Ροή Ειδήσεων:

Smaller text size Larger text size
Χειμερινός τουρισμός

Νέοι σταθμοί, αναβατήρες και έργα αναβάθμισης επένδυσης 17 εκατ. ευρώ. στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού

Βίκυ Καραντζαβέλου - 05 Δεκέμβριος 2014, 10:14

Τα έργα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού αναβατήρων και εγκαταστάσεων που ολοκληρώθηκαν φέτος αποτελούν την Α΄φάση του συνολικού έργου που υλοποιεί η ΕΤΑΔ ΑΕ μέσω ΕΣΠΑ.


Το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού εγκαινιάζει τη λειτουργία του για την χειμερινή περίοδο 2104-2015 το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου, με νέο πρόσωπο, νέους υπερσύγχρονους σταθμούς και αναβατήρες, νέα έργα αναβάθμισης συνολικής επένδυσης 17 εκατ. ευρώ.

Ο νέος αναβατήρας που συνδέει για πρώτη φορά τα Κελάρια με τον Βάκχο, ένας από τους 4 πλέον σύγχρονους αναβατήρες τύπου “combi” παγκοσμίως, έχει τη δυνατότητα να φτάσει από τα 1.750μ. στα 2.250μ. υψόμετρο σε λιγότερο από δέκα λεπτά, με απόλυτη άνεση και ασφάλεια.

Τα έργα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού αναβατήρων και εγκαταστάσεων που ολοκληρώθηκαν φέτος αποτελούν την Α’ φάση του συνολικού έργου που υλοποιεί η ΕΤΑΔ ΑΕ μέσω ΕΣΠΑ, σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα ΕΥΔ ΕΠΑΕ και τους Παραπαρνάσιους Δήμους (Αμφίκλειας, Αράχωβας, Δελφών).Ήδη προχωρά η Β’ φάση, που περιλαμβάνει αντίστοιχα έργα εκσυγχρονισμού στη Φτερόλακα και θα ολοκληρωθεί το 2015, ενώ έχει αδειοδοτηθεί και η εγκατάσταση αιολικού πάρκου για την εξασφάλιση της ενεργειακής αυτονομίας του χιονοδρομικού, στο πλαίσιο της ευρύτερης περιβαλλοντικής διαχείρισης που προωθείται. Έπεται και Γ’ φάση.

Η συνολική επένδυση γίνεται με κύριους στόχους την αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών, τη βιώσιμη διαχείριση της λειτουργίας του ΧΚΠ, την ανάδειξη του ορεινού όγκου Παρνασσού, την ισόρροπη οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, την ενίσχυση των ειδικών μορφών τουρισμού, τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή.

|
Share |
Σχολίασε κι εσύ...
* Τα πεδία με "*" είναι υποχρεωτικά.
* Δεν επιτρέπεται κώδικας HTML.
* Το Email και το Τηλέφωνό σας δεν θα εμφανίζονται.
Ads by TDN

Μικρά & Ενδιαφέροντα

Παρουσιάσεις Εταιριών

Παρουσιάσεις Προϊόντων

Sine ira et studio (ή -τουριστικά- αμερόληπτα)

Οι αναγνώστες μας στο Facebook

Αγγελίες

Μια Φωτογραφία μιλάει

Συνέδρια - Ημερίδες - Εκθέσεις

Φωτορεπορτάζ

Οι αναζητήσεις του Μορφέα

Ημερολόγιο Τουριστικών Εκθέσεων

Τα eNewsletters της αγοράς

↑ top