Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΣε Ελευσίνα και Πάτρα οι Έλληνες διασωθέντες του Norman Atlantic
Ακτοπλοΐα

Σε Ελευσίνα και Πάτρα οι Έλληνες διασωθέντες του Norman Atlantic

Στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας βρέθηκαν και συγγενείς επιβαινόντων του πλοίου που προσπαθούσαν να μάθουν κάποιο νέο για τους δικούς τους ανθρώπους, καθώς δεν έχουν καταγραφεί στους καταλόγους που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα.

Χθες το βράδυ αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας που μετέφερε από το Λέτσε και το Μπάρι της Ιταλίας διασωθέντες του “Norman Atlantic” προσγειώθηκε στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας Πρόκειται για 43 άτομα, 40 Έλληνες και 3 αλλοδαπούς. Σε δηλώσεις τους εξέφρασαν, μεταξύ άλλων, την αγανάκτησή τους για τη μη συνεργασία των Ιταλών μελών του πληρώματος με τους Έλληνες, αλλά και τη γενικότερη στάση τους έναντι της κατάστασης που είχε προκληθεί στο πλοίο και απέναντι στους επιβάτες.

Στο αεροδρόμιο βρέθηκαν και συγγενείς επιβαινόντων του πλοίου που προσπαθούσαν να μάθουν κάποιο νέο για τους δικούς τους ανθρώπους, καθώς δεν έχουν καταγραφεί στους καταλόγους που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, στο λιμάνι της Πάτρας κατέπλευσε λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα το επιβατικό πλοίο “Europa Cruise”, το οποίο μετέφερε 15 από τους διασωθέντες επιβάτες του “Norman Atlantic”. Σε δηλώσεις που έκαναν οι διασωθέντες στην αίθουσα υποδοχής του νότιου λιμανιού της Πάτρας, περιέγραψαν τις δραματικές ώρες που έζησαν πάνω στο “Norman Atlantic”, από τη στιγμή που ξέσπασε η πυρκαγιά, μέχρι να παραληφθούν από τα σωστικά μέσα. Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά, είχαν βρει καταφύγιο, είτε δίπλα στην γέφυρα του πλοίου, είτε στο τελευταίο ανοικτό κατάστρωμα, προσπαθώντας να σωθούν από την φωτιά και τις αναθυμιάσεις. Στο λιμάνι της Πάτρας βρίσκονταν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, καθώς και γιατροί, προκειμένου να προσφέρουν στους 15 διασωθέντες όποια βοήθεια χρειάζονταν, ενώ είχε εξασφαλισθεί μέριμνα για την μεταφορά τους και την φιλοξενία τους.

Υπενθυμίζεται ότι η Aegean, προκειμένου να διευκολύνει το έργο επαναπατρισμού των διασωθέντων επιβατών του πλοίου “Norman Atlantic” στην Ελλάδα, έθεσε στη διάθεση της Πολιτείας και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου αεροσκάφη της για τη μεταφορά των επιβατών αυτών από την Ιταλία στην Ελλάδα. Αεροσκάφη της Aegean είναι έτοιμα να πετάξουν προς την Ιταλία για να μεταφέρουν διασωθέντες προς την Αθήνα και στη συνέχεια προς τους τελικούς τους προορισμούς στην υπόλοιπη χώρα, εφόσον αυτό απαιτείται. Το κόστος της επιχείρησης αυτής το αναλαμβάνει αποκλειστικά η Aegean. Ήδη, χθες το απόγευμα, δύο από τους Έλληνες διασωθέντες, μέλη του πληρώματος του Norman Atlantic, μεταφέρθηκαν με την πτήση 407 (στις 20:35) της Aegean από την Κέρκυρα στην Αθήνα.

Δίωξη κατά του πλοιοκτήτη και του κυβερνήτη του “Νorman Atlantic”
Δίωξη κατά του πλοιοκτήτη και του κυβερνήτη του “Νorman Atlantic”, Argilio Giacomazzi άσκησε η ιταλική Δικαιοσύνη, σήμερα το πρωί. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι δύο άνδρες είναι εξ αμελείας πολλαπλή ανθρωποκτονία, εξ αμελείας ναυάγιο και εξ αμελείας πρόκληση τραυμάτων. Υπενθυμίζεται ότι με βάση την επίσημη ενημέρωση οι νεκροί ανέρχονται σε δέκα. Σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές, διασώθηκαν 427 άνθρωποι, ενώ αν υπολογιστεί και ο αριθμός των θυμάτων, το τελικό νούμερο διαμορφώνεται σε 437 επιβάτες. Ωστόσο, αρκετοί από τους παραπάνω δε βρίσκονται στη λίστα των επιβαινόντων, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η προσπάθεια διασταύρωσης των διασωθέντων και η εκτίμηση του πραγματικού αριθμού των αγνοούμενων.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024