Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΑπογοήτευση από το πρόγραμμα των Προσκεκλημένων Αγοραστών της Philoxenia 2014​
Philoxenia 2014​

Απογοήτευση από το πρόγραμμα των Προσκεκλημένων Αγοραστών της Philoxenia 2014​

Κλίμα απογοήτευσης από τους εκθέτες της φετινής Philoxenia για το Πρόγραμμα των Προσκεκλημένων Αγοραστών κυριαρχούσε σε όλη την έκθεση. Παρά το γεγονός ότι η διοργάνωση είναι υψηλού επιπέδου και οι παράλληλες εκδηλώσεις ιδιαίτερα σπουδαίες και ενημερωτικές, οι προσκεκλημένοι αγοραστές έλαμψαν δια της απουσίας τους.

Την απογοήτευσή και τη δυσαρέσκειά του δήλωσε η πλειοψηφία των εκθετών της έκθεσης Philoxenia 2014 για το φετινό πρόγραμμα των Προσκεκλημένων Αγοραστών (Hosted ​Buyers Programme) ​τόσο σε σχέση με τον αριθμό των προσκεκλημένων τουριστικών γραφείων ​όσο και σε σχέση με την ποιότητα τους.
Διάχυτα ήταν τα αρνητικά σχόλια των εκθετών οι οποίοι μάταια περίμεναν τους πολυπόθητους αγοραστές, γραφεία εξερχόμενου τουρισμού από χώρες του εξωτερικού, να επισκεφθούν​ το περίπτερο τους και να κάνουν ραντεβού με στόχο τη σύναψη συμφωνιών.
Σύμφωνα με δηλώσεις των εκθετών, αρκετοί από τους “αγοραστές” δεν είχαν στόχο την σύναψη του ραντεβού αλλά τη συλλογή των πολυπόθητων υπογραφών των εκθετών ότι όντως πέρασαν από το περίπτερο τους. Δεν κρίνουμε σκόπιμο να αναφέρουμε συγκεκριμένα ονόματα εκθετών και συγκεκριμένες φράσεις τους, αφού σε γενικές γραμμές η γνώμη τους ήταν παρόμοια, χαρακτηρίζοντας το πρόγραμμα σχεδόν ανύπαρκτο και μηδενικό.
“Φωτεινή εξαίρεση” αποτελεί το εκπαιδευτικό ταξίδι που διοργάνωσε η Turkish Airlines με 18 γραφεία από την Τουρκία και συγκεκριμένα από την Άγκυρα, την Κωνσταντινούπολη και την Προύσα.
Από την άλλη πλευρά πρέπει να τονίσουμε ότι η διοίκηση της Philoxenia εδώ και πολλά χρόνια προσπαθεί να ανασυγκροτηθεί και να προσφέρει στον ελληνικό τουρισμό. Η έκθεση από οργανωτικής πλευράς είναι αρκετά υψηλού επιπέδου, όπως ήταν και φέτος. Μία μικρή, αλλά σημαντική εξαίρεση αποτελεί ​το πιο προσεκτικό στρώσιμο των μοκετών πάνω σε καλό υπόστρωμα! Λεπτομέρεια που όμως στοίχισε αρκετό πόνο ειδικά σε ορισμένες γυναίκες που πατούσαν στις μικρές κρυμένες λακουβίτσες κάτω από τη μοκέτα και γύριζε το τακούνι με τραυματισμό του αστραγάλου!
Είναι επίσης πολύ σημαντικο να πούμε ότι οι παράλληλες εκδηλώσεις που γίνονται κάθε χρόνο στα πλαίσια της Philoxenia είναι πολύ επιτυχημένες και προσφέρουν γνώση στους συνέδρους. Μάλιστα, αποτελούν και πόλο έλξης επισκεπτών και πρέπει να εμπλουτίζονται και επεκτείνονται κάθε χρόνο.
​Να σημειώσουμε ότι η επιτυχία των σύγχρονων εκθέσεων τουρισμού βασίζεται στο σωστό μίγμα εκθετών και υποψήφιων αγοραστών. Η πληρότητα παρουσίασης του τουριστικού προϊόντος της χώρας υποδοχής της έκθεσης αλλά και της ευρύτερης περιοχής, μέσω των εκθετών, είναι καθοριστικός παράγοντας για την προσέλκυση των κατάλληλων αγοραστών. Από την άλλη η συμμετοχή των εκθετών εξαρτάται από την έρευνα και πρόσκληση των αγοραστών που πραγματικά ενδιαφέρονται για το συγκεκριμένο τουριστικό προϊόν. Η διαδικασία είναι επίπονη και χρονοβόρα διότι ο ανταγωνισμός πλέον σε είπεδο εκθέσεων είναι ιδιαίτερα υψηλός με αποτέλεσμα οι αγοραστές να έχουν πληθώρα ευκαιριών για να διευρευνήσουν μεγάλη ποικιλία τουριστικών προϊόντων.

​Η γνώση του οργανωτή τόσο της έκθεσης όσο και του προγράμματος προσκεκλημένων αγοραστών και η αναγνωρισιμότητά τους στη διεθνή τουριστική αγορά είναι καθοριστικής σημασίας για την επιτυχία. Οι τακτικές αλλαγές στη διοίκηση της Philoxenia, η έλλειψη μακροχρόνιας στρατηγικής από τη διοίκηση της Helexpo και η επιλογή συνεργατών τα τελευταία τέσσερα χρόνια έριξαν κατακόρυφα την έκθεση μετά από την περίοδο 2005-2011 που η έκθεση είχε φανεί να ανακάμπτει και η Travel Media Applications είχε την τιμή να συμβάλλει, ξεκινώντας για πρώτη φορά το πρόγραμμα Φιλοξενουμένων Αγοραστών.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024