Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΘεαματική παρουσίαση των νέων A380 ΚΑΙ B787 της Etihad Airways στο Άμπου Ντάμπι
Αεροπορικές εταιρείες

Θεαματική παρουσίαση των νέων A380 ΚΑΙ B787 της Etihad Airways στο Άμπου Ντάμπι

Και τα δύο αεροσκάφη φέρουν τα νέα διακριτικά 'Όψεις του Άμπου Ντάμπι' με τα γνωστά χρώματα της εταιρείας. Η νέα θαλάμου επιβατών της Etihad Airways παρουσιάστηκε σε πασαρέλα επίδειξης μόδας.

Η Etihad Airways, ο εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ολοκλήρωσε 12 καταπληκτικούς μήνες, αποκαλύπτοντας το πρώτο της  αεροσκάφος Airbus A380 και Boeing 787  σε περισσότερα από 200 από τα παγκόσμια μέσα ενημέρωσης στο Άμπου Ντάμπι.

Οι πόρτες, για τις δύο νέες ναυαρχίδες-αεροσκάφη της αεροπορικής εταιρίας – με τα νέα χαρακτηριστικά “Όψεις του Αμπού Ντάμπι” – άνοιξαν για πρώτη φορά για να αποκαλύψουν τα νέα εσωτερικά της καμπίνας, οι οποίες περιλαμβάνουν την υπερ-πολυτελή “Residence” από την Etihad, την μόνη σουίτα με τρία δωμάτια στον ουρανό.

Η Etihad Airways παρουσίασε επίσης την νέα στολή του πληρώματος θαλάμου επιβατών σε ένα φαντασμαγορικό σόου που περιλάμβανε και πασαρέλα μόδας. Είναι η πρώτη μεγάλη ριζική επανασχεδίαση των στολών από την ίδρυση της εταιρείας το 2003 και ενσωματώνει τα ίδια χρώματα που χρησιμοποιούνται στο εσωτερικό της καμπίνας και στα νέα χρώματα των αεροσκαφών.

Ο James Hogan, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Etihad Airways, δήλωσε: “Όπως έχουμε κάνει τόσες πολλές φορές στη σύντομη ιστορία μας, αναδιαμορφώνουμε το τοπίο των σύγχρονων αεροπορικών ταξιδιών με το δικό μας τρόπο. Σήμερα είναι το αποκορύφωμα πολλών ετών σκληρής δουλειάς και τεράστιας προσπάθειας από εκατοντάδες ανθρώπους τόσο στην αεροπορική μας εταιρεία όσο και εκτός αυτής.

Με το λανσάρισμα των αεροσκαφών αυτών, θα εγκαινιάσουμε μια νέα εποχή ασύγκριτης πολυτέλειας, άνεσης και εξυπηρέτησης. Οι καινοτομίες αυτές αντιπροσωπεύουν το όραμά μας για το μέλλον”.

Εκτός από την εκδήλωση των μέσων ενημέρωσης στο αεροδρόμιο του Άμπου Ντάμπι, η Etihad Airways φιλοξενεί επίσης σήμερα μια εκδήλωση για τους εταίρους της ταξιδιωτικής βιομηχανίας καθώς και μία για το προσωπικό της, διασφαλίζοντας έτσι ότι μέχρι το τέλος της ημέρας πάνω από 1.500 άτομα θα έχουν περιοδεύσει τα δύο νέα αεροσκάφη.

Η επίδειξη μόδας περιλάμβανε 22 μέλη του πληρώματος θαλάμου επιβατών της Etihad Airways να προβάλλουν τη νέα στολή, σχεδιασμένη από τον Ιταλό Ettore Bilotta. Το σχέδιο της στολής πηγάζει από τη νέα ταυτότητα της εταιρείας, συνδυάζοντας την κομψότητα, την άνεση και την πρακτικότητα.

O Bilotta, σε συνεργασία με τμήματα της εταιρείας από τις υπηρεσίες φιλοξενίας και εμπειρίας επισκεπτών, επέλεξε ένα ζεστό σοκολατί ως το βασικό χρώμα για τις διάφορες παραλλαγές των στολών.

Ένα βαθύ μοβ χρώμα προστίθεται για το πλήρωμα θαλάμου επιβατών και του προσωπικού σαλονιού, και ένα σκούρο πορτοκαλί χρώμα για τις λεπτομέρειες για τα πληρώματα εδάφους και το προσωπικό στις Ειδικές Υπηρεσίες.

Μετά τις εκδηλώσεις στο Άμπου Ντάμπι, τα αεροσκάφη Α380 και Boeing 787 θα συνεχίσουν τις δοκιμές πριν από την έναρξη των εμπορικών πτήσεων. Το A380 θα λειτουργεί καθημερινά προς το Heathrow του Λονδίνου από τις 27 Δεκεμβρίου και το 787 προς το Ντίσελντορφ από την 1η Φεβρουαρίου 2015.

Η έναρξη της εμπορικής λειτουργίας του A380 θα σημάνει την εισαγωγή της “The Residence” από την Etihad, μια μοναδική νέα καμπίνα που έχει εξάψει τη φαντασία του κλάδου αεροπορικών ταξιδιών από τότε που παρουσιάστηκε τον Μάιο του 2014.

Η “The Residence” από την Etihad διαθέτει ένα καθιστικό, ξεχωριστή τουαλέτα και ντους, καθώς και μια ακόμη πρωτιά στον κλάδο των αερομεταφορών, ένα ειδικό Μπάτλερ.

Με επιφάνεια 125 τετραγωνικά πόδια συνολικά, η Residence από την Etihad βρίσκεται στο εμπρός-επάνω κατάστρωμα του Α380 και μπορεί να φιλοξενήσει ένα ή δύο άτομα.

Το A380 είναι επίσης το μόνο αεροσκάφος της Etihad Airways που μπορεί να  προσφέρει το «First Apartment”, το οποίο είναι ένας ολοκληρωμένος χώρος καθιστικού με πολυθρόνα ανάκλησης και ένα ottoman σκαμπό, το οποίο ανοίγει για να γίνει ένα ξεχωριστό πλήρως επίπεδο κρεβάτι 80,5 ιντσών.

Η “First Suite” στο B787 της Etihad Airways προσφέρει στους επισκέπτες μια ενισχυμένη σουίτα με μίνι-μπαρ, πλήρη προστασία της ιδιωτικότητας και κεντρικά τοποθετημένα καθίσματα, τα οποία μπορούν να ενωθούν για να δημιουργήσουν ένα διπλό κρεβάτι.

Συνολικά 70 “Business Studios” βρίσκονται στο επάνω κατάστρωμα του Α380, ενώ αντίστοιχα το B787 διαθέτει 28 “Business Studios”. Όλα προσφέρουν πρόσβαση στον διάδρομο και ένα πλήρως επίπεδο κρεβάτι 80,5 ιντσών.

Η οικονομική θέση “Smart Seat” επίσης κάνει το ντεμπούτο της στο Α380 και Boeing 787 ενώ προσφέρει βελτιωμένη άνεση με το μοναδικό προσκέφαλο “σταθερής πτέρυγας” σε κάθε κάθισμα.

Η Etihad Airways θα παραλάβει από τέσσερα αεροσκάφη τύπου Α380 και τρία Boeing 787-9s το 2015.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024