Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΟλοκλήρωση των διαδικασιών για υδατοδρόμιο από τον ΟΛΘ
Αερομεταφορές

Ολοκλήρωση των διαδικασιών για υδατοδρόμιο από τον ΟΛΘ

H Hellenic Seaplanes προσωρινός ανάδοχος αδειοδότησης για το υδατοδρόμιο της Θεσσαλονίκης.

Προσωρινός ανάδοχος της διαδικασίας αδειοδότησης του Υδατοδρομίου της Θεσσαλονίκης ορίστηκε η Hellenic Seaplanes μετά την υποβολή της χαμηλότερης προσφοράς και την επιτυχή αξιολόγησή της από την επιτροπή του Οργανισμού Λιμένα Θεσσαλονίκης, βάζοντας τη Θεσσαλονίκη στον χάρτη των υδατοδρομίων. Με την οριστικοποίηση του αναδόχου, η Hellenic Seaplanes θα προχωρήσει με γρήγορα βήματα να καταθέσει το φάκελο αδειοδότησης του υδατοδρομίου Θεσσαλονίκης, έτσι ώστε να προλάβει να ενταχθεί ως προορισμός στην επόμενη τουριστική περίοδο του 2015.

Μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ κ. Στέλιος Αγγελούδης ολοκληρώθηκε με το άνοιγμα των προσφορών για την αδειοδότηση του υδατοδρομίου. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο εκπρόσωπος της εταιρείας στην Βόρεια Ελλάδα κ. Κωνσταντίνος Λουμπούτης είπε: “Ο ΟΛΘ έχει κάνει ίσως το πιο σημαντικό βήμα στην ανάπτυξη υδατοδρομίων στην Βόρεια Ελλάδα. Πολύ σύντομα θα έχουμε ένα σημαντικό δίκτυο με προορισμούς  που θα εξυπηρετούν τους Έλληνες αλλά και τους ξένους επισκέπτες”.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Hellenic Seaplanes SA κ. Νικόλας Χαραλάμπους, αναφέρθηκε στις ευκαιρίες που μπορούν να αναπτυχθούν στην περιοχή και πόσο μπορεί να ωφεληθεί η πόλη από το δίκτυο υδατοδρομίων, την ευκαιρία να προσελκύσουν περισσότερες τουριστικές δραστηριότητες, αλλά και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Στη συνέχεια δήλωσε: “Πρόκειται για ένα εγχείρημα καταφανώς εθνικής σημασίας και αναμένεται σύντομα να έχουμε ένα βιώσιμο δίκτυο υδατοδρομίων, που θα δώσει μια νέα πνοή στην διασύνδεση όλης της Ελλάδας. Η εταιρεία μας έχει ήδη ξεκινήσει δυναμικά την διαδικασία για αδειοδότηση, κατασκευή και λειτουργία υδατοδρομίων σε παράλια, νησιά και λίμνες όπου σύντομα θα έχουν διασύνδεση με υδροπλάνο μεταξύ τους. Τη δυναμική παρουσία της εταιρείας μας αποδεικνύουν οι δεκάδες στρατηγικές συμφωνίες συνεργασίας που έχουμε συνάψει με Tour Operators, Τουριστικούς πράκτορες, μεγάλα ξενοδοχεία, τουριστικές επιχειρήσεις αλλά και ομίλους εταιρειών από όλους τους κλάδους. Επίσης σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιά δημιουργείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένας νέος κύκλος σπουδών στο μάθημα με τίτλο ‘Λιμενικός Σχεδιασμός και Οργάνωση’, που στόχο έχει την κατάρτιση στελεχών για τη Λειτουργία και τη Διαχείριση Υδατοδρομίων”.

Η Hellenic Seaplanes S.A./ Υδροπλάνα Ελλάδας ΑΕ έχει ξεκινήσει επενδύσεις στα πιο κάτω υδατοδρόμια χωρίς την επιβάρυνση, με οποιοδήποτε κόστος, του Φορέα Διαχείρισης Λιμένα:
1. Υδατοδρόμιο Σκύρου
2. Υδατοδρόμιο Αλοννήσου
3. Υδατοδρόμιο Αμφιλοχίας
4. Υδατοδρόμιο Σκοπέλου
5. Υδατοδρόμιο Τήνου
6. Υδατοδρόμιο Πάτμου
7. Υδατοδρόμιο Σάμου
8. Υδατοδρόμιο Χαλκιδικής (Μαρίνα)
9. Υδατοδρόμιο Σητείας

Παράλληλα έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για τη δημιουργία υδατοδρομίων στις εξής λίμνες:
1. Τριχωνίδας στο Αγρίνιο
2. Παμβώτιδας στα Ιωάννινα
3. Καϊάφα στην Ζαχάρω Ηλείας
4. Πολυφύτου στην Κοζάνη
5. Κερκίνης στις Σέρρες
6. Μεγάλη Πρέσπα στη Φλώρινα
7. Βεγορίτιδας στο Αμύνταιο

Επίσης, η εταιρεία λειτουργεί ως Τεχνικός Σύμβουλος αδειοδότησης (χωρίς την επιβάρυνση, με οποιοδήποτε κόστος, του Φορέα Διαχείρισης Λιμένα) για τα εξής υδατοδρόμια:
1. Υδατοδρόμιο Βόλου
2. Υδατοδρόμιο Ζακύνθου
3. Ιδιωτικό Υδατοδρόμιο Μεγανήσι
4. Ιδιωτικό Υδατοδρόμιο Κέρκυρα

Τέλος, η Hellenic Seaplanes έχει προχωρήσει σε εκδήλωση ενδιαφέροντος προς το ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίηση τμημάτων του ακινήτου “Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας” 350 στρεμμάτων, όπου έχει προκηρυχτεί ο διαγωνισμός για εκμετάλλευση του ακινήτου αλλά και για την διαχείριση της Μαρίνας Αθηνών στο ΣΕΦ, με σκοπό την κατασκευή μητροπολιτικού Υδατοδρομίου Αττικής.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024