Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΤο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Χιονιού
Χειμερινός τουρισμός

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Χιονιού

Δωρεάν εξοπλισμός σκι για όλα τα παιδιά, ο μεγαλύτερος χιονάνθρωπος στην Ελλάδα, ελκυθοδρομίες για όλη την οικογένεια και ένα τεράστιο igloo, είναι μόνο μερικές από τις εκπλήξεις που περιμένουν μικρούς και μεγάλους από τις 12 έως τις 18 Ιανουαρίου στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού.

Με το σύνθημα “Φέρτε τα παιδιά στο χιόνι” και σε συνέχεια της πολύ επιτυχημένης προηγούμενης διοργάνωσης, η διεθνής καμπάνια της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Χιονιού FIS (Federation International de Ski) προσκαλεί και φέτος τα παιδιά να γνωρίσουν από κοντά το άθλημα και να το απολαύσουν με όλες τους τις αισθήσεις. Για 4η συνεχόμενη χρονιά, η Παγκόσμια Ημέρα Χιονιού διοργανώνεται από τις 12 έως τις 18 Ιανουαρίου 2015, στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού με ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα γεμάτο εκπλήξεις.

Καθ’όλη τη διάρκεια της εβδομάδας από τις 12 Ιανουαρίου, σχολεία από όλη την Ελλάδα θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν το βουνό και να απολαύσουν μια ολοήμερη εμπειρία στο χιόνι με δωρεάν συμμετοχή για όλα τα παιδιά κάτω των 15 ετών. Στο πλαίσιο αυτό, τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν δωρεάν εξοπλισμό και πρόσβαση στο χιονοδρομικό κέντρο και να παρακολουθήσουν εκπτωτικά μαθήματα.

Η αποκορύφωση της γιορτής έρχεται το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Ιανουαρίου, όπου μια σειρά από δραστηριότητες περιμένουν τους επισκέπτες, με διαγωνισμούς, ελκυθοδρομίες για παιδιά, βραδινές διαδρομές στο βουνό και πολλές ακόμα εκπλήξεις.

Οι εκδηλώσεις συνδιοργανώνονται από τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύνδεσμο Αθηνών (ΕΟΣA) και τη Σχολή Σκι και Σνόουμπορντ Πάππος Μπαλντούμης.

Η Παγκόσμια Ημέρα Χιονιού (World Snow Day) καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Σκι (FIS) και διεξάγεται μία Κυριακή του Ιανουαρίου, για την προώθηση των σπορ του χιονιού στα κράτη-μέλη της, με σειρά εκδηλώσεων.

Η Ελλάδα, μέλος της FIS δια της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας (ΕΟΧ), συμμετέχει στη φετινή (2014) Παγκόσμια Ημέρα Χιονιού με ποικιλία εκδηλώσεων στα Χιονοδρομικά Κέντρα Παρνασσού, Καλαβρύτων και Βίγλας-Πισοδερίου.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024