Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΣε εξέλιξη η αποπεράτωση του Προσήνεμου Μόλου για υποδοχή κρουαζιερόπλοιων μεγάλης χωρητικότητας στην Κέρκυρα
Λιμένες

Σε εξέλιξη η αποπεράτωση του Προσήνεμου Μόλου για υποδοχή κρουαζιερόπλοιων μεγάλης χωρητικότητας στην Κέρκυρα

Τα στελέχη του Ο.Λ.ΚΕ. ΑΕ επισήμαναν στον επισκέπτη του λιμένα, πρώην υπουργό Τουρισμού και βουλευτή Ευβοίας της ΝΔ κ. Κ. Μαρκόπουλο τις ενέργειες για την αναβίωση της παραδοσιακής θαλάσσιας σύνδεσης μεταξύ του Μπρίντεζι και της Κέρκυρας τη νέα χρονιά, με γνώμονα την τόνωση του τουριστικού ρεύματος από την Ιταλία.

Στα πλαίσια πολιτικής περιοδείας του στην Κέρκυρα, ο πρώην υπουργός Τουρισμού και βουλευτής Ευβοίας της ΝΔ κ. Κώστας Μαρκόπουλος, επισκέφθηκε τις λιμενικές εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας, τον προσήνεμο μόλο κρουαζιερόπλοιων, τον υπήνεμο μόλο, το τουριστικό καταφύγιο σκαφών και τον Νέο Επιβατικό Σταθμό και είχε συνάντηση στα γραφεία του Οργανισμού με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Ο.Λ.ΚΕ. ΑΕ, κ. Σπύρο Ανδριώτη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κ.κ. Κωνσταντίνο Σπίνουλα και Αριστείδη Μπατσούλη, υπεύθυνο Ασφαλείας & Κρουαζιέρας του Ο.Λ.ΚΕ. ΑΕ.

Στην συζήτηση που ακολούθησε, ο κ. Ανδριώτης ενημέρωσε τον βουλευτή για τη λειτουργία του λιμένα, τη στελέχωσή του, τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, με σημαντικότερο την αποπεράτωση του Προσήνεμου Μόλου για την υποδοχή κρουαζιερόπλοιων μεγάλης χωρητικότητας, την επιβατική κίνηση της κρουαζιέρας στο νησί της Κέρκυρας και τα οφέλη της στην τοπική οικονομία και επιχειρηματικότητα.

Δράττοντας την ευκαιρίας, επισημάνθηκαν οι ενέργειες για την αναβίωση της παραδοσιακής θαλάσσιας σύνδεσης μεταξύ του Μπρίντεζι και της Κέρκυρας τη νέα χρονιά, με γνώμονα την τόνωση του τουριστικού ρεύματος από την Ιταλία με εφικτούς ναύλους και υψηλού επίπεδου υπηρεσίες προς επιβάτες και επαγγελματίες.

Επίσης ενημερώθηκε για την επικείμενη αδειοδότηση και έναρξη λειτουργίας του πρώτου υδατοδρομίου στην Ελλάδα και τις εργώδεις προσπάθειες που γίνονται για να δημιουργηθεί σύντομα ένα δίκτυο Υδατοδρομίων στην ευρύτερη περιοχή.
Ο βουλευτής εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη στον Οργανισμό Λιμένος Κέρκυρας αλλά και για το ενδιαφέρον του Οργανισμού για την αξιοποίηση και ανάπτυξη των υπηρεσιών του λιμένα καθώς και στην  άμεση ανταπόκριση του για την επίλυση τρεχόντων ζητημάτων. Παράλληλα, έθεσε τον εαυτόν του στην υπηρεσία του Οργανισμού για οποιοδήποτε θέμα χρειαστεί να βοηθήσει.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024