλος, ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της Aegean “12 μήνες 12 καλά Νέα για Εσάς”, σύμφωνα με το οποίο η εταιρεία θα παρουσιάζει κάθε μήνα του 2015 και ένα νέο προϊόν, μια νέα υπηρεσία. Με τον τρόπο αυτό υποστηρίζεται η στρατηγική δέσμευση της εταιρείας να φέρει ακόμα πιο κοντά τις οικογένειες, τους επαγγελματίες, τους νέους, τους πιστούς της επιβάτες στα ταξίδια που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν.


Ο αντιπρόεδρος της Aegean κ. Ευτύχιος Βασιλάκης.


Στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου, o αντιπρόεδρος της Aegean κ. Ευτύχιος Βασιλάκης, δήλωσε για τη βάση του Ηρακλείου: “H ανάπτυξη που θα κάνουμε το 2015 στο Ηράκλειο είναι πολύ σημαντική. Θα προχωρήσουμε σε 14 νέους προορισμούς τακτικών πτήσεων, σε χώρες παραδοσιακές όπως είναι η Γαλλία, αλλά και σε αγορές που δεν ‘πετάγαμε’ μέχρι σήμερα, όπως είναι η Ολλανδία, όπως είναι η Τουρκία, όπως είναι η Τσεχία και όπως είναι και οι σκανδιναβικές χώρες, Στοκχόλμη (ξεκινήσαμε τις σκανδιναβικές χώρες πρώτα από τα Χανιά, γιατί όπως ξέρετε παραδοσιακά τα Χανιά έχουν μεγαλύτερη σχέση, ο τουρισμός των Χανίων, με τις σκανδιναβικές χώρες, τώρα όμως πάει και στο Ηράκλειο).

Εδώ λοιπόν γίνεται ένα πάρα πολύ εντυπωσιακό βήμα, με προσθήκη 14 τακτικών προορισμών από το Ηράκλειο για του χρόνου. Τα αεροπλάνα το καλοκαίρι θα φτάσουν μέχρι και τα οχτώ, θα είναι μεταξύ επτά και οχτώ ανάλογα με την περίοδο, και βέβαια επτά είναι και οι νέες χώρες που προστίθενται από το Ηράκλειο σε απευθείας δραστηριότητα, που δεν υπήρχαν μέχρι τώρα.

Φυσικά, είναι δεδομένο ότι το πώς θα εξελιχθεί η λειτουργία του αεροδρομίου του Ηρακλείου και το τι βελτιώσεις θα γίνουν εκεί επηρεάζει πάρα πολύ τις περαιτέρω δυνατότητες ανάπτυξης του αεροδρομίου, τόσο για εμάς όσο και για όλη την Κρήτη.
Ουσιαστικά, αυτό που έχει γίνει μεταξύ του 2012 και του 2015 είναι ότι όλες μας σχεδόν οι πτήσεις εξωτερικού από το Ηράκλειο μετασχηματίζονται από ναυλωμένες, κοινώς charter όπως τις λέμε, σε τακτικές. Και αυτό είναι το μεγάλο πλεονέκτημα πια που πιστεύω ότι δίνουμε στην Κρήτη. Σταδιακά, όσο η εταιρεία γίνεται πιο γνωστή στο εξωτερικό, αλλάζει η δομή των πτήσεων, η οποία ήταν όπως βλέπετε μόνο πέντε προορισμοί που εξυπηρετούντο με τακτικές πτήσεις το 2012, οι οποίοι γίνονται τώρα 32 το 2015, με σταδιακή διαφοροποίηση από ναυλωμένες, από charter, σε τακτικές. Κι αυτό είναι βέβαια πολύ σημαντικό για την ανεξαρτησία του προϊόντος, αλλά και για τη συνεργασία με τους tour operators, γιατί σου επιτρέπει να συνεργάζεσαι, απλώς όχι με έναν σε κάθε πτήση, αλλά με περισσότερους.

(…) Πάμε λοιπόν σχεδόν στα δύο εκατομμύρια θέσεις, 1.950.000 θέσεις για το Ηράκλειο. Δεν ξέρουμε πόσο θα τις γεμίσουμε, αλλά ελπίζομε αρκετά. Ελπίζουμε οι προσπάθειες, τόσο οι δικές σας όσο και του Υπουργείου, όσο και η συγκυρία, να μείνουν θετικές, έτσι ώστε να έχουμε για άλλη μια χρονιά ανάπτυξη. Είναι προφανές ότι ο τουρισμός και στη χώρα ιδιαίτερα, αλλά ιδιαίτερα και στην Κρήτη τα τελευταία χρόνια ανθεί και είναι υποχρέωσή μας όλων να κάνουμε ό,τι μπορούμε να τον στηρίξουμε. Φτάνουμε λοιπόν σχεδόν τα δύο εκατομμύρια θέσεις από το Ηράκλειο, αυτές είναι μόνο από το Ηράκλειο, είναι περίπου άλλες 700.000 από τα Χανιά, με 49 προορισμούς συνολικά, 44 εξωτερικού και πέντε εσωτερικού”.

Και κατέληξε: “Το 2015 αποτελεί χρονιά-ορόσημο για την Aegean. Επενδύουμε σε νέο στόλο σε ένα δίκτυο 134 προορισμών και σε προσφορά 15 εκατ. θέσεων. Προχωράμε σε ισχυρή ενίσχυση του κόμβου της Αθήνας, αλλά παράλληλα στηρίζουμε και την περιφερειακή ανάπτυξη με αυξημένες πτήσεις από τις περιφερειακές μας βάσεις. Συνεχίζουμε και ενισχύουμε την πολιτική στήριξης των μικρών νησιών που είχε εντυπωσιακά αποτελέσματα το 2014 για να αναδείξουμε την πολλαπλότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Περισσότερο από όλα όμως ανανεώνουμε τη δέσμευσή μας στην περαιτέρω διαφοροποίηση και εξέλιξη των υπηρεσιών μας εις όφελος των επιβατών μας. Το νέο πρόγραμμα ’12 μήνες, 12 καλά νέα για Εσάς’, σηματοδοτεί την ποιοτική μας δέσμευση για το 2015 για καινοτομία, προσφορές και υπηρεσίες. Ο συνδυασμός της ανάπτυξης με την ανταγωνιστικότητα, αλλά και την περαιτέρω εξέλιξη των υπηρεσιών αποτελεί κοινό στοίχημα για την εταιρεία μας και τη χώρα μας“.

Ο κ. Αρναουτάκης δήλωσε μεταξύ άλλων: “Η ανάπτυξη της Κρήτης εξαρτάται κατά ένα μεγάλο μέρος από τον τουρισμό. Πυλώνες ανάπτυξης ο πρωτογενής τομέας αλλά μεγαλύτερος ο τουριστικός τομέας. Όμως για να έχουμε αυτή την ανάπτυξη χρειάζεται να έρχονται οι επισκέπτες και οι τουρίστες. Και είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό ότι βλέποντας το 2015 ότι η Aegean για την Κρήτη θα έχει πάνω από τα 2,5 εκατ. επιβάτες μας δίνει την αισιοδοξία ότι μπορούμε, ναι, μέσα από έναν ποιοτικό τουρισμό να δώσουμε θέσεις εργασίας, να δώσουμε ανάπτυξη στο νησί μας, να δώσουμε απασχόληση.

Όμως δεν πρέπει να μας διαφεύγει το γεγονός ότι ίσως τα τελευταία χρόνια και το είπε πολύ επιγραμματικά ο κ. Ευτ. Βασιλάκης, αρχίζουμε και συζητούμε μεταξύ μας. Συζητούμε με το Υπουργείο που γίνεται μια εξαίρετη δουλειά. Δουλειά, η οποία γίνεται όμως και από τις περιφέρειες, από τους δήμους, από την τοπική Αυτοδιοίκηση, από τους φορείς του τουρισμού που εμείς έχουμε πει ότι μόνο μέσα από τη συνεργασία, μόνο μέσα από τη συμπόρευση και τη συνέργεια μπορούμε να επιτυγχάνουμε τους στόχους που θέλουμε που δεν είναι άλλος από την ανάπτυξη των περιοχών μας. Θέλω, λοιπόν, να συγχαρώ την AegenaN για όλες αυτές τις πρωτοβουλίες. Δεν είναι τυχαίο ότι για 5η συνεχή χρονιά βραβεύεται ως η καλύτερη ευρωπαϊκή περιφερειακή εταιρία. Και να ευχηθώ τα επόμενα χρόνια να πάει όσο το δυνατόν ψηλότερα γιατί πράγματι θα αποτελέσει και αποτελεί τον εθνικό αερομεταφορέα.

Όμως μιας και βρίσκεται σήμερα η υπουργός και οι βουλευτές μας και ο δήμαρχος Ηρακλείου και ο αντιπεριφερειάρχης και ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, πρέπει να βελτιώσουμε τις υποδομές. Σε αυτήν την προσπάθεια σας χρειαζόμαστε όλους. Και οι βουλευτές μας και η υπουργός κάνει μια πολύ σημαντική προσπάθεια προς όλους τους φορείς για να δούμε πως θα βελτιώσουμε το αεροδρόμιο το υπάρχον του Ηρακλείου. Πως θα βελτιώσουμε το βόρειο οδικό άξονα, το επαρχιακό δίκτυο, τις υποδομές. Γιατί ο στόχος όλων πρέπει να είναι η ποιότητα. Ποιότητα σημαίνει ανταγωνιστικότητα, σημαίνει αύξηση των θέσεων εργασίας, σημαίνει ένα άλλο πρόσωπο για την Κρήτη μας”.

Για τα προβλήματα υποδομών στο αεροδρόμιο “Ν. Καζαντζάκης” μίλησε ο δήμαρχος Ηρακλείου. “Λυπάμαι που στη διαφαινόμενη ανάπτυξη της τουριστικής κινήσεως στο Ηράκλειο δεν είμαστε σε θέση σήμερα να ανταποκριθούμε όπως θα οφείλαμε. Λυπάμαι που το αεροδρόμιο ‘Νίκος Καζαντζάκης’ δεν είναι εκείνο που θα έπρεπε να είναι. Και λυπάμαι ακόμη περισσότερο και φταίμε όλοι μας σε αυτό, που αυτή η προσπάθεια που ξεκίνησε εχθές στην πραγματικότητα στην Αθήνα δεν είχε ξεκινήσει μερικά χρόνια νωρίτερα”, είπε ο κ. Βασίλης Λαμπρινός.

“Πρέπει να ξέρετε ότι για να προχωρήσουμε στην αναβάθμιση του ‘Καζαντζάκη’ τα κονδύλια της οποίας είναι εξασφαλισμένα κατά τη δήλωση του κ. Χρυσοχοΐδη χθές όπως παρακολουθήσατε, χρειάζεται μια προδικασία, μια προετοιμασία σε επίπεδο μελετών. Και πρέπει να ξέρετε όλοι ότι αυτή η διαδικασία θα διαρκέσει πολύ. Δυστυχώς, όση ένταση και να βάλουμε στις προσπάθειές μας, έχω δώσει ήδη εντολή στις υπηρεσίες του Δήμου στο σημείο που τις αφορά και έχουμε άριστη συνεργασία με την περιφέρεια σε αυτό το επίπεδο, δεν θεωρώ προσωπικά, επιτρέψτε μου την εκτίμηση, μπορεί να είναι και παρακινδυνευμένη, αλλά θα την αποτολμήσω, δεν θεωρώ ότι μπορεί να είμαστε έτοιμοι σε διάστημα λιγότερο των 12 μηνών. Θα κάνουμε ότι μπορούμε μήπως επιταχύνουμε τις διαδικασίες, μήπως υπάρξει κάτι που θα μας βοηθήσει να πολεμήσουμε την ανίκητη ελληνική γραφειοκρατία μέχρι σήμερα αλλά νομίζω ότι αυτό θα είναι εξαιρετικά δυσχερές προς τα κάτω.

(…) Εξυπακούεται ότι θέλουμε τη βοήθεια όλων σας. Και διευκρινίζω, ότι η αναβάθμιση του ‘Καζαντζάκη’ δεν έχει καμία σχέση με το έργο του αεροδρομίου Καστελίου,” το οποίο θα προχωρήσει ανεμπόδιστα, αλλά και για αυτό απαιτείται ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Και μέχρι τότε πρέπει να μπορούμε να αντεπεξέλθουμε στην αύξηση της τουριστικής κινήσεως που τα σημεία δείχνουν ότι θα είναι σημαντική τα επόμενα χρόνια”.

Παρουσίαση Aegean – Olympic Air

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024