Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΑνάγκη ύπαρξης ενός νέου συντονιστικού φορέα προώθησης του 'πακέτου' βουνό-θάλασσα στο Πήλιο
Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας

Ανάγκη ύπαρξης ενός νέου συντονιστικού φορέα προώθησης του 'πακέτου' βουνό-θάλασσα στο Πήλιο

Σκοπός της ημερίδας ήταν η ανάδειξη των δυνατοτήτων ανάπτυξης πολλών δραστηριοτήτων που με τον συνδυασμό βουνού και θάλασσας κάνουν το Βόλο και το Πήλιο μοναδικούς προορισμούς για δώδεκα μήνες τουρισμού.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Βουνού που πραγματοποιήθηκε στο Manthos Resort Hotel & Spa στα Χάνια Πηλίου. Mε την ευκαιρία της Παγκοσμίας Ημέρας Βουνού η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας  διοργάνωσε ημερίδα με τίτλο “Πήλιο το Μυθικό Βουνό η ψυχή και τα μυστικά του προκαλούν και προσκαλούν”. Σκοπός της ημερίδας ήταν η ανάδειξη των δυνατοτήτων ανάπτυξης πολλών δραστηριοτήτων που με τον συνδυασμό βουνού και θάλασσας κάνουν το Βόλο και το Πήλιο μοναδικούς προορισμούς για δώδεκα μήνες τουρισμού.

“Στην ημερίδα αναδείχτηκαν τα προβλήματα και οι προοπτικές και οι καλές πρακτικές που πρέπει να ακολουθηθούν για να βελτιωθεί και να ολοκληρωθεί το τουριστικό μας προϊόν. Οι εισηγητές, όλοι καταξιωμένοι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, παρουσίασαν με μοναδικό τρόπο τους τομείς, στους οποίους δραστηριοποιούνται. Από τις τοποθετήσεις των εισηγητών γίναμε όλοι περισσότερο πλούσιοι σε γνώσεις για το Πήλιο, φάνηκαν οι κοινές δράσεις που πρέπει να γίνουν, τα προβλήματα και οι αποφάσεις που πρέπει να παρθούν από την Πολιτεία για να ανοίξει ο δρόμος για μια καλύτερη και αποτελεσματικότερη παρουσία στους μελλοντικούς επισκέπτες. Υπήρξαν εισηγήσεις οι οποίες άφησαν άφωνο το ακροατήριο παρά το γεγονός ότι παρευρίσκοντο επαγγελματίες του τουρισμού”, αναφέρει η Ένωση.

Κοινή πεποίθηση όλων είναι ότι ο συνδυασμός των δραστηριοτήτων σε συνεργασία με τους ξενοδόχους και γενικότερα με τους φορείς είναι μονόδρομος. Όλοι σημείωσαν την ανάγκη ύπαρξης ενός νέου φορέα, ο οποίος θα συντονίζει και θα προωθεί ολόκληρο το πακέτο. Από πλευράς της Ένωσης Ξενοδόχων παρουσιάστηκε όλο σκεπτικό ενός συντονιστικού οργάνου, ρόλο τον οποίον ανέλαβε η Ένωση Ξενοδόχων, προκειμένου να συγκεντρωθεί όλο το απαραίτητο  υλικό, να συγκεραστούν  οι απόψεις και να οδηγηθούμε σε ένα θετικό αποτέλεσμα.

Το πρώτο πάνελ με συντονίστρια την αντιπρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων κα Ελένη Καραΐσκου, συμπληρώθηκε από τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Γιώργο Ζαφείρη, τον γενικό γραμματέα κ. Πάρι Κονιόρδο, την υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων κα Κατερίνα Κεφαλά και ως μέλη της οργανωτικής επιτροπής τον ξενοδόχο και τουριστικό πράκτορα κ. Δημήτρη Λεβέντη και τον ξενοδόχο κ. Γιώργο Στάμο.

Πριν τις τοποθετήσεις των εισηγητών απήγγειλε ποιήματα – ύμνους για το Πήλιο ο κ. Παναγιώτης Λάκκας. Οι ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο κ. Αναστάσιος Αποκρεμιώτης, εκπαιδευτής Canyoning ICOpro (International Can-yoning Organization for Professionals) Manager Mountain Escapes / International Canyoning Training Center ICOpro, ο κ. Χρήστος Ζούμπος, εκπαιδευτής καταδύσεων – διευθυντής σχολής  καταδύσεων Zoumbosub Diving Center, ο κ. Δημήτρης Βαραλής, συνοδός μέσου Βουνού της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας, προπονητής Χιονοδρομίας, γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Προπονητών-Εκπαιδευτών Χιονοδρομίας και ιδιοκτήτης της εταιρείας hellassmile.gr, ο κ. Θανάσης Βήτος, γενικός γραμματέας Ι.Φ.Ο.Μ. (Ιππικός Φυσιολατρικός Όμιλος Μηλεών) τεχνικός επιτετραμμένος Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας, ο κ. Θανάσης Παντές, συνοδός Μέσου Βουνού, γραμματέας Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Υπαίθριων Δραστηριοτήτων, ο κ. Μήλτος Ρηγόπουλος, αθλητής τοξοβολίας – ξενοδόχος, ο κ. Βαγγέλης Πολυζώης, γυμναστής, ο κ. Αλέξανδρος Πετρούτσος, διοργανωτής υπαίθριων Αθλητικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων, ο κ. Νίκος Μαγγίτσης, καθηγητής Φυσικής Αγωγής, ο κ. Γιώργος Τριαντάρης, διοργανωτής ποδηλατικών αγώνων, ο κ. Απόστολος Κοντούλης, οδηγός Sea Kayaking Pelion Secrets και ο κ. Γιώργος Ανδρέου, οδηγός- εκπαιδευτής καταβάσεων φαραγγιών.

Το δεύτερο πάνελ με συντονιστή τον αντιπρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Κωνσταντίνο Λεβέντη συμπληρώθηκε με την αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων κα Δωροθέα Κολυνδρίνη, τον πρόεδρο Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Δ. Βόλου κ. Θάνο Θεοδώρου, τον πρόεδρο Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Δ. Ζαγοράς-Μουρεσίου κ. Απόστολο Σουλδάτο, τον πρόεδρο της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής Δ. Νοτίου Πηλίου κ. Δημήτρη Παντελή, τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Γιώργο Ζαφείρη, τον πρόεδρο του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Βόλου κ. Γιώργο Καλτσογιάννη και την εκπρόσωπο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κα Θέκλα Καμμένου.

Η κα Κολυνδρίνη επισήμανε την ανάγκη στήριξης όλης της προσπάθειας με τη χρηματοδότηση κοινών δράσεων, καθώς και την ανάγκη ίδρυσης φορέα τουλάχιστον σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας Μαγνησίας. Ο κ. Καλτσογιάννης προσφέρθηκε εθελοντικά με τις νομικές του γνώσεις να συμβάλει στη δημιουργία μητρώου εμπλεκόμενων και απασχολούμενων στις υπαίθριες δραστηριότητες του τουρισμού, προκειμένου να παρέχουν οι ξενοδόχοι υπηρεσίες στους επισκέπτες με ασφάλεια. Ο κ. Θεοδώρου ανακοίνωσε την ανάληψη πρωτοβουλίας για την ενιαία σήμανση των μονοπατιών και κάλεσε του όμορους Δήμους να συνεργαστούν και να ολοκληρώσουν το έργο – καθώς επίσης και την συμμέτοχη του Δήμου Βόλου στην ενιαία προσπάθεια υπό την “ομπρέλα” της περιφέρειας και τη δημιουργία ενιαίου φορέα, θέσεις στην οποία συμφωνήσαν και οι κ.κ. Σουλδάτος και Παντελής. Από την όλη συζήτηση φάνηκαν και οι δυνατότητες αξιοποίησης του Χιονοδρομικού Κέντρου εκτός από την περίοδο της χιονόπτωσης, έτσι ο πρόεδρος του Χιονοδρομικού κ. Γρηγόρης Ιγγλέσης ανακοίνωσε την ανάληψη πρωτοβουλίας σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων  προς την κατεύθυνση αυτή και με την ευκαιρία ευχαρίστησε την Ένωση Ξενοδόχων για την πρωτοβουλία της προαγοράς των εισιτηρίων.

Ο κ. Λεβέντης, με εκ περιτροπής αλλεπάλληλες ερωτήσεις  στους συνομιλητές του πάνελ, κατάφερε να αποσπάσει βασικές δεσμεύσεις από τους άμεσα εμπλεκόμενους, οι οποίοι από κοινού συμφώνησαν όπως παρακάτω:
1) Κοινές δράσεις προώθησης και προβολής, οι οποίες θα αποφασίζονται συμπληρωματικά στο περιφερειακό πρόγραμμα προβολής και προώθησης
2) Ενιαία παρουσίαση του προορισμού Βόλος-Πήλιο με τους τρείς Δήμους Βόλου – Ζαγοράς–Μουρεσίου και Νοτίου Πηλίου- να ακολουθούν κατ’ελάχιστο κοινές πολιτικές στην προβολή και προώθηση.
3) Κατ’ελάχιστο, αν δεν επιτευχθεί Περιφερειακή πρωτοβουλία όπως η πρόταση της Ένωσης, η δημιουργία φορέα διαχείρισης της προώθησης και προβολής  σε επίπεδο Μαγνησίας, προκειμένου να συνεισφέρουν όλοι οι φορείς.
Στο μεταβατικό στάδιο η Ένωση θα αναλάβει την επικοινωνία με τους φορείς.
4) Το Επιμελητήριο Μαγνησίας θα συνδράμει στην ενίσχυση των δράσεων καθ’ότι ο τουρισμός αφορά ένα μεγάλο μέρος των επαγγελματιών του Νομού Μαγνησίας.
5) Δέσμευση για την κατάθεση πρόταση από το τμήμα τουρισμού του Δήμου Βόλου για ενιαία σήμανση διαδρομών υπαίθριων δραστηριοτήτων στις βασικές διαδρομές στο Πήλιο, σε συνεργασία με τους άλλους Δήμους και τους επαγγελματίες. Τα όρια του Δήμου Βόλου θα είναι και η πιλοτική εφαρμογή.
6) Για την καταγραφή και τον έλεγχο νομιμότητας των επαγγελματιών υπαίθριων δραστηριοτήτων δεσμεύθηκε  η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024