Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΣυνεχίζεται η διάσωση από αέρος των επιβατών του Norman Atlantic
Ακτοπλοΐα

Συνεχίζεται η διάσωση από αέρος των επιβατών του Norman Atlantic

Υπό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά στο επιβατικό – οχηματαγωγό πλοίο Norman Atlantic και συνεχίζεται ακόμα η επιχείρηση διάσωσης των επιβατών από αέρος.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της 28ης-12-2014 σημειώθηκε πυρκαγιά στο ιταλικής πλοιοκτησίας και σημαίας επιβατικό – οχηματαγωγό πλοίο “Norman Atlantic” της εταιρείας “VISEMAR di Navigazione S.R.l.”, ναυλωμένο από την εταιρεία ΑΝΕΚ Α.Ε., το οποίο εκτελούσε την δρομολογιακή γραμμή Πάτρα – Ηγουμενίτσα – Ανκόνα και ενώ βρισκόταν 35 μίλια βόρεια της Κέρκυρας, στα διεθνή χωρικά ύδατα.
 
Η επιχείρηση μετεπιβίβασης των επιβατών από το πλοίο «Norman Atlantic» συνεχίζεται με εναέρια μέσα υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες, λόγω ενίσχυσης των ανέμων και με χαμηλές θερμοκρασίες. Στην επιχείρηση αυτή τη στιγμή συμμετέχουν τέσσερα ελικόπτερα Super Puma, ένα ελληνικό και τρία ιταλικά.
 
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η φωτιά που εκδηλώθηκε στο πλοίο, είναι υπό πλήρη έλεγχο ενώ οι ιταλικές αρχές φέρεται να μετέφεραν υγειονομικό προσωπικό επι του πλοίου, προκειμένου να παρέχουν βοήθεια  στους υπόλοιπους επιβαίνοντες. Στους 326 ανήλθε ο αριθμός των διασωθέντων επιβατών σε σύνολο 478 (επιβάτες και πλήρωμα), σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή. Η επιχείρηση μετεπιβίβασης και των υπολοίπων ατόμων συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς από ελικόπτερα Super Puma. Επτά διασωθέντες με ελικόπτερο Σικόρσκι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Κέρκυρας.
 
Το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Spirit of Piraeus» μαζί με τους 49 διασωθέντες επιβάτες του Norman Atlantic κατέπλευσε στο Μπάρι και όχι στο λιμάνι του Μπρίντιζι της Ιταλίας όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί. Στο πλοίο μεταξύ των 49 επιβαινόντων, είναι 25 Έλληνες.
 
Χθες διαπιστώθηκε ο θάνατος ενός 67χρονου Έλληνα, ο οποίος στην προσπάθειά του να κατέβει από το πλοίο τραυματίστηκε σοβαρά στη γλίστρα διάσωσης επιβατών. Στην ίδια γλίστρα βρίσκονταν και η γυναίκα του, η οποία διεσώθη και μεταφέρθηκε με σκάφος της ιταλικής ακτοφυλακής στο Μπρίντιζι της Ιταλίας.
 
Tο Ελληνικό Υπουργείο Ναυτιλίας και το Λιμενικό Σώμα, έθεσαν στη διάθεση των συγγενών των επιβατών που αναζητούν πληροφορίες, σχετικά με το συμβάν στο πλοίο Norman Atlantic, τις εξής δύο τηλεφωνικές γραμμές: 210-4191714, 210-4191316.

 

Στη φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Λιμενικό Σώμα της Ιταλίας εικονίζεται το φλεγόμενο Norman Atlantic.
 
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024