Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΈρευνα–Τεχνολογία, συνεργασία πανεπιστημίων και τουρισμό συζήτησαν ο περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας με τον Ολλανδό πρέσβη
Περιφέρεια

Έρευνα–Τεχνολογία, συνεργασία πανεπιστημίων και τουρισμό συζήτησαν ο περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας με τον Ολλανδό πρέσβη

Ο πρέσβης της Ολλανδίας εξέφρασε το ενδιαφέρον του για το Μεσολόγγι, το οποίο μπορεί να αποτελέσει τουριστικό πόλο αλλά και πόλο 'γαλάζιας' ανάπτυξης.

Τις δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ της Δυτική Ελλάδας και της Ολλανδίας συζήτησαν ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, κ. Απόστολος Κατσιφάρας, με τον πρέσβη της Ολλανδίας στην Ελλάδα, Γιάν Βερστίγκ, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν χθες το πρωί.

Ο πρέσβης, συνοδευόμενος από τον διευθυντή του νέου εργοστασίου της ΝΟΥΝΟΥ στη ΒΙΠΕ της Πάτρας, κ. Βασίλη Κυριακόπουλο, είχε σύσκεψη με τον κ. Κατσιφάρα, τον αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας, κ. Γιώργο Αγγελόπουλο και την εκτελεστική γραμματέα της Περιφέρειας, κα Διονυσία Μαράτου.

Ο περιφερειάρχης παρουσίασε στον κ. Βερστίγκ τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που παρουσιάζει η περιοχή και συμφώνησαν πως μπορεί να υπάρξει συνεργασία όσον αφορά στην αγροτική παραγωγή, ιδίως στα θέματα μεταφοράς τεχνολογιών και καινοτομιών που εφαρμόζουν οι Ολλανδοί παραγωγοί.

Παράλληλα συζητήθηκαν θέματα έρευνας – τεχνολογίας και συνεργασίας πανεπιστημίων και ινστιτούτων, αλλά και τουρισμού, ενώ ο πρέσβης της Ολλανδίας εξέφρασε το ενδιαφέρον του για το Μεσολόγγι, το οποίο μπορεί να αποτελέσει τουριστικό πόλο, αλλά και πόλο “γαλάζιας” ανάπτυξης.

Στο τέλος της συνάντησης έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024