Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΚυβερνητική έγκριση πρότασης για δημιουργία νέας αεροπορικής εταιρείας στην Κύπρο
Αερομεταφορές

Κυβερνητική έγκριση πρότασης για δημιουργία νέας αεροπορικής εταιρείας στην Κύπρο

Με στόχο την ενίσχυση της αεροπορικής σύνδεσης της Κύπρου, και τη δημιουργία θέσεων εργασίας για το προσωπικό των Κυπριακών Αερογραμμών, το Υπουργικό Συμβούλιο της Κύπρου ενέκρινε την πρόταση για πώληση της επωνυμίας και του σήματος.

Πράσινο φως για πώλησης τη επωνυμίας και του σήματος των Κυπριακών Αερογραμμών σε ιδιώτη στρατηγικό επενδυτή άναψε το Υπουργικό Συμβούλιο και έδωσε ήδη οδηγίες στον Έφορο Αποκρατικοποιήσεων, για διορισμό συμβούλων.

Σύμφωνα με το “CYToday”, η έδρα της νέας αεροπορικής εταιρείας θα είναι στην Κύπρο και, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Βίκτωρας Παπαδόπουλος, στόχος είναι η ενίσχυση της αεροπορικής σύνδεσης της Κύπρου και η δημιουργία θέσεων εργασίας για το προσωπικό των Κυπριακών Αερογραμμών.

Προς επίτευξη των πιο πάνω στόχων προϋποτίθεται ο άμεσος διορισμός ανεξάρτητων χρηματοοικονομικών και νομικών συμβούλων, η εφαρμογή σύντομων, διαφανών και ανοικτών διαδικασιών διορισμών που συνεπάγεται την υιοθέτηση της ανοικτής διαδικασίας δημοσίων συμβάσεων για τη σύναψη σύμβασης για παροχή υπηρεσιών με εκτιμούμενη αξία μέχρι και 134 χιλιάδες ευρώ για κάθε σύμβουλο.

Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή για τα ζητήματα που προκύπτουν από το κλείσιμο του κρατικού αερομεταφορέα και ζητά:

  • Λεπτομέρειες του σχεδίου αποζημίωσης των εργαζομένων των Κυπριακών Αερογραμμών
  • Οι σχεδιασμοί της Κυβέρνησης σε σχέση με τις διακρατικές συμφωνίες που έχουν συνάψει οι Κυπριακές Αερογραμμές
  • Κατάθεση του συμβόλαιου με την εταιρεία Top Kinisis Travel Public
  • Υπήρξαν ή όχι άλλοι προσφοροδότες από την κυπριακή αγορά για να αναλάβουν τη διαχείριση του επιβατικού κοινού που είχε εισιτήρια με τις Κυπριακές Αερογραμμές;

Η έδρα της νέας εταιρείας σύμφωνα με την πρόταση του Υπουργού Οικονομικών θα είναι η Κυπριακή Δημοκρατία, ενώ ο Έφορος Αποκρατικοποιήσεων αναλαμβάνει τη διαδικασία για προκήρυξη διαγωνισμού για εξεύρεση χρηματοοικονομικού και νομικού συμβούλου, η μισθοδοσία των οποίων δε θα υπερβαίνει τις 134.000 ευρώ, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024