Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΣυμμετοχή του Δήμου Χανίων σε διεθνές σεμινάριο στην Καλαβρία
Περιφέρεια

Συμμετοχή του Δήμου Χανίων σε διεθνές σεμινάριο στην Καλαβρία

Στο πλαίσιο του σεμιναρίου που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Μουσείο Παλαιοντολογίας και Φυσικών Επιστημών του Εθνικού Πάρκου του ελληνόφωνου χωριού Ασπρομόντε του Δήμο Μπούα (Bova) Ιταλίας αναπτύχθηκε, μεταξύ άλλων και η θεματική ενότητα 'Τουρισμός και ποιότητα των αστικών κέντρων: Κοινωνία των Πολιτών'.

Στο διεθνές σεμινάριο με θέμα “Η ελκυστικότητα και η ευρωπαϊκή ταυτότητα της μεγάλης Περιφέρειας της Αδριατικής – Ιονίου: Μία πρόκληση για τις ελληνόφωνες τοπικές περιοχές της Καλαβρίας”, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Μουσείο Παλαιοντολογίας και Φυσικών Επιστημών του Εθνικού Πάρκου του ελληνόφωνου χωριού Ασπρομόντε του Δήμο Μπούα (Bova) συμμετείχε ο Δήμος Χανίων.

Ειδικότερα, ο ειδικός συνεργάτης του δημάρχου Χανίων, κ. Τάσου Βάμβουκα, σε θέματα Τοπικής Ανάπτυξης και Τουρισμού, κ. Μιχάλης Αρτεμάκης, παρουσίασε εισήγηση με θέμα: “Στρατηγικές για τον εναλλακτικό τουρισμό στην Περιφέρεια Κρήτης. Η εμπειρία του Δήμου Χανίων, μια καλή πρακτική”. Ο κ. Αρτεμάκης επικεντρώθηκε στη διαμόρφωση νέων στρατηγικών για τον Δήμο Χανίων κατά την προγραμματική περίοδο 2014-2019 στον τομέα του “πράσινου τουρισμού” στις περιοχές της ενδοχώρας του Δήμου.

Στο πλαίσιο του σεμιναρίου αναπτύχθηκαν οι εξής θεματικές ενότητες:

  • Πολιτισμός
  • Κλίμα  – επιχειρήσεις – υγεία: Το κλίμα και το περγαμόντο
  • Τουρισμός και ποιότητα των αστικών κέντρων: Κοινωνία των Πολιτών

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο περιθώριο του σεμιναρίου συζητήθηκε η προοπτική αδελφοποίησης του Δήμου Χανίων με τον Δήμο Μπούα (Bova), ο οποίος έχει ανακηρυχθεί σε μνημείο της UNESCO.

Στη φωτογραφία ο κ. Μιχάλης Αρτεμάκης, με τον δήμαρχο της Μπούα (Bova), κ. Santo Casile, και τη διευθύντρια του Ιδρύματος Ελληνικής Κουλτούρας, Τμήματος Ιταλίας της Τεργέστης, κα Αλίκη Κεφαλογιάννη – Χατζάκη.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024