Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΠέντε νέα αεροσκάφη Beluga από την Airbus για να ανταποκριθεί στον αυξανόμενο ρυθμό παραγωγής
Αερομεταφορές

Πέντε νέα αεροσκάφη Beluga από την Airbus για να ανταποκριθεί στον αυξανόμενο ρυθμό παραγωγής

Το πρώτο από τα 5 νέα αεροσκάφη Beluga θα τεθεί σε λειτουργία στα μέσα του 2019. Ο ήδη υπάρχων στόλος αεροσκαφών Beluga θα λειτουργεί παράλληλα και θα αποσυρθεί σταδιακά έως το 2025.

Για να συνοδέψει βιομηχανικά την κατασκευή των Α350 XWB, καθώς και να υποστηρίξει τον αυξημένο ρυθμό παραγωγής άλλων αεροσκαφών, η Airbus πήρε την απόφαση να ξεκινήσει την ανάπτυξη και την παραγωγή 5 νέων αεροσκαφών Beluga.

Τα νέα αεροσκάφη Beluga θα βασίζονται στο A330 επαναχρησιμοποιώντας μια μεγάλη ποσότητα του ήδη υφιστάμενου εξοπλισμού και εξαρτημάτων. Το χαρακτηριστικό χαμηλωμένο πιλοτήριο, η δομή της ράμπας φορτοεκφόρτωσης, το οπίσθιο άκρο και η ουρά θα είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που θα αναπτυχθούν εκ νέου.

Το πρώτο από τα 5 νέα αεροσκάφη Beluga θα τεθεί σε λειτουργία στα μέσα του 2019. Ο ήδη υπάρχων στόλος αεροσκαφών Beluga θα λειτουργεί παράλληλα και θα αποσυρθεί σταδιακά έως το 2025.

Ο ήδη υπάρχον στόλος αποτελούμενος από 5 αεροσκάφη Beluga είναι βασισμένος στο A300. To Beluga είναι η μοναδική μέθοδος της Airbus μέσω της οποίας μεταφέρει μεγάλα εξαρτήματα αεροσκαφών μεταξύ των εγκαταστάσεων παραγωγής της εταιρείας στην Ευρώπη. Η Airbus έχει ήδη ξεκινήσει το έργο “the Fly 10000”, στοχεύοντας στο διπλασιασμό της χωρητικότητας των υφιστάμενων αεροσκαφών Beluga έως το 2017. Ωστόσο η τρέχουσα χωρητικότητα είναι περιορισμένη και ο νέος στόλος αεροσκαφών Beluga πρόκειται να κλείσει αυτό το κενό δυναμικότητας.

Με την ευελιξία της και το σύντομο απαιτούμενο χρόνο μεταφοράς, η εναέρια μεταφορά πολύ μεγάλων φορτιών αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο των βιομηχανικών λειτουργιών της Airbus.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024