Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΗ Ελλάδα ανερχόμενος προορισμός για τους τουρίστες της Β. Αμερικής
Έρευνα

Η Ελλάδα ανερχόμενος προορισμός για τους τουρίστες της Β. Αμερικής

Σύμφωνα με την έρευνα 'New Year Travel Resolutions Survey' του Fly.com και όσον αφορά στην Ευρώπη, ο ανερχόμενος προορισμός είναι η Ελλάδα, η οποία και καταλαμβάνει την έκτη θέση στη λίστα, πίσω από την πάντα επιθυμητή Γαλλία. Αντιθέτως, η Νόρτιος Αφρική και η Ισπανία δεν αποτελούν το ίδιο κορυφαίοι προορισμοί, όπως πριν από δύο χρόνια.

Η πλέον πρόσφατη έρευνα από το Fly.com, “New Year Travel Resolutions Survey”, αποκαλύπτει ότι η Αυστραλία υπερκέρασε την Ιταλία ως ο πιο επιθυμητός προορισμός των κατοίκων της Β. Αμερικής για το 2015. Ακόμη, τα νησιά του Νοτίου Ειρηνικού κυριαρχούν στη φετινή σχετική λίστα, καθώς η Νέα Ζηλανδία και τα Φίτζι κατατάσσονται τρίτη και τέταρτα αντίστοιχα.

Όσον αφορά στην Ευρώπη, ο ανερχόμενος προορισμός είναι η Ελλάδα, η οποία και καταλαμβάνει την έκτη θέση στη λίστα, πίσω από την πάντα επιθυμητή Γαλλία.

Αντιθέτως, η Νόρτιος Αφρική και η Ισπανία δεν αποτελούν το ίδιο κορυφαίοι προορισμοί, όπως πριν από δύο χρόνια. Επιπλέον, ολοένα και λιγότεροι τουρίστες επιθυμούν να ταξιδέψουν εντός των Ηνωμένων Πολιτείων την επόμενη χρονιά.

Η λίστα με τις 10 πιο επιθυμητές τουριστικά χώρες για το 2015 σύμφωνα με το Fly.com

  • Αυστραλία
  • Ιταλία
  • Νέα Ζηλανδία
  • Φίτζι
  • Γαλλία
  • Ελλάδα
  • Ηνωμένο Βασίλειο
  • Ιρλανδία
  • Γαλλική Πολυνησία
  • Ηνωμένες Πολιτείες


Ο Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφελος, στην Αυστραλία.

Βλέποντας τις αγορές τμηματικά, αποκαλύπτονται και οι κατά μέρους τάσεις: Οι Καναδοί τουρίστες είναι μοιρασμένοι μεταξύ ευρωπαϊκών και νησιωτικών προορισμών – και ήταν η μόνη ομάδα που τοποθέτησαν τη Γαλλική Πολυνησία και τις Μαλδίβες στο Top10. Στις μεσοδυτικές ΗΠΑ, οι κάτοικοι είναι υπέρ ζεστών προορισμών, πιο κοντά στο σπίτι, όπως και η Αρούμπα και το Μπελίζ. Στα νότια και βορειοανατολικά τωβν ΗΠΑ, οι τουρίστες “ανέβασαν” την Ιαπωνία στο Top10 της λίστας τους – οι μόνες περιοχές των ΗΠΑ που επέλεξαν μια ασιατική χώρα (εκτός του Καναδά και των Μαλδίβων). Η Ιταλία βρέθηκε στους δύο κορυφαίους προορισμούς του Top10 για κάθε περιοχή εκτός του αμερικανικού Νότου, όπου η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία και τα νησιά Φίτζι κατέλαβαν τις τρεις πρώτες θέσεις. Οι δυτικές Πολιτείες ευνόησαν τους ευρωπαϊκούς προορισμούς, συμπεριλαμβανομένης της Κροατίας και της Νορβηγίας. Τέλος, όλες οι περιοχές των ΗΠΑ, εκτός από τα βορειοανατολικά, κατέταξαν το Ηνωμένο Βασίλειο ως έναν επιθυμητό προορισμό.

Canada

U.S. Midwest      

U.S. Northeast      

U.S. South          

U.S. West

1. Αυστραλία

1. Αυστραλία

1. Ιταλία

1. Αυστραλία

1. Ιταλία

2. Ιταλία

2. Ιταλία

2. Αυστραλία

2. Νέα Ζηλανδία

2. Γαλλία

3. Νέα Ζηλανδία

3. Νέα Ζηλανδία

3. Φίτζι

3. Φίτζι

3. Νέα Ζηλανδία

4. Φίτζι

4. Ην. Βασίλειο

4. Νέα Ζηλανδία

4. Ελλάδα

4. Αυστραλία

5. Ελλάδα

5. Ιρλανδία

5. Γαλλία

5. Ην. Βασίλειο

5. Ελλάδα

6. Γαλλική Πολυνησία

6. Γαλλία

6. Ιρλανδία

6. Ιταλία

6. Ην. Βασίλειο

7. Ην. Βασίλειο

7. Αρούμπα

7. Ιαπωνία

7. Γαλλία

7. Φίτζι

8. Γαλλία

8. Μπελίζ

8. ΗΠΑ

8. Γερμανία

8. Κροατία

9. Ιρλανδία

9. Ισπανία

9. Περού

9. Ισραήλ

9. Νορβηγία

10. Μαλδίβες

10. ΗΠΑ

10. Ισλανδία

10. Ιαπωνία

10. Ισπανία

“Οι τουρίστες της Βόρειας Αμερικής μίλησαν: Η Αυστραλία είναι ο πιο επιθυμητός προορισμός διακοπών για το 2015, στη περίπτωση που τα χρήματα και ο χρόνος δεν αποτελούν πρόβλημα”, δήλωσε ο Warren Chang, αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής του Fly.com. “Η Αυστραλία δεν πρέπει να αποτελεί ένα άπιαστο όνειρο. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για διακοπές ‘down under’, καθώς η συναλλαγματική ισοτιμία δολαρίου Αυστραλίας – δολαρίου ΗΠΑ είναι στο χαμηλότερο επίπεδο πενταετίας”.

Η έρευνα του The Fly.com συμπεριέλαβε 563 Αμερικανούς και 441 Καναδούς τουρίστες (όλοι μέλη του Travelzoo.com) και διεξήχθη την περίοδο 23/11-02/12/2014.

Στη φωτογραφία, η Σίφνος.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024