Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΈντονο ενδιαφέρον για το Thessaloniki Convention Bureau στην EIBTM 2014
Εκθέσεις

Έντονο ενδιαφέρον για το Thessaloniki Convention Bureau στην EIBTM 2014

Η πρώτη παρουσία του TCB στην ΕΙΒΤΜ είναι εξαιρετικής σημασίας για την ένταξη της Θεσσαλονίκης στη διεθνή συνεδριακή αγορά τόσο για την προβολή και προώθηση του συνεδριακού προϊόντος της Θεσσαλονίκης όσο και για πραγματοποίηση επαφών με επαγγελματίες του χώρου με σκοπό την προσέλκυση συνεδρίων στην πόλη.

Σε κλίμα αισιοδοξίας για την παγκόσμια βιομηχανία συνεδρίων, εκδηλώσεων και εταιρικών ταξιδιών και με έντονο ενδιαφέρον για την Θεσσαλονίκη, ολοκληρώθηκε η πρώτη συμμετοχή του Thessaloniki Convention Bureau (TCB) στη Διεθνή Έκθεση Συνεδριακού Τουρισμού και Ταξιδιών Κινήτρων EIBTM (Exhibition for the Incentives, Business Travels & Meetings) 2014 στη Βαρκελώνη της Ισπανίας.

Η ΕΙΒΤΜ αποτελεί μια από τις σημαντικότερες επαγγελματικές εκθέσεις συνεδριακού τουρισμού στην Ευρώπη και το TCB συμμετείχε στο περίπτερο του ΕΟΤ. Στην έκθεση συμμετείχαν πάνω από 15.500 επαγγελματίες του κλάδου (8% αύξηση από το 2013) και πραγματοποιήθηκαν 78.436 προκαθορισμένα ραντεβού (20% αύξηση από την τελευταία διοργάνωση). Η πρώτη παρουσία του TCB στην ΕΙΒΤΜ είναι εξαιρετικής σημασίας για την ένταξη της Θεσσαλονίκης στη διεθνή συνεδριακή αγορά τόσο για την προβολή και προώθηση του συνεδριακού προϊόντος της Θεσσαλονίκης όσο και για πραγματοποίηση επαφών με επαγγελματίες του χώρου με σκοπό την προσέλκυση συνεδρίων στην πόλη.

Στις τρεις μέρες που διήρκεσε η έκθεση, (18-20 Νοεμβρίου) η διευθύντρια του TCB, κα Έφη Κουδελή, πραγματοποίησε 40 κατ’ιδίαν ραντεβού με Hosted Buyers, οι οποίοι έδειξαν έντονο ενδιαφέρον για τη Θεσσαλονίκη ως προορισμό, καθώς επιθυμούν να διαφοροποιούν και να ανανεώνουν συνεχώς τις προτάσεις τους πέρα από τους κλασικούς προορισμούς. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων ενημερώθηκαν για το συνεδριακό προϊόν της Θεσσαλονίκης και για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, που την καθιστούν ιδανικό προορισμό για κάθε είδους διοργάνωση.

Η συμμετοχή του TCB έρχεται σε μια χρονική στιγμή που, μετά την οικονομική ύφεση, φαίνεται η διεθνής αγορά συνεδρίων να επανέρχεται. Σύμφωνα με την έρευνα Trends Watch Report του Rob Davidson που πραγματοποιήθηκε για την ΕΙΒΤΜ 2014, η αγορά φαίνεται να ανακτά την εμπιστοσύνη φέτος σε ευρύ επίπεδο, καθώς παρατηρήθηκε αύξηση στον αριθμό των συνεδρίων και εταιρικών συναντήσεων για το 2014, και ενίσχυση της ζήτησης σε εταιρικά συνέδρια. Στον τομέα των ταξιδιών κινήτρων επίσης παρατηρήθηκε αύξηση για το 2014, με απόδειξη την αύξηση της ζήτησης και του μέσου όρου των διαθέσιμων  προϋπολογισμών καθώς και την χρήση μεγαλύτερης ποικιλίας προορισμών για τη φιλοξενία αυτών. Όσον αφορά στις προοπτικές για το 2015, προβλέπονται μέτρια επίπεδα αύξησης για την παγκόσμια οικονομία στο σύνολο της, παρ’ότι η ανάπτυξη θα είναι σημαντική στην Ασία, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Για τη βιομηχανία συνεδρίων, εταιρικών συναντήσεων και ταξιδιών κινήτρων προβλέπεται σχεδόν ομόφωνα ότι το 2015 θα γνωρίσει αυξητικές τάσεις.

Τέλος, σύμφωνα με την έρευνα της American Express Meetings & Events, 2015 Global Forecast, η οποία παρουσιάστηκε στην κλειστή εκδήλωση EIBTM Meetings Leadership Summit την παραμονή της έκθεσης και στην οποία το TCB ήταν παρόν, ο αριθμός των συνεδρίων στην Ευρώπη για το 2015 προβλέπεται να αυξηθεί.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024