Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΣυστήματα ασφαλείας από την ICTS Hellas στο λιμάνι της Καλαμάτας
Λιμάνια

Συστήματα ασφαλείας από την ICTS Hellas στο λιμάνι της Καλαμάτας

Η γνωστοποίηση, στη διεθνή κοινότητα της κρουαζιέρας, της διαχείρισης ασφάλειας κρουαζιέρας στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας, φέρεται να οδηγεί ήδη σε αύξηση των calls κατά 30% και την προσέλκυση κρουαζιερόπλοιων χωρητικότητας άνω των 1.500 ατόμων.

Την προμήθεια κι εγκατάσταση συστημάτων ασφάλειας κι έλεγχου λιμενικής εγκατάστασης Καλαμάτας ανέλαβε η ICTS Hellas, με σύμβαση που υπεγράφη με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας. Με τη συνεργασία αυτή η ICTS Hellas γίνεται η μόνη εταιρεία που παραδίδει σε δύο Οργανισμούς Λιμένων (Οργανισμό Λιμένος Πατρών, Οργανισμό Λιμένος Κέρκυρας) και σε ένα Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο τρία έργα τεχνολογικής υποδομής ασφάλειας υψηλής στρατηγικής σημασίας για την ανάπτυξη τους στη διεθνή αγορά κρουαζιέρας και ακτοπλοΐας.

Τα έργα αφορούν τον έλεγχο πρόσβασης οχημάτων κι επιβατών σε Λιμενικές Εγκαταστάσεις Κρουαζιέρας (ΔΛΤ Καλαμάτας, ΟΛΚΕ), τη διαχείριση ασφάλειας κι εμπορικής ανάπτυξης επιβατών κρουαζιέρας (ΟΛΚΕ), τη διαχείριση ασφάλειας και εμπορικής ανάπτυξης επιβατών ακτοπλοΐας (ΟΛΠΑ), τον ακτινοσκοπικό έλεγχο ασφάλειας επιβατών με σταθερές μονάδες ελέγχου (ΟΛΠΑ), την επιτήρηση με CCTV εξωτερικών χωρών και περιμέτρου λιμενικών εγκαταστάσεων (ΔΛΤ Καλαμάτας), την εγκατάσταση Κέντρου Επιχειρήσεων Λιμενικών Εγκαταστάσεων (ΔΛΤ Καλαμάτας, ΟΛΠΑ).

Παρέχεται έτσι στους λιμένες αυτούς η δυνατότητα ασφαλούς και ταχείας διακίνησης των 500.000 και πλέον επιβατών κρουαζιέρας και διεθνούς ακτοπλοΐας που διαχειρίζονται ετησίως, η δυνατότητα επαύξησης της χωρητικότητας των λιμενικών εγκαταστάσεων και της κινητικότητας επιβατών με καλύτερες ροές, καθώς και η καλύτερη καταγραφή και – υπό προϋποθέσεις – εμπορική χρήση των δεδομένων σε συνεργασία με τις κρουαζιέρες και την ακτοπλοΐα που θα αυξήσει εμμέσως τα έσοδα των λιμενικών εγκαταστάσεων.

Η γνωστοποίηση, στη διεθνή κοινότητα της κρουαζιέρας, της διαχείρισης ασφάλειας κρουαζιέρας στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας, φέρεται να οδηγεί ήδη σε αύξηση των calls κατά 30% και την προσέλκυση κρουαζιερόπλοιων χωρητικότητας άνω των 1.500 ατόμων (Costa Cruises, Celestyal, TUI). Στον ΟΛΠΑ ολοκληρώνεται η διαδικασία ελέγχου ασφάλειας επιβατών ενώ στον ΟΛΚΕ διασφαλίζεται η αναγνωρισιμότητα των επισκεπτών κρουαζιέρας στη πόλη της Κέρκυρας κατά την επιστροφή τους στο πλοίο.

“Με τις τελευταίες συνεργασίες μας στον τομέα των συστημάτων ασφαλείας ερχόμαστε να λειτουργήσουμε ως ουσιαστικός συνεργάτης και τεχνικός σύμβουλος λιμενικής ασφάλειας. Με την τεχνογνωσία μας στην ασφάλεια και τον έλεγχο της ροής επιβατών κρουαζιέρας και ακτοπλοΐας θέλουμε να παράγουμε αναπτυξιακά αποτελέσματα για τους πελάτες μας”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ICTS Hellas κ. Παναγιώτης Καμπούρογλου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024