Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΖευγάρι τουριστών μηνύθηκε από ξενοδοχείο λόγω κριτικής του στο TripAdvisor
Ξενοδοχία

Ζευγάρι τουριστών μηνύθηκε από ξενοδοχείο λόγω κριτικής του στο TripAdvisor

Βρετανικό ξενοδοχείο αφαιρούσε 100 λίρες για κάθε αρνητική κριτική που άφηνε κάποιος επισκέπτης στην ιστοσελίδα του. Το Broadway Hotel έχει 256 κριτικές στο Trip Advisor, από τις οποίες οι 191 αξιολογούν το ξενοδοχείο 'φτωχό' ή 'απαίσιο'. Εάν έχει χρεώσει κάθε μία από τις αρνητικές κριτικές με 100 λίρες, τότε το ποσό που συγκέντρωσε ανέρχεται σε 19.100 λίρες.

Έρευνα έχει ξεκινήσει από Βρετανούς αξιωματούχους που ασχολούνται με αθέμιτες εμπορικές πρακτικές σχετικά με το ξενοδοχείο Blackpool Hotel, το οποίο και μήνυσε πελάτες του, ύστερα από αρνητική κριτική τους στο TripAdvisor.

Το Broadway Hotel, το οποίο και κατατάσσεται 858ό σε λίστα 894 ξενοχείων στο Blackpool της Βρετανίας από το TripAdvisor, εικάζεται ότι αφαίρεσε το ποσό των 100 λιρών από την πιστωτική κάρτα του ζευγαριού, εξαιτίας της κριτικής που ανήρτησαν ύστερα από τη διαμονή τους εκεί, σε δωμάτιο, με κόστος διανυκτέρευσης 36 λίρες.

Ο συνταξιούχος οδηγός φορτηγού Tony Jenkinson και η σύζυγός του Jan, οι οποίοι έμειναν μόνο ένα βράδυ στο ξενοδοχείο 3***, στο δρόμο του ταξιδιού τους από το Whitehaven στην Oxford, ζήτησαν από την υπηρεσία Trading Standards Central να αναλάβει την υπόθεσή τους.

Ο κ. Jenkinson δήλωσε στο BBC ότι η προειδοποίηση για επιβολή προστίμου βρισκόταν στα “ψιλά γράμματα” στη φόρμα κράτησης του ξενοδοχείου και επειδή η συζυγός του δε φορούσε τα γυαλιά της, υπέγραψε χωρίς να τη διαβάσει.

Η πολιτική του ξενοδοχείου αναφέρει: “Παρά το γεγονός ότι οι τακτικοί πελάτες μας και ζευγάρια αγάπησαν το ξενοδοχείο μας, οι φίλοι σας και οι οικογένειά σας ίσως όχι. Για κάθε αρνητική κριτική που αφήνετε στην ιστοσελίδα μας, ο group organiser θα χρεώνεται με 100 λίρες (ανώτατο ποσό) για κάθε μία αρνητική κριτική”.

Εκπρόσωπος της Trading Standards δήλωσε στην αστυνομία ότι αυτή η πολιτική μπροεί να θεωρηθεί αθέμιτη εμπορική πρακτική. Οι αρμόδιοι επικοινώνησαν με το ξενοδοχείο και θεωρείται ότι από εκείνη τη στιγμή συμφωνήθηκε να μην υπάρξουν περαιτέρω πρόστιμα.

Το Broadway Hotel στην Burlington Road West έχει 256 κριτικές στο Trip Advisor, από τις οποίες οι 191 αξιολογούν το ξενοδοχείο “φτωχό” ή “απαίσιο”. Εάν έχει χρεώσει κάθε μία από τις αρνητικές κριτικές με 100 λίρες, τότε το ποσό που συγκέντρωσε ανέρχεται σε 19.100 λίρες.

Ο κ. Jenkinson, οπ οποίος περιέγραψε το ξενοδοχείο στην online κριτική του ως “σάπια, βρωμερή καλύβα”, είπε ότι προσπαθούσε να πάρει πισω τα χρήματα που του αφαιρέθηκαν, από την εταιρεία έκδοσης της κάρτας του.

Η TripAdvisor δήλωσε ότι ερεύνησε το περιστατικό και ο εκπρόσωπός της James Kay πρόσθεσε: “Αν και ευτυχώς τέτοιες περιπτώσεις είναι πολύ σπάνιες, είναι εντελώς αντίθετο με το πνεύμα και τις πολιτικές του site μας οποιοςδήποτε ιδιοκτήτης επιχείρησης να προσπαθήσει να εκφοβίσει να ‘ποστάρουν’ κριτικές όσοι είχαν μια αρνητική εμπειρία. Εάν έχουμε αποδείξεις μιας επιχείρησης που κάνει κάτι τέτοιο, θα λάβουμε μέτρα για να προστατεύσουμε την ακεραιότητα του site μας.

Είμαστε υπερήφανοι για το γεγονός ότι οι καταναλωτές γνωρίζουν ότι μπορούν να βασίζονται στο TripAdvisor για να τους βοηθήσει να κάνουν συνειδητές αποφάσεις. Είναι ο λόγος που εκατομμύρια ταξιδιώτες επισκέπτονται συνεχώς την ιστοσελίδα κάθε μήνα.

‘Χτίσαμε’ αυτήν την κοινότητα, δίνοντας στους πελάτες μια πλατφόρμα για να μοιραστούν τις ειλικρινείς τους απόψεις, είτε καλές είτε κακές. Πιστεύουμε ακράδαντα στο δικαίωμα τους να το πράξουν”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024